Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Διοίκηση …ανοχής στον δήμο Αβδήρων;

Διοίκηση …ανοχής στον δήμο Αβδήρων;

0

Με 11 συμβούλους ο Τσιτιρίδης μετά την αποχώρηση Χατζόπουλου – Πιθανόν ο νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑ να είναι από την αντιπολίτευση

 

«Σφυροκόπημα» Τσιτιρίδη σε Χατζόπουλο για το site και τις υδρομετρήσεις

Ν. Χατζόπουλος: «Θα κινηθώ νομικά για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον τόσο του δημάρχου όσων και κάποιων Μέσων»

 

Τα’ καναν …«μπουρλότο» στο δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής στο Δήμο Αβδήρων έως του σημείου να διαλυθεί …ατάκτως η συνεδρίαση! Η κόντρα του δημάρχου Γιώργου Τσιτιρίδη με το άλλοτε πρωτοπαλίκαρο του και πρόεδρο της ΔΕΥΑ Αβδήρων Νίκο Χατζόπουλο έσπασε όλα τα …κοντέρ σε σημείο μάλιστα που αυτή πρόκειται να συνεχιστεί σε δικαστικές αίθουσες αφού κατά δήλωση του δημάρχου ενώπιον όλων των δημοτικών συμβούλων θα ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση για την διαχείριση του κ. Χατζόπουλου στην ΔΕΥΑ Αβδήρων.

Λογομαχία Σίσκου – Χατζόπουλου για την διαχείριση της ΔΕΥΑ

Αρχικά ο κ. Χατζόπουλος βρέθηκε στο «στόχαστρο» έντονης κριτικής από τον κ. Γιώργο Σίσκο που διατέλεσε πρόεδρος της ΔΕΥΑ επί θητείας Βασίλη Τσολακίδη. Ο κ. Σίσκος

τον κατηγόρησε για κακοδιαχείριση που είχε σαν αποτέλεσμα να διογκωθεί το χρέος της επιχείρησης προς την ΔΕΗ και να φτάσει στα 1.300.000 ευρώ. Είπε επίσης πως επί 3,5 χρόνια δεν έχει να επιδείξει ούτε ένα έργο και έκανε συγκριτικές αναφορές με την δική του θητεία. Ο κ. Χατζόπουλος υπερασπίστηκε την πολιτική του στην επιχείρηση και ανέφερε πως όταν παρέλαβε την ΔΕΥΑ είχε στα ταμεία της μια «τρύπα» της τάξης των 240.000 ευρώ που κάλυπτε ο δήμος. Είπε ακόμη πως εξαναγκάστηκε να κάνει σφιχτή οικονομική πολιτική καθώς τα οικονομικά δεδομένα ήταν διαφορετικά εξαιτίας και της μείωσης των δημοτικών τελών κατά 20%. Σε κάποια στιγμή η λογομαχία Σίσκου – Χατζόπουλου είχε ένταση αλλά εκεί που η κατάσταση ξέφυγε από το πολιτικό και πέρασε επί προσωπικού ήταν όταν παρενέβη ο δήμαρχος.

 «Σφυροκόπημα» Τσιτιρίδη σε Χατζόπουλο για το site και τις υδρομετρήσεις

Ο κ. Τσιτιρίδης κυριολεκτικά «σφυροκόπησε» τον κ. Χατζόπουλο αφήνοντας σαφείς αιχμές που χρήζουν εισαγγελικής παρέμβασης για την ιστοσελίδα της ΔΕΥΑ που όπως είπε «πλήρωσε ο δήμος 6.000 ευρώ και δεν λειτούργησε ποτέ», αλλά και για απευθείας αναθέσεις σε εξωτερικούς συνεργάτες για υδρομετρήσεις ενώ αυτές γίνονται από υπαλλήλους της ΔΕΥΑ Αβδήρων με συμβάσεις 10.000 ευρώ και 5.000 ευρώ , αφήνοντας να εννοηθεί ότι έκανε ρουσφέτια σε «κολλητούς» του. Ερωτηθείς από το «Ε» επιφυλάχτηκε να… ρίξει άλλο λάδι στη φωτιά και δεν άνοιξε τα χαρτιά του αν τελικά θα αναμετρηθεί με τον κ. Χατζόπουλο στις δικαστικές αίθουσες.

xatzopoulos-avdiraΧατζόπουλος: «Θα κινηθώ νομικά για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον τόσο του δημάρχου όσων και κάποιων Μέσων»

Μιλώντας στο «Ε» ο κ. Χατζόπουλος δήλωσε πως έχει καθαρή της συνείδησή του και πως είναι περήφανος για το έργο που έκανε ο ίδιος και οι συνεργάτες του στην ΔΕΥΑ. Σ΄’ ότι αφορά αυτά που του προσάπτει ο δήμαρχος είπε πως χρειάστηκε να γίνουν 2 μετρήσεις στα υδρόμετρα και πως δεν επαρκούσαν οι υπάλληλοι του δήμου γι’ αυτό το ανέθεσε σε εξωτερικούς συνεργάτες: «Άλλωστε όλες οι αποφάσεις που πήρα έχουν την έγκριση της Αποκεντρωμένης. Όλα αυτά τα λέει ο κ. Τσιτιρίδης επειδή βρίσκεται σε πανικό από την στιγμή που έμαθε ότι θα είμαι υποψήφιος. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται …Αυτό όμως που έχω να πω είναι ότι θα κινηθώ νομικά για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον τόσο του δημάρχου όσων και κάποιων Μέσων που τον υποστηρίζουν και με συκοφαντούν».

tsitiridis2Έχασε την πλειοψηφία ο Τσιτιρίδης; Πιθανόν ο νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑ να είναι από την αντιπολίτευση

