Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

0

 Έργα για τη νεολαία
Να λοιπόν που στον ορεινό δήμο Μύκης, σχεδιάζουν να δημιουργήσουν χώρους αθλητισμού και αναψυχής. Μάλιστα στο σχεδιασμό περιλαμβάνονται ως αρχή 4 οικισμοί του δήμου σε Γλαύκη, Πάχνη, Κοτύλη και Σμίνθη. Φιλόδοξος ο δήμος αλλά και με προγραμματική στόχευση επιδιώκει να παρέμβει προσφέροντας στους νέους αθλητική και όχι μόνο διέξοδο. Στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο θα ληφθεί η σχετική απόφαση για να ξεκινήσουν σταδιακά και τα έργα, αφού βέβαια βρεθούν και αγοραστούν τα σχετικά οικόπεδα, ιστορία ιδιαίτερα δύσκολη για διάφορους λόγους.
Όμως για να προχωράει ο δήμος μάλλον έχει λυθεί το θέμα αυτό. Να λοιπόν κι ένα καλό νέο για τους νέους από το δήμο Μύκης.
Γ.Δ.


Η αλήθεια να λέγεται
Οργανωμένη δουλειά, συγκροτημένη υλοποίηση, τήρηση των υπεσχημένων, συνέπεια χωρίς εκπτώσεις. Ο λόγος για την εταιρεία που έχει αναλάβει να υλοποιήσει την διέλευση από τη χώρα μας του αγωγού ΤΑΡ. Αφού λοιπόν υλοποιήθηκαν τα έργα υποδομής κάτω από την επιφάνεια της γης, τώρα ξεκίνησε η διαδικασία αποκατάστασης με δέντρα και θάμνους των περιοχών διέλευσης του αγωγού στις 3 Περιφέρειες της βόρειας Ελλάδας. Προφανώς η αποκατάσταση αυτή αφορά δασικές και θαμνώδεις εκτάσεις. Διότι ως γνωστόν οι γόνιμες καλλιεργούμενες περιοχές διέλευσης θ’ αποδοθούν για εκ νέου καλλιέργεια.
Σοβαρή και υπεύθυνη δουλειά από μια εταιρεία που σέβεται το Περιβάλλον και τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει. Η αλήθεια να λέγεται και να γράφεται…
Γ.Δ.


Καλό μήνα!
Ο Ιούνιος προβλέπεται «καυτός» κι όχι μόνο κλιματικά που έτσι κι αλλιώς το καλοκαίρι φέτος μας ήρθε νωρίς αλλά και πολιτικά. Μέσα στον Ιούνιο πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση που πλέον είναι ένα ζήτημα διαδικαστικό αλλά και το θέμα με την ονομασία των Σκοπίων καθώς επίκειται η Σύνοδος του ΝΑΤΟ και πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί τα …βαφτίσια ώστε να γίνει αίτημα ένταξης της χώρας,  στην συμμαχία των χωρών του ΝΑΤΟ. Εκλογές δεν προβλέπονται όσο και αν είναι ο διακαής πόθος της ΝΔ και εσχάτως του ΚΙΝΑΛ και η κυβέρνηση ετοιμάζεται ολοταχώς για τον Αύγουστο που σηματοδοτεί την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια. Τώρα αν και κατά πόσο θα καταλάβουμε εμείς την αλλαγή στην τσέπη μας με τόσους φόρους , αυτό είναι ένα θέμα προς συζήτηση.
Μ.Ξ.


Έλαβε τέλος η πολιτική κρίση στην Ιταλία
Έληξε η πολιτική κρίση που ταλάνισε την Ιταλία με την αδυναμία σχηματισμού κυβέρνησης μετά από τις εκλογές. Μια κρίση που ανησύχησε και την χώρα μας αλλά και όλη την Ε.Ε. καθώς υπήρχε στο τραπέζι το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από το ευρώ. Όπως μετέδωσε το Bloomberg τα  «βρήκαν» τα κόμματα Λέγκα και Πέντε Αστέρια και συμφώνησαν να σχηματίσουν κυβέρνηση συνεργασίας. Αυτό είναι ένα καλό νέο και για μας γιατί αν συνεχιζόταν η πολιτική αστάθεια στην Ιταλία θα είχε επιπτώσεις σ’ όλη την Ε.Ε. και στην χώρα μας σε μια περίοδο που προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της οικονομικά.
Μ.Ξ.


