Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Τριήμερο φεστιβάλ «Via Egnatia» στην Κομοτηνή

Τριήμερο φεστιβάλ «Via Egnatia» στην Κομοτηνή

0

Σήμερα ξεκινούν οι εκδηλώσεις

 Για 4η συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και την ΠΕ Ροδόπης, το Φεστιβάλ «Via Egnatia», θεσμός που στοχεύει να αποτελέσει πυλώνα τουριστικής / πολιτιστικής ανάπτυξης της περιοχής, να συμβάλει στην πολιτισμική συνένωση της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. μέσω της αρχαίας Εγνατίας οδού, στη σηματοδότηση και διασύνδεση του αρχαιολογικού πλούτου της περιοχής με την αρχαία Εγνατία και τη σημερινή τουριστική – πολιτιστική δραστηριότητα.

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στη Ροδόπη, θα εξελιχθούν μεταξύ 28 και 30 Σεπτεμβρίου.

Η έναρξη της διήμερης διοργάνωσης , θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο θεματικής εκδήλωσης, με αναφορά στην ιστορική αρχαιολογική και γεωπολιτική σημασία της Εγνατίας Οδού, σήμερα, Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, στις 19:00 στο χώρο του ΤΕΕ Θράκης. Στην εναρκτήρια τελετή, θα χαιρετίσει ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, ενώ ομιλίες θα απευθύνουν η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης Χρύσα Καραδήμα κι Αν.Καθηγητής ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ Ευάγγελος Μπεμπέτσος.

Eνόψει της διοργάνωσης του 4ου Φεστιβάλ «VIA EGNATIA 2018» στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης,  ο Αντιπεριφερειάρχης  Νίκος Τσαλικίδης, προέβη στην παρακάτω δήλωση: «Μία αρχαία διαδρομή ζωντανεύει, με σκοπό να ενώσει όλες αυτές τις πόλεις που κάποτε αποτελούσαν και ένα διαφορετικό σημείο αναφοράς. Σαν ακόλουθοι στο πέρασμα, από το παρελθόν στο μέλλον, μίας ιστορικής διαδρομής που ένωνε διάφορους πολιτισμούς, θα έρθουμε σήμερα να αναδείξουμε τα αρχαιολογικά ευρήματα, να συνδέσουμε όλες τις περιοχές της ΑΜΘ μέσω της Αρχαίας Εγνατίας Οδού και να προβάλλουμε δια μέσου δράσεων τη σημερινή πολιτιστική αξία της περιοχής. Ένα τριήμερο δράσεων-εκδηλώσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν κατά το διάστημα 28-30/9/2018 και καλύπτουν όλες τις πτυχές των ενδιαφερόντων των πολιτών της Ροδόπης. Η παρουσία και η συμμετοχή όλων θα μας τιμούσε όλους και θα μας έδινε ώθηση για να συνεχίσουμε εξίσου δυναμικά!  Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε σε όλους αυτούς που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά».

Το πλήρες πρόγραμμα του Φεστιβάλ

-Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

19:00-21:00:  ΤΕΕ Θράκης. Εναρκτήρια Ενημερωτική εκδήλωση. Ανάδειξης της ιστορικής, αρχαιολογικής και γεωπολιτικής σημασίας της Εγνατίας οδού

Χαιρετισμοί-Ομιλίες

Εθελοντική μουσική παρουσία: Ωδείο «Δ. Κόψας»

Συμμετέχουν: Nέλλη Σταχοσίδου στο πιάνο  Λεύκη Σαραντινού στη φωνή και στο κλαρινέτο Δέσποινα Λεωντζάκου στο τσέλο – φιλική συμμετοχή

-Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

18:00-20:00: “RODOPI RUN”  Αγώνας δρόμου εντός πόλης 5 χλμ.

19:00 – 23:00:  Ιστορική περιοχή «ΒΑΡΟΣΙ» Κομοτηνής Έκθεση έργων τέχνης (εικαστικών, γλυπτών κ.ά.) του Συλλόγου Καλλιτεχνών Ροδόπης «ΑΘΗΝΙΩΝ»

-Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

11:00-13:00:  “RODOPI BIKE RUN” Ποδηλατικός Αγώνας εκτός πόλης 18 χλμ.

20:00-23:00:  Βυζαντινό τείχος. «Μουσική Εγνατία-Τραγούδια Χωρίς Σύνορα»  Εθελοντική Μουσική Εκδήλωση από το Μουσικό Σχολείο Κομοτηνής και το μουσικό σχήμα «Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής Ιεράς Μητροπόλεως Αλεξανδρούπολης»

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διάλεξη με θέμα: «Η εικόνα των Πομάκων της Ξάνθης στο σύγχρονο ελληνικό μυθιστόρημα»

 Με ομιλητή τον Θανάση Β. Κούγκουλο, Δρ. Νέας Ελληνικής Φιλολογίας – Ε.ΔΙ.Π. Τμήματο…