Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Κινδυνεύει να ακυρωθεί πριν …γίνει ο «Βαλκανικός Γάμος»

Κινδυνεύει να ακυρωθεί πριν …γίνει ο «Βαλκανικός Γάμος»

0

Μια κορυφαία διοργάνωση του Λυκείου Ελληνίδων με συμμετοχές από Βουλγαρία και Σερβία στις ΘΛΕ. Αιτία η … ατέρμονη διαδικασία έγκρισης των προτάσεων του Leader!

 

Διευθυντής ΑΝ.ΡΟ. Στάθης Κεφαλίδης: «Φταίνε οι σύλλογοι και οι φορείς που καθυστερούν να φέρουν συμπληρωματικά στοιχεία»

Αναμένουν στο …ακουστικό τους και οι ιδιώτες για το Leader

 

Σε απόγνωση βρίσκεται το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης αφού κινδυνεύει να ακυρωθεί μια πολύ μεγάλη και σημαντική εκδήλωση που είχε προγραμματίσει για τις 23 Φεβρουαρίου στο πλαίσιο των Θρακικών Λαογραφικών Γιορτών. Πρόκειται για την αναβίωση του Βαλκανικού Γάμου με συμμετοχή αντίστοιχων συλλόγων από την Βουλγαρία και την Σερβία αλλά και από την Βόρεια Ελλάδα. Μια εκδήλωση όπου θα συμμετέχουν 100 άτομα από Βουλγαρία και Σερβία σ’ ένα πολιτισμικό Βαλκανικό αντάμωμα που θα αποτυπώνει τα ήθη και τα έθιμα και μαζί τις ομοιότητες και τις διαφορές των λαών μας. Η αιτία που όλο αυτό το πολιτιστικό γεγονός βρίσκεται στον «αέρα» και κινδυνεύει να πάει …στράφι η προσπάθεια αλλά και να εκτεθεί για ασυνέπεια η χώρα μας και η πόλη μας, είναι η έλλειψη χρηματοδότησης και ειδικότερα η μεγάλη καθυστέρηση στη διαδικασία της αξιολόγησης και της έγκρισης των προτάσεων που υπέβαλλε το Λύκειο Ελληνίδων (όπως και πολλοί άλλοι πολιτιστικοί φορείς στο Leader του Δημοσίου.

Η ατέρμονη διαδικασία έγκρισης των προτάσεων στο Leader δημιουργεί μεγάλα προβλήματα

Η περίπτωση του Λυκείου Ελληνίδων δεν είναι η μοναδική αφού είναι μία από τις 6 συλλόγων και φορέων της Π.Ε. Ξάνθης που υπέβαλλαν προτάσεις στο Leader με προτεινόμενη συνολική δαπάνη 345.175 ευρώ. Να θυμίσουμε ότι το Leader του Δημοσίου μετά …κόποις και βασάνοις ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο και ενώ οι διαβεβαιώσεις των αρμοδίων της Αναπτυξιακής Ροδόπης και της Ομάδας Διαχείρισης ήταν ότι θα αρχίσει άμεσα η αξιολόγηση των προτάσεων και η διαδικασία ένταξης θα ολοκληρωθεί έως τέλος του 2018 εντούτοις για μια ακόμη φορά έπεσαν λέξω στις ημερομηνίες. Αυτό όμως έχει σαν αποτέλεσμα να τινάζεται στον αέρα ο προγραμματισμός όσων περιμένουν αυτή την ένταξη όπως το Λύκειο Ελληνίδων για να υλοποιήσει κάποιες δεσμεύσεις τους.

Διευθυντής ΑΝ.ΡΟ. Στάθης Κεφαλίδης: «Φταίνε οι σύλλογοι και οι φορείς που καθυστερούν να φέρουν συμπληρωματικά στοιχεία»

Στους φορείς που καθυστερούν τα συμπληρωτικά στοιχεία που τους ζητούνται αποδίδει την καθυστέρηση της αξιολόγησης και της ένταξης ο Διευθυντής της ΑΝΡΟ κ. Στάθης Κεφαλίδης αλλά και στο περίπλοκον της διαδικασίας μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων και διαβεβαιώνει ότι σύντομα η επιτροπή Διαχείρισης θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα χωρίς ωστόσο να δίνει σαφές χρονοδιάγραμμα.

Αναμένουν στο …ακουστικό τους οι ιδιώτες για το Leader

Σ’ ότι αφορά το Leader των ιδιωτών αναμείνατε στο ακουστικά σας… Όπως σημειώνει ο κ. Κεφαλίδης πρέπει πρώτα να υπογραφεί η υπουργική απόφαση για να εγκριθεί η Προκήρυξη: «Είναι μια πρωτότυπη διαδικασία όπου εμπλέκεται η Διαχειριστική αρχή του Υπουργείου, της περιφέρειας η Ε.Ε. Γιατί το Leader δεν είναι μια δράση αλλά περιλαμβάνει πολλές . Σύντομα ωστόσο θα έχουμε αποτελέσματα», επισημαίνει ο κ. Κεφαλίδης.

Να σημειώσουμε ότι πρόσφατα η ΑΝΡΟ έκανε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην οποία συμμετέχει ο δήμος Κομοτηνής με το ποσό των 7.532,00€ μετά από απόφαση του Δ.Σ. Από την Ξάνθη μέχρι στιγμής αναμένονται αποφάσεις από τους δήμους Τοπείρου και Αβδήρων.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καθαρά Δευτέρα στα Άβδηρα: Αναβίωσε ο “Ανάποδος Γάμος” [ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ]

Πλήθος κόσμου κατέφθασε απο νωρίς ώστε να απολαύσει τα έθιμα, αλλά και τα σαρακοστιανά εδέ…