Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ H μάχη των Σέρβων τερματοφυλάκων διατήρησε το 0-0 στη Λαμία

H μάχη των Σέρβων τερματοφυλάκων διατήρησε το 0-0 στη Λαμία

0

Δεν δέχτηκαν γκολ παρά τις 27 τελικές προσπάθειες

Η 5η αγωνιστική της Super League ολοκληρώθηκε με το 0-0 της Λαμίας απέναντι στην Ξάνθη. Οι δύο Σέρβοι γκολκίπερς, Σαράνοβ και Ζίβκοβιτς, έβαλαν την… υπογραφή τους στη “λευκή ισοπαλία”. Η ομάδα της Λαμίας είχε 16 τελικές προσπάθειες όμως προσέκρουσε στην άμυνα της Ξάνθης που είχε και αυτή σημαντικές ευκαιρίες. Με την ισοπαλία αυτή η τοπική ομάδα έφθασε τους έξι βαθμούς και στην 7η θέση της βαθμολογίας.

Ο κεντρικός αμυντικός της Ξάνθης, Χρήστος Λισγάρας, έκανε την πιο μεστή εφετινή του εμφάνιση. Έδωσε πολλές μάχες με τον Χερόνιμο Μπαράλες στον αέρα. Και στο πρώτο μέρος, αλλά κυρίως στο δεύτερο, ο δυναμικός κεντρικός αμυντικός της Ξάνθης έπαιξε κομβικό ρόλο στο να διατηρηθεί απαραβίαστη η εστία του Ζίβκο Ζίβκοβιτς. Ηγετική εμφάνιση από τον 32χρονο αμυντικό, ο οποίος θα μπορούσε μάλιστα να χριστεί σκόρερ στο πρώτο 45λεπτο, αν την κεφαλιά του δεν “έβγαζε” με το δεξί πόδι ο Σαράνοβ. Γκολ θα μπορούσε να βάλει και στο 72′, αλλά αιφνιδιάστηκε και απέτυχε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Λαμιώτης εξτρέμ Θανάσης Καραγκούνης ξεκίνησε στο αριστερό άκρο της επίθεσης, όπου κλήθηκε να αντιμετωπίσει τον αρχηγό της Ξάνθης, Δήμο Μπαξεβανίδη. Ο εξτρέμ των γηπεδούχων τα βρήκε… σκούρα, καθώς δεν μπόρεσε να τον κερδίζει σχεδόν σε καμία μονομαχία. Στο πρώτο μισό, βέβαια, είχε σπουδαία ευκαιρία να σκοράρει, μετά την κεφαλιά στο 45’+1′ που πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Ο Μάκης Χάβος άλλαξε πλευρές τους ακραίους του επιθετικούς και στο δεύτερο μισό ανέβηκε κατά πολύ η Λαμία, κυρίως χάρη στον Καραγκούνη, ο οποίος βρέθηκε τουλάχιστον δύο φορές σε θέση βολής, αλλά… έπεσε πάνω στον Λισγάρα.

Ο πρώτος σκόρερ της Ξάνθης με τα τρία γκολ, Έρικ Γέντρισεκ, δεν έπιασε καλή απόδοση στον αγώνα της Λαμίας. Μία φορά μόνο έκανε αισθητή την παρουσία του ο Σλοβάκος στράικερ, στο 23′, όταν από γύρισμα του Σαρπόνγκ, ο σέντερ φορ των Θρακιωτών έκανε σουτ στην κίνηση από κοντά, αλλά ο Σαράνοβ έδιωξε ενστικτωδώς. Τόσο ο Αναστασιάδης όσο ο και ο Αντέτζο περιόρισαν τον Γέντρισεκ και δεν του επέτρεψαν να απειλήσει δεύτερη φορά. Σημειώνεται πως ο Αναστασιάδης τέθηκε για δέκατη φορά αντιμέτωπος με τους ακρίτες, με απολογισμό τέσσερις ήττες και έξι ισοπαλίες. Νίκη… ποτέ!

Το τελικό 0-0 φέρει την υπογραφή και των δύο γκολκίπερ του αγώνα. Ο Μπόγιαν Σαράνοβ της Λαμίας και ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς της Ξάνθης, συμπατριώτες, ήταν σταθεροί και καταλυτικοί για την έκβαση του ματς. Ο πρώτος με εξαιρετικές αποκρούσεις στο πρώτο μέρος και ο δεύτερος στο δεύτερο. Φανταστείτε ότι η Λαμία έκανε 16 τελικές, η Ξάνθη 11, αλλά γκολ δεν μπήκε.

Άξιο αναφοράς ότι ο Ζίβκοβιτς έχει παίξει και στα 65 παιχνίδια πρωταθλήματος, από τότε που έχει πάει στην Ξάνθη. Δεν υπάρχει άλλος παίκτης της με τέτοιο σερί. Σημειώνεται ότι η Λαμία ολοκλήρωσε τον αγώνα με 60% κατοχή μπάλας, σε έναν αγώνα που ίσως να άξιζε κάτι περισσότερο από τους φιλοξενούμενους.

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοβ, Σκόνδρας (85′ Βασιλαντωνόπουλος), Αντέτζο, Αναστασιάδης, Βάντερσον Σκαρντοβέλι, Μπλάζιτς, Δημούτσος, Καραγκούνης (73′ Καραμάνος), Μπερτόγλιο, Επστάιν (81′ Μαστούρ), Μπαράλες.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Κασάδο, Λισγάρας, Σιλά, Καμαρά, Κοβάτσεβιτς (67′ Ντε Λούκας), Σαρπόνγκ, Καντά (89′ Αλμέιδα), Οκάν Σουλεϊμάν (52′ Ντουρίτκοβιτς), Γέντρισεκ.

Η βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση της 5ης αγωνιστικής

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κ-16: Συγκλονιστική η ομάδα της Ξάνθη προκρίθηκε στα ημιτελικά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος

Νίκησε στα πέναλτι την ΕΠΣ Αθηνών Μεγάλη πρόκριση πέτυχε η Κ-16 της ΕΠΣ Ξάνθης στα ημιτελι…