Σημαία της ομάδας ο Φλίσκας
Όλες οι ομάδες, ποδοσφαιρικές, μπασκετικές κλπ, έχουν έναν αθλητή ως την «σημαία»  αυτής. Έτσι και για την ποδοσφαιρική ομάδα της Ξάνθης, ο Κώστας Φλίσκας αποτελεί τη σημαία της. Δεκατέσσερα κοντά χρόνια, από το 2005 με την ίδια φανέλα. Με το ίδιο πάθος και αγωνιστικότητα, με ίδια αγάπη και ήθος. Γι’ αυτό και η μέγιστη αποδοχή από όλους, φιλάθλους, συμπαίκτες, διοίκηση, αντιπάλους. Κοσμεί την ομάδα της Ξάνθης η παρουσία του ποδοσφαιριστή Φλίσκα και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση η επαγγελματική του πορεία όπως και των Νίκου Κεχαγιά και Γιάννη Παπαδημητρίου.
Η καλή προϊστορία στην Ξάνθη συνεχίζεται κι αυτό τιμά τη διοίκηση.
Γ.Δ.


Παιγνίδια»  εκτός έδρας
Ανερμήνευτη η επιθυμία για επίσκεψη στη Θράκη του Τούρκου υποψήφιου της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την προεδρία της χώρας, Μουχαρέμ Ιντζέ.
Τα ερωτήματα εγείρονται για τους σκοπούς αυτής της προεκλογικής επίσκεψης όταν είναι γνωστό ότι οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι Έλληνες πολίτες και ως εκ τούτου δεν συμμετέχουν στις τουρκικές εκλογές. Το ότι όλα αυτά γίνονται για εσωτερική προπαγάνδα, είναι ολοφάνερο. Όμως τέτοιου είδους παιγνίδια στην περιοχή μας επ’ ουδενί λόγω δεν θα έπρεπε να συμβούν.
Όπως αναφέρουν αναλυτές, εικάζεται ότι γίνεται για εσωτερική κατανάλωση και προπαγάνδα, κυρίως ως απάντηση στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Σεράγεβο, στη Βοσνία. Το στοιχείο που έχει ενδιαφέρον, είναι η αντίδραση της ελληνικής Πολιτείας και αν ως χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα επιτρέψει τη μεταφορά της τουρκικής προπαγάνδας σε ελληνικό έδαφος. Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν απαγορευτεί προεκλογικές συγκεντρώσεις και ομιλίες τόσο του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, όσο και βασικών συνεργατών του και επιτελικών στελεχών του κυβερνώντος κόμμτος, αλλά και υπουργών.
Γ.Δ.


H κρίση στην ΕΥΠ
Ερωτήματα πολλά, σενάρια περισσότερα, ψίθυροι και εικασίες με χαμηλή φωνή η υπόθεση των μαζικών παραιτήσεων από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) Θράκης, με έδρα την Κομοτηνή.
Η σχετική πληροφορία είχε γίνει γνωστή πριν λίγες ημέρες. Στην αρχή ως φήμη και γι’ αυτό η αναμονή για διασταύρωση και επαλήθευση. Τελικά επιβεβαιώθηκε η πληροφορία περί παραίτησης των 13 από τα 15 μέλη του κλιμακίου. Μέχρι εδώ όλα γνωστά. Όπως δε δικαιολογήθηκαν οι παραιτήσεις αυτές ξεκίνησαν από λόγους ευθιξίας εξαιτίας του αιφνιδιαστικού ελέγχου. Στο παρασκήνιο βέβαια κυκλοφόρησαν 3-4 σενάρια που όμως παραμένουν σενάρια.
Προφανές επομένως είναι ότι θα υπάρξουν εξελίξεις στο θέμα διότι η ΕΥΠ δεν είναι μια οποιαδήποτε υπηρεσία. Γι’ αυτό και αναμένεται πως σύντομα από την Αθήνα θα ληφθούν αποφάσεις για να τερματιστεί η κρίση που πλέον είναι δεδομένη. Έτσι, εξελίξεις σίγουρα θα υπάρξουν, αλλά χωρίς να γνωστοποιηθούν αιτίες και γεγονότα.
Γ.Δ.


