Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Από δημιουργικό …γινάτι διεκδικεί το δήμο Ξάνθης η Όλγα Χαιροπούλου

Από δημιουργικό …γινάτι διεκδικεί το δήμο Ξάνθης η Όλγα Χαιροπούλου

0

«Νέα Σελίδα Ξάνθης 2019» η επωνυμία του συνδυασμού της. «Δεν έχουμε χορηγούς… φτιάξαμε κονκάρδες όπως στην Ευρώπη»

 

Χαιροπούλου: «Θα δώσουμε το πλεόνασμα του δήμου στους νέους για να κάνουν επιχειρήσεις…»

 

Με μια διαφορετική οπτική για την τοπική αυτοδιοίκηση από ευρωπαϊκές επιρροές επιχειρεί να διεκδικήσει τον δήμο Ξάνθης η πρώτη γυναίκα υποψήφια κα Όλγα Χαιροπούλου – Γετκίδου, επικεφαλής του συνδυασμού «Νέα Σελίδα – Ξάνθη 2019». Η κα Χαιροπούλου γνωστοποίησε την πρόθεσή της να είναι υποψήφια και παράλληλα παρουσίασε μια δέσμη από τις προγραμματικές της θέσεις στο κοινό που προσκάλεσε σε καφέ της πόλης μας.

Με κίνητρο …ένα δημιουργικό γινάτι για το Γεωλογικό Μουσείο

Η κα Χαιροπούλου αν και 5 φορές υποψήφια ως δημοτική σύμβουλος έγινε περισσότερο γνωστή ως πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας και Ανάδειξης Γεωλογικής Κληρονομιάς, με την προσπάθεια της να ιδρύσει ένα Γεωλογικό Μουσείο στην πόλη μας. Όταν δεν βρήκε ανταπόκριση προχώρησε και απευθύνθηκε στον δήμο Τοπείρου που έχει παραχωρήσει το δημοτικό Σχολείο Τοξοτών προκειμένου να βρει στέγη η συλλογή πετρωμάτων του Ξανθιώτη Πασχάλη Ζησίου, που ζει στην Γερμανία. Ωστόσο όπως είπε ούτε αυτό προχώρησε και έτσι αυτό την πείσμωσε και λειτούργησε ως κίνητρο να θέσει υποψηφιότητα από ένα …δημιουργικό γινάτι για να φτιάξει το Γεωλογικό Μουσείο!

Χαιροπούλου: «Δεν έχουμε χορηγούς… φτιάξαμε κονκάρδες όπως στην Ευρώπη»

Αναφερόμενη στο βιογραφικό της γνωστοποίησε πως γεννήθηκε στην Ξάνθη, τέλειωσετο το Δημοτικό Σχολείο στο Λειβαδίτη, το Γυμνάσιο στη Σταυρούπολη, το Πανεπιστήμιο στην Φρανκφούρτη όπου έζησε 17 χρόνια και επέστρεψε στην Ξάνθη όπου ως εκπαιδευτικός εργάστηκε στο γυμνάσιο Πολυσίτου, στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας, αποσπάστηκε για 6 χρόνια στο γυμνάσιο της Νυρεμβέργης και σήμερα έχει οργανική θέση στο 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης. Είπε πως ασχολείται πολλά χρόνια με τα κοινά καθώς ήταν για 5 φορές υποψήφια δημοτική σύμβουλος με συνδυασμούς στην Ξάνθη, αρθρογραφεί για χρόνια με θέματα που αφορούν στην Κοινωνία, στα παιδιά και στο Περιβάλλον, ενώ για 2 χρόνια ήταν παραγωγός και παρουσίαζε στο Δημοτικό ραδιόφωνο Ξάνθης την Περιβαλλοντική εκπομπή «Η γη μας είναι ωραία». Είπε επίσης δεν έχει χορηγούς ούτε λεφτά και ζήτησε τη στήριξη των Ξανθιωτών μέσα από την αγορά των κονκάρδων που έχει τυπώσει και αναγράφεται η επωνυμία του συνδυασμού προκειμένου να έχει την δυνατότητα να συνεχίσει, «όπως συνηθίζεται στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά.

Νέα σελίδα με επίκεντρο τον άνθρωπο

Προς στιγμή επιφυλάχτηκε να ανακοινώσει ονόματα υποψηφίων, επισημαίνοντας πως αυτό θα γίνει εν ευθέτω χρόνω ωστόσο αναφέρθηκε σε ένα μέρος του πρόγραμμα της που όπως είπε κινείται σε τρεις άξονες: Τον άνθρωπο , την πόλη και τους οικισμούς του δήμου και το περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό παρουσίασε κάποιες θέσεις της για το πώς η πόλη θα γίνει πιο φιλική στα παιδιά και στις μητέρες και τι πρέπει να κάνει ο δήμος για να λειτουργούν καλύτερα τα σχολεία,  οι παιδικές χαρές. Επικεντρώθηκε κυρίως στο θέμα της εκπαίδευσης.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς επισημαίνοντας πως πρέπει όλα τα νήπια και τα βρέφη να έχουν θέση σ’ ένα βρεφονηπιακό σταθμό και πρότεινε να αξιοποιηθούν τα κτίσματα απέναντι από το Αμοιρίδιο, να ανακαινιστούν και να λειτουργήσουν ως παιδικοί.

Χαιροπούλου: «Θα δώσουμε το πλεόνασμα του δήμου στους νέους για να κάνουν επιχειρήσεις…»

Είπε επίσης ότι πρέπει όλα τα παιδιά να πηγαίνουν στα σχολεία και πως θα μεριμνήσει να μειωθεί η σχολική διαρροή αλλά και θα δημιουργηθεί μια σχολική επιτροπή που θα ελέγξει όλα τα σχολεία και θα κάνει προτάσεις για έργα ενεργειακής αναβάθμισης,  Είπε επίσης ότι πρέπει κάθε σχολείο να έχει μια αίθουσα ώστε τα παιδιά που σιτίζονται να έχουν τον χώρο τους και να δοθεί έμφαση στη σωστή εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας. Πρότεινε να δημιουργηθούν νέα τμήματα στα ΙΕΚ ΟΑΕΔ με γλυπτική μαρμάρου και ξυλογλυπτική ώστε να μάθουν μια τέχνη οι νέοι και να μείνουν στο τόπο τους. Τέλος τόνισε ότι αν εκλεγεί δήμαρχος θα διεκδίκησε το μουσικό Σχολείο στην Ξάνθη, θα συνεχίσει τα έργα στο Κολυμβητήριο, θα προσλάβει νέους σε μόνιμες θέσεις και με το πλεόνασμα του δήμου θα χρηματοδοτήσει νέες επιχειρήσεις.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Το στοίχημα της κυβέρνησης μετά την πρόταση δυσπιστίας και το όριο του 30%

Κρίσιμο πλέον για την κυβέρνηση το κοντέρ των ευρωεκλογών, το οποίο ο ίδιος ο Κυριάκος Μητ…