Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Προσπαθεί να εκτονώσει την επιδρομή των κουνουπιών η Αντιπεριφέρεια

Προσπαθεί να εκτονώσει την επιδρομή των κουνουπιών η Αντιπεριφέρεια

0
psekasmoi kounoupia-empros

Λόγω της μεγάλης ταλαιπωρίας που έχει προκληθεί στην παραλιακή ζώνη αυξάνει τους αεροψεκασμούς

 Μετά την επιδρομή των κουνουπιών που έχει δημιουργήσει μεγάλη ταλαιπωρία και αναστάτωση στην παραλιακή ζώνη, όπως έχει αποτυπωθεί το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας των εκτεταμένων βροχοπτώσεις η Π.Ε. Ξάνθης με ανακοίνωσή της, ενημερώνει ότι έχει εντατικοποιήσει τους ψεκασμούς, προκειμένου να υπάρξει ανακούφιση και σταδιακή αποσυμφόρηση της κατάστασης. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η κατάσταση αναμένεται να ομαλοποιηθεί το επόμενο διάστημα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει: «Στο πλαίσιο της υλοποίησης της δράσης καταπολέμησης κουνουπιών η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποιεί αεροψεκασμούς με την μέθοδο της προνυμφοκτονίας υδάτινης επιφάνειας. Σε επίγειες δράσεις καταπολέμησης επιχειρούν στο πεδίο 6 συνεργεία καθημερινά και με τροποποίηση του προγράμματος δράσης, έχουν εντατικοποιηθεί οι ψεκασμοί και οι αεροψεκασμοί έχουν σχεδόν διπλασιαστεί. Η αύξηση του αριθμού των κουνουπιών που παρατηρείται είναι προσωρινή και αναμένεται να ομαλοποιηθεί στο επόμενο διάστημα. Οφείλεται στην υγρασία και στα στάσιμα νερά που υπάρχουν στις πλημμυρισμένες περιοχές, σε ιδιωτικές εκτάσεις, σε αγρούς και καλλιέργειες.

Υπενθυμίζουμε ότι λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών και τον πλημμυρικών φαινομένων, από τις 29 Ιουνίου ένα μεγάλο μέρος του Νομού έχει κηρυχθεί σε κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η «Κομοτηνή στο πιάτο» θα βρεθεί στην Οικοτεχνία Meligeysis στα Κομνηνά της Ξάνθης

Την Κυριακή 12 Μαΐου στις 11:00 – Θα μιλήσει για το βιβλίο ο δημοσιογράφος Τηλέμαχος Αρναο…