Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Οι φοιτητές συστήνουν το πανεπιστήμιο στους μαθητές

Οι φοιτητές συστήνουν το πανεπιστήμιο στους μαθητές

0

Για πέμπτη φορά η EESTEC LC Xanthi διοργανώνει το “UniDay” στην Καπναποθήκη «Π»

 Ευκαιρία για τους τελειόφοιτους μαθητές να γνωρίσουν τις σχολές και τα τμήματα του ΔΠΘ-Εκδήλωση με τρεις θεματικές και για τους γονείς

Η EESTEC LC Xanthi διοργανώνει για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το “UniDay”, μια ημερίδα με θεματολογία την ενημέρωση των μαθητών της Ξάνθης σχετικά με τις σχολές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και τη διαχείριση της ψυχολογίας τους κατά τη διαδικασία προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Η ημέρα γνωριμίας των μαθητών με τις σχολές και τα τμήματα του ΔΠΘ θα λάβει χώρα την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στις 8 πμ-2.30 μμ, στον Πολυχώρο ‘Π’ του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης.

Στις εκδηλώσεις αναμένονται 500 περίπου μαθητές, καθώς και οι γονείς τους, ενώ το παρών θα δώσουν δεκάδες φοιτητές, που συμμετέχουν στη διοργάνωση.

Περιήγηση των μαθητών στα τμήματα του ΔΠΘ μέσα από ενημερώσεις και συζητήσεις

Κατά την διάρκεια του πρωινού μέρους της εκδήλωσης, οι μαθητές θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν κάποιες σύντομες ομιλίες με θέμα την είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Επίσης, θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν σχετικά με το αντικείμενο ενασχόλησης κάθε τμήματος καθώς και να πάρουν απαντήσεις για τα ερωτήματα που τους απασχολούν. Απώτερος σκοπός είναι να δώσουμε την δυνατότητα στους μαθητές να δουν το πανεπιστήμιο από τα μάτια των φοιτητών και να έχουν μια πιο σφαιρική άποψη επιλέγοντας πιο συνειδητά τη σχολή που θα φοιτήσουν.

Ομιλίες για τους γονείς

Στο πλαίσιο της δράσης, τις απογευματινές ώρες (5μμ-8 μμ) θα πραγματοποιηθούν τρεις ομιλίες.

Η πρώτη από τον κ. Αντώνη Ασλανίδη για τις ορθότερες διατροφικές συνήθειες των μαθητών καθώς και τη συμβολή των γονέων στη διαδικασία ένταξης τους στην καθημερινότητα των υποψηφίων για την επίτευξη της βέλτιστης απόδοσης τους, η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί από την ψυχολόγο κ. Ιωάννα Διαμαντοπούλου με τίτλο “Σχέσεις παιδιών και γονέων στη Γ΄ Λυκείου” που θα δώσει συμβουλές ψυχολογικής υποστήριξης και η τρίτη θα πραγματοποιηθεί από τα ΚΕ.ΣΥ.Π. με τίτλο “Μετάβαση από τη Δευτεροβάθμια στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση”.

Το πρόγραμμα του Uniday

-8.30: Έναρξη UniDay 5

-8.45: Άφιξη 3ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης

-9.00-9.20: Ομιλία: Αποδοτικότητα και διαχείριση χρόνου/Ομιλήτρια: Μαρία Κουνέλη

-9.20-10.00: Ενημέρωση των μαθητών

-10.15: Άφιξη 1ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης και Γενικού Λυκείου Σταυρούπολης

-10.30-10.50: Ομιλία: Αποδοτικότητα και διαχείριση χρόνου/Ομιλήτρια: Μαρία Κουνέλη

-10.50-11.30: Ενημέρωση των μαθητών

-11.45: Άφιξη 4ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης

-12.00-12.15: Ομιλία: Αποδοτικότητα και διαχείριση χρόνου/Ομιλήτρια: Μαρία Κουνέλη

-12.15-12.40: Ενημέρωση των μαθητών

-12.45: Άφιξη 2ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης

-13.00-13.20: Ομιλία: Αποδοτικότητα και διαχείριση χρόνου/Ομιλήτρια: Μαρία Κουνέλη

-13.20-14.00: Ενημέρωση των μαθητών

-14.00: Λήξη UniDay 5

Ποια είναι η EESTEC LC Xanthi

Η EESTEC, που δημιουργήθηκε από φοιτητές του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, είναι ένας οργανισμός μη κερδοσκοπικός ,μη πολιτικός εθελοντικής δράσης και προσφοράς που αποσκοπεί στη μετάδοση της γνώσης, τη βελτίωση των οργανωτικών-επικοινωνιακών ικανοτήτων του φοιτητή.

Εναρκτήριο έναυσμα της διοργάνωσης αποτέλεσε η έλλειψη διαδραστικού επαγγελματικού προσανατολισμού στο σχολικό περιβάλλον. «Πιστεύουμε βαθύτατα πως η συγκεκριμένη διαδικασία θα συμβάλει καταλυτικά στην αντιστοίχιση των ροπών του ατόμου με τις σχολές του πανεπιστημίου, μια διαδικασία που λαθεμένα δεν εμπεριέχεται στο πρόγραμμα σπουδών», σημειώνουν σχετικά τα μέλη.

Ευχαριστίες στους χορηγούς

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: «η διοργάνωση αυτής της ημερίδας δεν θα ήταν εφικτή χωρίς τη συμβολή των χορηγών μας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε ιδιαιτέρως για τη στήριξη της πρωτοβουλίας μας το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Αμερικάνικο κολλέγιο της Θεσσαλονίκης “ACT”, το “e-food” τη μεγαλύτερη πλατφόρμα παραγγελιών φαγητού, το ιδιωτικό φροντιστήριο “EC Studies” και το καφεστιατόριο “Κυβερνείο”. Εκτιμούμε ιδιαιτέρως τη στήριξη του κοινωνικού συνόλου και τη βελτίωση των ευκαιριών που αυτή συνεπάγεται στη συγκεκριμένη περίπτωση. Η άμεση επαφή των χορηγών μας με τους μαθητές, τους φοιτητές, τους γονείς ενισχύει την ήδη υπάρχουσα σχέση τους»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…