Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ζητούν αίμα και «χέρια» οι πυρόπληκτοι της Αττικής

Ζητούν αίμα και «χέρια» οι πυρόπληκτοι της Αττικής

0

Στο «πόδι» όλοι οι φορείς, σύλλογοι και σωματεία – 50.000 ευρώ και συλλογή τροφίμων από την περιφέρεια ΑΜΘ

 

Έκκληση για αιμοδοσία από τον Δήμο Ξάνθης. Σήμερα  και την Κυριακή 29 Ιουλίου στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, από  τις 09.00 έως και 14.30

 

Ουδείς ασυγκίνητος μπρος στην εθνική τραγωδία στην Ανατολική Αττική που στοίχισε 84 ζωές. Μετά το πρώτο σοκ και η τοπική κοινωνία επιδεικνύει τα αντανακλαστικά της σε ανθρωπιά, αλληλεγγύη, διάθεση προσφοράς… Άμεση είναι η κινητοποίηση των φορέων, των συλλόγων και με ανακοινώσεις τους εκφράζουν την οδύνη τους και την έμπρακτη συμπαράσταση τους.

50.000 ευρώ και συλλογή τροφίμων από την περιφέρεια ΑΜΘ

Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δείχνοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή της προς τους πληγέντες και συμμετέχοντας στην πανελλαδική προσπάθεια στήριξής τους, διαθέτει το ποσό των 50.000 ευρώ για την κάλυψη των άμεσων και επειγουσών αναγκών.

Καλεί επίσης όσους επιθυμούν να συνδράμουν, να προσέλθουν στα κατά τόπους γραφεία των Διευθύνσεων Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων όπου μπορούν να προσφέρουν:

  • Τρόφιμα μακράς διαρκείας (κονσέρβες, μπισκότα, κριτσίνια, φρυγανιές, μακαρόνια, γάλατα εβαπορέ).
  • Εμφιαλωμένα νερά και χυμούς.
  • Είδη καθαριότητας (πετσέτες, μωρομάντηλα, σερβιέτες, πάνες μωρών, σαμπουάν και σαπούνια).
  • Φαρμακευτικά είδη πρώτης ανάγκης κ.α.

Υπεύθυνοι για την συγκέντρωση στην ΠΕ Ξάνθης:

Λάμπρος Τσούργιαννης, Διεύθυνση: Πλατεία Διοικητηρίου 1, Ξάνθη

τηλ. 2541350130/259

Έκκληση για αιμοδοσία από τον Δήμο Ξάνθης

Ο Δήμος Ξάνθης, σε συνεννόηση με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Ξάνθης “Η ΑΓΑΠΗ” και το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης καλεί όσους συμπολίτες μας επιθυμούν να δώσουν αίμα για τους πληγέντες συνανθρώπους μας που νοσηλεύονται και έχουν ανάγκη αίματος και παραγώγων αυτού.

Για το σκοπό αυτό αιμοδοσίες θα πραγματοποιηθούν, την Πέμπτη 26 Ιουλίου και την Κυριακή 29 Ιουλίου 2018, στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης, από  τις 09.00 έως και 14.30 αντίστοιχα, στο πλαίσιο της οργανωμένης προσπάθειας για την ανακούφιση των πληγέντων από την πύρινη λαίλαπα.

 Άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

O Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ανοίγει τραπεζικό λογαριασμό για την ενίσχυση των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός μπροστά σε αυτή την εθνική τραγωδία που βιώνει η χώρα μας από τις φονικές πυρκαγιές της 23ης Ιουλίου στην Αττική έχει προχωρήσει στο άνοιγμα τραπεζικού λογαριασμού στον οποίο ιδιώτες ή εταιρείες που το επιθυμούν, μπορούν να συνεισφέρουν οικονομικά για την ανακούφιση των πληγέντων.

Πληροφορίες Λογαριασμού:

ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ΕΡΓΑΣΙΑΣ A.E.

Αρ. Λογαριασμού

0026.0240.31.0201181388

IBAN

GR6402602400000310201181388

Η ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΞΑΝΘΗΣ καλεί τα μέλη της να δώσουν αίμα

Η Nομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης, καλεί τα μέλη της, να συμμετέχουν στις αιμοδοσίες που διοργανώνονται από το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Νομού Ξάνθης «Η Αγάπη», την Πέμπτη 26-07-2018 και την Κυριακή 29-07- 2018 στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης από τις 9:00 έως και τις 14:30, προκειμένου να συλλεχθεί ικανή ποσότητα αίματος και παραγώγων αυτού, για τα παιδιά και όσους νοσηλεύονται αυτές τις δύσκολες ώρες στην Αττική.

Κάλεσμα για αίμα από το ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

Στις δύσκολες αυτές ώρες μπορούμε να συνεισφέρουμε όλοι! Οι εγκαυματίες έχουν την ανάγκη αίματος και παραγώγων του, σε μια εποχή με μειωμένα αποθέματα λόγω καλοκαιριού. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να δώσουν αίμα, στην Εθελοντική Αιμοδοσία  που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Ιουλίου από τις 9:00 έως 14:30 στην αίθουσα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ξάνθης.

 Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης στους Προσκόπους της Ξάνθης

Οι Πρόσκοποι Ξάνθης ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων για συλλογή ειδών ανάγκης για τους πληγέντες της Αττικής, συγκεντρώνουν τα παρακάτω είδη:• Τρόφιμα (μπισκότα, κριτσίνια, φρυγανιές)

  • Φάρμακα (παιδικά σιρόπια, Betadine , Fucidin , γάζες)
  • Νερά και χυμούς
  • Είδη καθαριότητας: πετσέτες, μωρομάντηλα, σαμπουάν και σαπούνια

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα: 6936541943 και 6931584180.

Μηνύματα συμπαράστασης και έκκληση για βοήθεια από ΑΔΕΔΥ, ΕΛΜΕ, ΠΑΜΕ Ξάνθης και Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων ΑΜΘ

Μηνύματα συμπαράστασης και κάλεσμα για προσφορά αίματος, χρημάτων και τροφίμων στέλνουν επίσης η ΑΔΕΔΥ Ξάνθης και καλεί όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία να συνδράμουν στην συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης τα οποία θα αποσταλλούν στους πληγέντες δήμους.  Το ίδιο και Η ΕΛΜΕ Ξάνθης. Το ΠΑΜΕ Ξάνθης καλώντας τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να οργανώσουν άμεσα την έμπρακτη αλληλεγγύη τους, στους κατοίκους και στους πληγέντες των πυρόπληκτων περιοχών, να συνεισφέρουν και να συνδράμουν με κάθε τρόπο πλάι στις δυνάμεις κατάσβεσης των πυρκαγιών. Επίσης ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης παροτρύνει τα σωματεία μέλη και τους συμπολίτες μας να ενισχύσουν με την βοήθεια τους τα κέντρα περισυλλογής τροφίμων και πρώτων βοηθειών στους εκάστοτε δήμους, ώστε να είναι πιο γρήγορη και αποτελεσματική η μεταφορά αυτών, στους ανθρώπους που πραγματικά το έχουν ανάγκη, τις δύσκολες αυτές ώρες.

Πρόταση ψηφίσματος στο Ευρωκοινοβούλιο από την ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη

Πρόταση ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ώστε να διερευνηθούν όλες οι δυνατότητες σχετικά με την  αποκατάσταση των ζημιών από την τραγωδία που προκάλεσαν οι πυρκαγιές στην Αττική, υπέβαλε η ευρωβουλευτής της ΝΔ-ΕΛΚ Μαρία Σπυράκη. Μέσω της πρότασης η κ. Σπυράκη  ζητά η Ελλάδα να αντιμετωπιστεί αναλογικά με την Ιταλία, η οποία για τους φονικούς σεισμούς του 2016-2017 έλαβε 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης.

Στόχος της υποβολής της πρότασης, είναι να συζητηθούν οι τραγικές συνέπειες των πυρκαγιών στην Αττική και οι δυνατότητες στήριξης που έχει να προσφέρει η ΕΕ, στην πρώτη Ολομέλεια της νέας περιόδου στο Ευρωκοινοβούλιο , από 10-13 Σεπτεμβρίου 2018.

Ακολουθεί η πρόταση ψηφίσματος όπως κατατέθηκε στην αρμόδια Επιτροπή Περιφερειακής Ανάπτυξης (REGI).

Δήμαρχος Πικερμίου Ραφήνας: «Έχουμε ανάγκη από «χέρια», όχι από άλλα τρόφιμα»

Ανάγκη από «χέρια» και όχι από άλλα τρόφιμα έχουν οι περιοχές που επλήγησαν από τις φονικές φωτιές τα τελευταία 24ωρα, δήλωσε χθες ο δήμαρχος Πικερμίου – Ραφήνας, Ευάγγελος Μπουρνούς.

Όπως εξήγησε η πρωτοφανής κινητοποίηση του κόσμου από κάθε γωνιά της Ελλάδας, έχει ως αποτέλεσμα να γεμίσουν ασφυκτικά τέσσερις τεράστιοι χώροι στον δήμο με τρόφιμα. «Αυτήν την στιγμή δεν μπορούμε να διαχειριστούμε άλλα φορτία με τρόφιμα», συμπλήρωσε ο κ. Μπουρνούς, διευκρινίζοντας ότι υπάρχει πρόβλημα με την διαχείριση των ειδών που καταφθάνουν πραγματικά από ολόκληρη τη χώρα.

Αυτό που χρειαζόμαστε, τόνισε ο κ. Μπουρνούς, είναι εθελοντές, «από καθαριστές και μηχανικούς μέχρι πληροφορικάριους». Επίσης, όπως επισήμανε, οι ανάγκες για προσφορά αίματος παραμένουν μεγάλες και όσοι έχουν την καλοσύνη να δώσουν αίμα μπορούν όλες τις επόμενες μέρες να σπεύσουν στους σταθμούς αιμοδοσίας που έχουν ανακοινωθεί. Ο Δήμος Πικερμίου Ραφήνας δημοσίευσε επίσης μία ανακοίνωση, γνωστοποιώντας την ανάγκη που υπάρχει για οδηγούς και οχήματα διαθέσιμα για την τροφοδοσία με είδη πρώτης ανάγκης στις πληγείσες περιοχές.

Όποιος μπορεί να βοηθήσει έστω και για κάποιες ώρες τις επόμενες ημέρες παρακαλείται να καλέσει στο τηλέφωνο του Δημαρχείου 2294321001.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …