Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Πυρκαγιά στην παραλιακή ζώνη του Μυρωδάτου απείλησε κτηνοτροφική μονάδα

Πυρκαγιά στην παραλιακή ζώνη του Μυρωδάτου απείλησε κτηνοτροφική μονάδα

0

Έκαιγε όλη νύχτα καλάμια και χόρτα ενώ έπνεαν ισχυροί άνεμοι – Κάηκαν 300 στρέμματα

 

Δεν υπάρχουν υπολείμματα καλλιεργειών στην περιοχή – Επεχείρησαν 4 οχήματα με 9 άνδρες. Συντονιστής της επιχείρησης κατάσβεσης, ο νέος διοικητής Πυροσβεστικής Ξάνθης κ. Χ. Γκίκης

 

Πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία την Κυριακή 14 Οκτωβρίου στις 8 το απόγευμα στην περιοχή της παραλιακής ζώνης του Μυρωδάτου και κατά μήκος της οδού που οδηγεί στην παραλία και συγκεκριμένα 200 μέτρα μετά τον κόμβο. Η φωτιά πήρε γρήγορα έκταση λόγω και των ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή.

Έκαιγε όλη νύχτα

Η φωτιά είχε μεγάλο μέτωπο και χρειάστηκε η επέμβαση των Πυροσβεστικής με 4 οχήματα και 9 άνδρες. Την επιχείρηση κατάσβεσης συντόνιζε ο νέος διοικητής της Πυροσβεστικής κ. Χρήστος Γκίκης. Υπενθυμίζουμε ότι ο κ. Ρούτσιας έχει αποχωρήσει και έχει μετατεθεί στην Κοζάνη. Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Γκίκης η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο στις 11 το βράδυ ωστόσο όλη την νύχτα παρέμειναν στην περιοχή πυροσβεστικά οχήματα με άνδρες για τυχόν αναζωπύρωση καθόσον οι συνθήκες ήταν ευνοϊκές.

Απειλήθηκε Μονάδα με ζώα

Στην περιοχή υπήρχε κτηνοτροφική μονάδα και πολλές ζωοτροφές με άχυρο που είναι ιδιαίτερα εύφλεκτο. Οι προσπάθειες των Πυροσβεστών απέτρεψαν την πυρκαγιά να προσεγγίσει στην μονάδα. Σύμφωνα με την πρώτη αποτίμηση κάηκαν 300 στρέμματα με βαλτώδη βλάστηση, χόρτα και καλάμια.

Δεν υπάρχουν υπολείμματα καλλιεργειών στην περιοχή παρά μόνο μια κτηνοτροφική μονάδα

Σ’ ότι αφορά τα αίτια διερευνώνται από την Πυροσβεστική ωστόσο προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι στην περιοχή δεν υπάρχουν υπολείμματα καλλιεργειών παρά μόνο αυτή η Μονάδα και πιο κάτω ξεκινούν οι παραλιακές κατοικίες. Αυτό οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν πρόκειται για τις λεγόμενες …αγροτικές πυρκαγιές. Το βέβαιο ωστόσο είναι ότι κάποιος ή κάποιοι την προκάλεσαν για άγνωστους λόγους.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε διωκόμενο με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Αρχών της Γερμανίας

Κατηγορήθηκε για απάτη Συνελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης 12 Μαρτίου 2024, στην Κομοτηνή, απ…