Να σημειώσουμε πως στην συνεδρίαση της Παρασκευής δεν ορίστηκε νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑ Αβδήρων στην οποία αυτή τη στιγμή εκτελεί χρέη προέδρου ο Αντιπρόεδρος κ. Νουργκάν Η αποχώρηση του κ. Χατζόπουλου και 5 ακόμη συμβούλων από την παράταξη του δημάρχου όμως δημιουργούν πρόβλημα στην διοίκηση του δήμου καθώς ο κ. Τσιτιρίδης έμεινε με 11 συμβούλους. Μια «κυβέρνηση ανοχής» , δηλαδή αν το αναγάγουμε στην κεντρική πολιτική σκηνή που ωστόσο δεν έχει την πλειοψηφία για να περάσει θέματα και υπάρχει το ενδεχόμενο αν συνενωθεί η αντιπολίτευση να ορίσει δικό της μέλος στην προεδρία της ΔΕΥΑ Αβδήρων σε επόμενη συνεδρίαση.

«Πυρά» κατά Τσιριτίδη από Τσολακίδη και Κριτσίνη

Όλα όσα λέχθηκαν και διαδραματίστηκαν στο επεισοδιακό δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής προκάλεσαν την παρέμβαση τόσο του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλη Τσολακίδη που απουσίαζε από την συνεδρία αλλά και του υποψηφίου με την παράταξη «Όλοι Μαζί Μπορούμε» κ. Αθανάσιου Κριτσίνη που έστρεψε τα πυρά του τόσο προς τον κ. Χατζόπουλο όσο και προς τον δήμαρχο Γιώργο Τσιτιρίδη κάνοντας αναφορά και στο ζήτημα με την εξέδρα του Σελέρου ενώ επεσήμανε πως ο δήμος έχει σοβαρό πρόβλημα διοίκησης και κάλεσε όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να παραιτηθούν από τώρα.

Ειδικότερα ο κ. Τσολακίδης στην ανακοίνωσή του αναφέρει: « Μόνο θλίψη και προβληματισμό μου προκάλεσε η εικόνα του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου Αβδήρων. Απουσίαζα για σοβαρό λόγο και ενώ ζήτησα ολιγοήμερη αναβολή δεν έγινε αποδεκτό. Τα μέσα ενημέρωσης το προέβαλαν και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του. Αφού ο κ Τσιτιρίδης και ο μέχρι χτες πιο στενός συνεργάτης του διέλυσαν το Δήμο και καταχρέωσαν τη ΔΕΥΑΑ (δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης), τώρα βγάζουν ο ένας τα άπλυτα του άλλου στη φόρα και απειλούν ο ένας τον άλλο με δικαστήρια. Αυτοί οι ίδιοι χωρίς ίχνος συναίσθησης της ευθύνης τους ζητάνε ξανά να τους εκλέξουν οι πολίτες Δημάρχους προφανώς για να αποτελειώσουν ό,τι απέμεινε. Τους αφήνουμε στην κρίση των συνδημοτών μας…».

Απάντηση Τσιτιρίδη σε Τσολακίδη και Κριτσίνη

Με ανακοίνωσή του ό δήμαρχος Αβδήρων απαντά τόσο στον κ. Τσολακίδη όσο και στον κ. Κριτσίνη: « Σχετικά με τα δημοσιεύματα που αναφέρονται στην κριτική του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Τσολακίδη κατά της παρούσας Δημοτικής αρχής απαντάμε τα εξής:

Ο πρώην Δήμαρχος Αβδήρων μας παρέδωσε στο ταμείο του Δήμου λιγότερα από 2.000.000€, ενώ σήμερα στο ταμείο του Δήμου υπάρχουν περίπου 2.400.000€.

Στα τρία χρόνια και εννιά μήνες που ήταν στη διοίκηση του Δήμου ο κ. Τσολακίδης, εκτελέστηκαν από το Δήμο Αβδήρων από χρηματοδοτικά προγράμματα, έργα προϋπολογισμού περίπου 1.000.000€, ενώ στο τέλος της δικιάς μας θητείας ως Δημοτική αρχή δημοπρατήθηκαν, εκτελέστηκαν και θα εγκριθούν από τα χρηματοδοτικά προγράμματα (ΕΣΠΑ, ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, Π.Α.Α., LEADER) έργα προϋπολογισμού πάνω από 13.000.000€.

Ο Δήμος Αβδήρων είναι ένας οικονομικά εύρωστος Δήμος, για αυτό άλλωστε και η νυν Δημοτική αρχή μείωσε δύο φορές μέχρι τώρα τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού, σε αντίθεση με τον κ. Τσολακίδη ο οποίος πραγματοποίησε αύξηση των δημοτικών τελών.

Σχετικά με την κριτική του για τη Δ.Ε.Υ.Α.Α. και τον κ. Χατζόπουλο, ο τελευταίος θα κριθεί από τους συνδημότες μας στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.

Τέλος όσον αφορά στην κριτική του κ. Κριτσίνη σχετικά με το κόστος κατασκευής και αποσυναρμολόγησης της κερκίδας του γηπέδου του Σελέρου, αναφέρει ότι είναι περίπου 110.000€. Να τον πληροφορήσουμε, ότι εφόσον αναφέρει ότι θέλει να είναι σοβαρός και αξιόπιστος, ότι το κόστος της κατασκευής και αποσυναρμολόγησης των κερκίδων του Σελέρου είναι περίπου το μισό. Είναι καλύτερα όταν θέλει να αναφέρεται στον Δήμο Αβδήρων και στον Δήμαρχο να ζητάει επίσημα στοιχεία από τον ίδιο, διαφορετικά θα είναι ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΟΣ και ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ και για αυτό φιλικά περιμένουμε να ανακαλέσει».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…