Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πως κατάντησαν τα θρυλικά … «παπάκια»

Πως κατάντησαν τα θρυλικά … «παπάκια»

0

Σ’ αυτά έπαιξαν γενιές και γενιές παιδιών της Ξάνθης – Ήταν σημείο αναφοράς και συνάντησης για τα παιδιά και μητέρες τα καλοκαιρινά βράδια

 

Έχει καταντήσει σε ένα βρώμικο, μίζερο, καταθλιπτικό παρκάκι με κάτι ταλαιπωρημένες πάπιες να τσαλαβουτούν στα βρώμικα νερά της λιμνούλας – «Θα τα διορθώσουμε όλα», υπόσχεται ο αντιδήμαρχος Θωμάς Ηλιάδης

 

Βουλιάζει στον μαρασμό και στην εγκατάλειψη ο Δημοτικός Κήπος τα άλλοτε θρυλικά «παπάκια» που ήταν σημείο αναφοράς για παιδιά και μητέρες τα καλοκαιρινά απογεύματα και πρόσφεραν δροσιά και αναψυχή σε γενιές και γενιές παιδιών της Ξάνθης και καλοκαιρινές αναμνήσεις με παιχνίδια και στην λιμνούλα με τα παπάκια. Ένα χώρος συνάθροισης και παιχνιδιού έχει καταντήσει σε ένα βρώμικο, μίζερο, καταθλιπτικό και ερειπωμένο παρκάκι με κάτι ταλαιπωρημένες πάπιες να τσαλαβουτούν στα βρώμικα νερά της λιμνούλας ενώ οι χώροι που διαμένουν και τρώνε τα πουλιά τελείως απεριποίητοι άβαφοι και βρώμικοι.

Η εικόνα που παρουσιάζει ο Δημοτικός Κήπος σήμερα όπως την κατέγραψε ο φακός μιας φοιτήτριας που διαμένει στην περιοχή είναι εικόνα που εκθέτει τον δήμο Ξάνθης. Η σχετική ανάρτηση έγινε στην ομάδα Στραβά και Ανάποδα, στο Facebook, προκαλώντας ιδιαίτερα καυστικά σχόλια.

«Θα τα διορθώσουμε όλα», υπόσχεται ο αντιδήμαρχος Θωμάς Ηλιάδης

Το «Ε» επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών υπηρεσιών Θωμά Ηλιάδη ο οποίος επεσήμανε πως δεν είναι πάντα έτσι αλλά μόνο την δεδομένη στιγμή και πως άμεσα θα επιληφθούν οι υπηρεσίες θα καθαριστούν και θα ευπρεπιστούν οι χώροι: «Θα τα διορθώσουμε όλα», δεσμεύτηκε ο κ. Ηλιάδης και εμείς αλλά και οι συμπολίτες μας περιμένουν να υλοποιήσει τη δέσμευση του και να δούμε τουλάχιστον έναν καθαρό και ευπρεπισμένο Δημοτικό Κήπο αν και αυτό που θα’ πρεπε να γίνει είναι παρεμβάσεις που θα αποσκοπούν σε συνολική αναβάθμιση του χώρου. Και είναι ευχής έργον ότι συμπεριλαμβάνεται μετά των 5 παιδικών χαρών που θα χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα «Φιλόδημος».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…