Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ύποπτο χρήμα διαθέτουν τέσσερις γιατροί της Θράκης

Ύποπτο χρήμα διαθέτουν τέσσερις γιατροί της Θράκης

0

Σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις οι τραπεζικές καταθέσεις γιατρών του ΕΣΥ στη Θράκη ήταν πλήρως αναντίστοιχες με τα εισοδήματά τους

Πανάκριβη αποδείχθηκε για κάποιους στη Θράκη η παροχή δωρεάν υπηρεσίας από γιατρούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που υπηρετούν στα νοσοκομεία της περιοχής.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα αποτελέσματα έρευνας που διενεργήθηκε από τις αρμόδιες αρχές και ολοκληρώθηκε πρόσφατα έδειξαν ότι σε τουλάχιστον τέσσερις περιπτώσεις οι τραπεζικές καταθέσεις γιατρών ήταν πλήρως αναντίστοιχες με τα εισοδήματά τους.

Για την ακρίβεια υπερέβαιναν τη δυνατότητα των εμπλεκομένων με βάση τις φορολογικές τους δηλώσεις κατά 3 εκατ. ευρώ, ποσό που εικάζεται ότι προέρχεται από «φακελάκια» ασθενών και συγγενών τους.

Η έρευνα αφορούσε την πενταετία 2009 – 2014 και κατέγραψε τα ακόλουθα:

Πρώτον, αδικαιολόγητη υπέρβαση καταθέσεων γιατρού του ΕΣΥ κατά 30.000 ευρώ.

Δεύτερον, αδικαιολόγητη υπέρβαση καταθέσεων γιατρού του ΕΣΥ κατά 1,6 εκατ. ευρώ και της συζύγου του –επίσης γιατρού- κατά 540.000 ευρώ.

Τρίτον, αδικαιολόγητη υπέρβαση καταθέσεων τρίτου γιατρού ΕΣΥ στην ίδια περιοχή κατά 165.000 ευρώ και της συζύγου του, η οποία δεν είναι γιατρός, κατά 70.000 ευρώ.

Τέταρτον, αδικαιολόγητη υπέρβαση καταθέσεων γιατρού ΕΣΥ κατά 550.000 ευρώ.

Ασφαλώς οι τέσσερις αυτές περιπτώσεις δεν είναι μοναδικές. Δεν είναι ούτε οι πρώτες, ούτε οι τελευταίες που καταγράφονται και γίνονται γνωστές στην ελληνική κοινή γνώμη. Ακόμη και στα χρόνια της κρίσης και της ύφεσης αρκετοί δημόσιοι λειτουργοί στο χώρο της υγείας δείχνουν να εκμεταλλεύονται τη θέση τους, τόσο εις βάρος των ασθενών, όσο και εις βάρος των πολλών ευσυνείδητων συναδέλφων τους, οι οποίοι ανταποκρίνονται στην αποστολή τους συχνά με ηρωικό τρόπο.

Όπως επισημαίνουν παράγοντες που παρακολουθούν από κοντά τη διοικητική και δικαστική πορεία ανάλογων περιπτώσεων, η έρευνα του «μαύρου» χρήματος μέσω τραπεζικών λογαριασμών συνεχίζεται και συχνά οδηγεί σε αποτελέσματα. Φαίνεται, όμως, ότι τα συγκεκριμένα ευρήματα θα είναι διαρκώς λιγότερα, καθώς τα τελευταία χρόνια όλοι έχουν συνειδητοποιήσει αφενός ότι οι τραπεζικές κινήσεις αφήνουν ίχνη και αφετέρου ότι οι ελεγκτικές και διωκτικές αρχές έχουν διασυνδεθεί ηλεκτρονικά με τις τράπεζες και οι έλεγχοι είναι σήμερα πολύ ευκολότεροι απ’ ότι πριν από λίγα χρόνια. Το ερώτημα, βέβαια, που τίθεται είναι τι κάνει κάποιος τα «μαύρα» χρήματα που έχει στην κατοχή του; Διότι εάν απλώς τα φυλάει κάπου ιδιωτικά χωρίς να τα χρησιμοποιεί ενδεχομένως είναι δύσκολο να εντοπιστεί. Μόνο που οι περισσότεροι δεν «μαζεύουν» απλώς λεφτά, κάπου θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν. Κι εκεί αρχίζουν τα δύσκολα…

Πηγή: voria.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προσωρινά ελεύθεροι οι 49 συλληφθέντες του ΑΠΘ

Αναβλήθηκε η δίκη των 49 συλληφθέντων από την αστυνομική επιχείρηση στη Σχολή Θετικών Επισ…