O ανατρεπτικός Τζήμερος
Κατά γενική ομολογία ο Θάνος Τζήμερος, πρόεδρος του κόμματος «Δημιουργία Ξανά»  αποτελεί ένα ξεχωριστό πολιτικό άτομο. Με λόγο ανατρεπτικό, ενίοτε σκληρό και ωμό, ταρακουνάει τα δεδομένα του ευπρεπούς λόγου των πολιτικών που συνηθίσαμε. Προερχόμενος από τον ιδιωτικό χώρο, ασκεί σκληρή κριτική στις κρατικίστικες αντιλήψεις που με απόλυτο τρόπο έχει απορρίψει.
Στην πόλη μας ο Θάνος Τζήμερος θα συναντήσει μέλη, φίλους και πολίτες την Κυριακή 3 Ιουνίου στις 11 στο Ξενοδοχείο Ξανθίππειο.
Γ.Δ.


«Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»
Όλες οι ενδείξεις πείθουν ότι Ελλάδα και Σκόπια πως έχουν συμφωνήσει στη νέα ονομασία της FYROM. Το όνομα που έχει επιλεγεί σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά θα είναι «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας». Κι αν οι δύο υπουργοί Εξωτερικών και οι δύο πρωθυπουργοί έχουν συμφωνήσει, δεν είναι σύμφωνος ο πρόεδρος της χώρας Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος εξέφρασε μάλιστα την αντίθεσή του δημόσια, γεγονός που την τελευταία στιγμή περιπλέκει τα πράγματα σε βαθμό που ενδεχομένως να οδηγήσει στην ακύρωση της προσπάθειας για το ονοματολογικό.
Συμπέρασμα:  Κάθε πιθανή εξέλιξη είναι εφικτή. Από την αποδοχή και υπογραφή μέχρι και την οριστική ακύρωση της προσπάθειας για το όποιο μέλλον. Σύντομα θα φανεί τι ακριβώς θα γίνει.
Γ.Δ.


Αθώοι οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ!
Δικαστικό τέλος δόθηκε στην υπόθεση των χρυσών επιχορηγήσεων της ΔΕΗ προς την ΓΕΝΟΠ με πολλές αθωώσεις και όλους τους καταδικασθέντες ελεύθερους μέχρι την δίκη τους από το Εφετείο. Το Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων μετά από πολύμηνη διαδικασία, κήρυξε αθώους, είτε για λόγους ουσίας, είτε λόγω παραγραφής 51 από τους συνολικά 58 κατηγορουμένους στην υπόθεση των επιχορηγήσεων της ΔΕΗ προς την ΓΕΝΟΠ την τριετία 2008-2011. Το δικαστήριο έκρινε ωστόσο ενόχους 7 πρώην συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ αλλά έριξε πολύ την ποινή τους. Οι ποινές που επιβλήθηκαν σε όσους κηρύχθηκαν ένοχοι, ανάμεσά τους ο Νίκος Φωτόπουλος, ο Ρίζος Ρίζος και η κόρη του, ξεκινούν από τρία χρόνια φυλάκιση και φτάνουν έως τα 5 χρόνια κάθειρξη. Μάλιστα, το δικαστήριο έκρινε ότι η έφεση πρέπει να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και έτσι όλοι οι καταδικασθέντες αποχώρησαν από το δικαστήριο ελεύθεροι.  Υπενθυμίζεται ότι οι 59 συνδικαλιστές παραπέμφθηκαν για χρήματα που δόθηκαν την τριετία 2008-2011  παρανόμως στον συνδικαλιστικό φορέα για να πάρουν στη συνέχεια τον δρόμο για πολυτελή ταξίδια, δώρα, γεύματα, ακόμη και για πάρκινγκ μελών της ΓΕΝΟΠ ή συγγενικών τους προσώπων. Επίσης η ΔΕΗ χορήγησε και δάνειο στην ΓΕΝΟΠ, ύψους 500.000 ευρώ, το οποίο δεν επεστράφη ποτέ, ούτε όμως δόθηκαν οι αναγκαίες εξασφαλίσεις για την λήψη του. Σημειωτέον ότι ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή των 56 από τους 59 κατηγορουμένους!


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 19 Απριλίου 2024

Περί οδησήμανσης πάλι Ιδού κι άλλο ένα θέμα που καλείται ν’αντιμετωπίσει η παρούσα δημοτικ…