Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Super League: Απορρίφθηκε η πρόταση Βασιλειάδη για 12 ομάδες

Super League: Απορρίφθηκε η πρόταση Βασιλειάδη για 12 ομάδες

0

Υπέρ της τάχθηκε η ΠΑΕ Ξάνθη

Σε θρίλερ εξελίχθηκε το ΔΣ της Super League, που είχε ως θέμα την απόφαση του συνεταιρισμού αναφορικά με την πρόταση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη, για τη χρηματοδότηση του πρωταθλήματος, το οποίο από την αγωνιστική περίοδο θα γινόταν με 12 ομάδες.

Η αντιπρόταση της Λίγκας ήταν πρωτάθλημα 14 ομάδων τη σεζόν 2019-20, οι οποίες θα γίνονταν 12 από την αγωνιστική περίοδο 2020-21, κάτι που βρήκε σύμφωνο τον υφυπουργό, που έκανε ένα βήμα πίσω σε σχέση με την προηγηθείσα απαίτησή του να μειωθούν άμεσα σε 12 οι ομάδες της μεγάλης κατηγορίας.

Το θέμα της πρότασης τέθηκε ωστόσο σε ψηφοφορία, όπου και είχαμε ισοπαλία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οκτώ ΠΑΕ ψήφισαν υπέρ της πρότασης Βασιλειάδη και οι υπόλοιπες οκτώ ψήφισαν κατά. Υπέρ της πρότασης Βασιλειάδη τάχθηκε η Ξάνθη καθώς και οι ΠΑΕ ΑΕΚ, Αρης, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός και, ΠΑΣ Γιάννινα.

Για να περάσει ωστόσο μια τέτοια αναδιάρθρωση απαιτούνται τα 3/4 των ψήφων, κατά συνέπεια 12 από τις 16 ψήφους. Κατά συνέπεια, η πρόταση Βασιλειάδη απορρίφθηκε και αυτό δημιουργεί μείζον πρόβλημα, αφού κάθε άλλο παρά σίγουρο είναι ότι ο υφυπουργός θα δεχθεί να υπάρξει χρηματοδότηση μέσω της ΕΡΤ από την στιγμή που δεν έγιναν και πάλι δεκτοί οι όροι του.

Μετά από αυτά, αποφασίστηκε η Super League να απευθυνθεί ξανά στον υφυπουργό και να του ζητήσει να χρηματοδοτήσει μέσω της ΕΡΤ το πρωτάθλημα και το ενδεχόμενο μείωσης των ομάδων σε 12 να εξεταστεί μεταγενέστερα, αλλά κάθε άλλο παρά αισιόδοξο είναι αυτό το μήνυμα.

Την ίδια ώρα το ίδιο ΔΣ της Super League κατέληξε σε μία πρόταση που αναμένεται να προκαλέσει πολλές αντιδράσεις κατέληξε το ΔΣ της Super League. Μετά από πολλές ιδέες που έπεσαν στο τραπέζι, η πλειοψηφία των ΠΑΕ (συμπεριλαμβανομένης της Ξάνθης, λένε οι πληροφορίες) αποφάσισε να προτείνει στο επόμενο πρωτάθλημα που θα υπάρξει μείωση ομάδων από 16 σε 14 να μην υπάρξει κάποια ομάδα από τη Football League που θα ανέβει απευθείας!

Συγκεκριμένα, η πρόταση είναι να υποβιβαστούν οι δύο τελευταίες ομάδες της Super League, με τις ομάδες που θα πάρουν την 13η και την 14η θέση να συμμετέχουν σε play-out με τον πρώτο και τον δεύτερο της Football League, με έπαθλο δύο θέσεις για τη Super League. Αυτό σημαίνει ότι είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ανέβει κάποια ομάδα, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει την αντίδραση της Football League.

Πάντως, οι πιθανότητες να εφαρμοστεί η πρόταση αυτή είναι λίγες, καθώς η ΕΠΟ, η οποία θα πρέπει να εγκρίνει τις προκηρύξεις των δύο πρωταθλήματος, δύσκολα θα συναινέσει σε κάτι τέτοιο.

Το πιθανότερο η πρόταση να έχει να κάνει με άσκηση πίεσης ώστε να μην υπάρξει το σενάριο 4 πέφτουν – 2 ανεβαίνουν αλλά να σωθεί έστω η μία θέση μέσω μπαράζ. Δηλαδή να πέσουν τρεις απευθείας, να ανέβει ένας και ο δεύτερος της Football League να παίξει μπαράζ με τον 4ο από το τέλος της Super League, όπως έγινε προ τετραετίας στο μπαράζ της Ξάνθης με τον Ολυμπιακό Βόλου.

Πηγή: thraki sports

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρωτιές σε βόλεϊ και μπάσκετ για τα κορίτσια του 2ου Γυμνασίου

Την πρώτη θέση τους σχολικούς αγώνες βόλεϊ κατέκτησε η ομάδα των  κοριτσιών του 2ου Γυμνασ…