Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοποθέτηση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα του Τάσου Τεφρωνίδη

Τοποθέτηση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα του Τάσου Τεφρωνίδη

0

Απαντώντας στην παρέμβαση του ΚΙΝΑΛ, η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ  ασκεί κριτική σε «μετρ του πελατειακού κράτους» και εξηγεί ότι η επιλογή βασίστηκε σε διαδικασία που ανέλαβε εδώ και καιρό

 Ενόχληση εκφράζει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ για την τοποθέτηση του Κινήματος Αλλαγής σχετικά με τα αυτοδιοικητικά της Ξάνθης. Σε απάντηση στη δημόσια παρέμβαση του ΚΙΝΑΛ, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «αιτιάσεις, για εκλεκτούς κομματικών γραφείων και παραγόντων,  από τους μετρ του πελατειακού κράτους» και τονίζει ότι «η ανάδειξη του Τάσου Τεφρωνίδη ως υποψηφίου Δημάρχου είναι αποτέλεσμα μιας διαδικασίας που ανέλαβε ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό» και στην οποία συμπεριλήφθηκαν και μέλη του ΚΙΝΑΛ.

Όπως επισημαίνει: αναζητήθηκαν:

  • Συμφωνία για το ρόλο της Αυτοδιοίκησης στο πολιτικό–διοικητικό σύστημα της χώρας, σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμίσεις που προωθούνται για τους ΟΤΑ, (απλή αναλογική) με την ενίσχυση της δημοκρατίας και με τη συμμετοχή των πολιτών.
  • συγκρότηση μετώπου απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό, την ακροδεξιά, τον φασισμό, τη διαφθορά, τη διαπλοκή, τον ρατσισμό, την ξενοφοβία και την ομοφοβία.
  • εφαρμογή κοινωνικής και πολιτιστικής – πολιτισμικής, οικολογικής πολιτικής.

Μάλιστα, υπογραμμίζει ότι: «η υποψηφιότητα του Τάσου Τεφρωνίδη αποτελεί απόδειξη πως ο ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε στην αυτό-υπέρβασή του έχοντας ως βασικό στοιχείο της πολιτικής του φιλοσοφίας τα εξής:

  • η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί τον εγγύτερο προς τους πολίτες δημοκρατικό και συγχρόνως συμμετοχικό θεσμό διοίκησης, καθώς και τον δεύτερο πυλώνα του πολιτικοδιοικητικού μας συστήματος.
  • Η Αυτοδιοίκηση είναι θεσμός δημοκρατίας, αποκέντρωσης λαϊκής συμμετοχής και ανάπτυξης.

Καταληκτικά κάνει λόγο για προσπάθεια «απαγκίστρωσης» από κομματικές ντιρεκτίβες με αλλαγή νοοτροπίας, αναδεικνύοντας την ανάγκη αλλαγής του αυτοδιοικητικού τοπίου στην πόλη μας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αν. Τσελεπή: «Με την ψήφο μας σε αυτές τις εκλογές πρέπει να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην τρομακτική άνοδο της ακροδεξιάς»

Η Τοπική Οργάνωση της Νέας Αριστεράς παρουσίασε την υποψήφια ευρωβουλεύτρια, Αννέτα Τσελεπ…