Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Με κέφι και όμορφες αναμνήσεις η ρεμπέτικη βραδιά στο Γηροκομείο Ξάνθης

Με κέφι και όμορφες αναμνήσεις η ρεμπέτικη βραδιά στο Γηροκομείο Ξάνθης

0

Πλήθος ξανθιωτών διασκέδασε με τους παππούδες και τις γιαγιάδες του Ιδρύματος στο αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι με τίτλο «Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά»

Εκδήλωση – αφιέρωμα στο ρεμπέτικο τραγούδι «Όλοι οι ρεμπέτες του ντουνιά» πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του Γηροκομείου Ξάνθης την Κυριακή  24 Ιουνίου 2018, με μουσική, τραγούδι και χορό. Φίλοι παλιοί και νέοι του ιδρύματος, συντροφεύσανε τους παππούδες μας με περίσσιο κέφι, αγάπη και καλή διάθεση.

Σημαντική εθελοντική βοήθεια παρείχαν για την διοργάνωση αυτής της γιορτής-εκδήλωσης φιλανθρωπικού χαρακτήρα για την ηθική ενίσχυση του Ιδρύματος  οι μουσικοί Ιωάννης Καδόγλου (μπουζούκι, τραγούδι), Χρήστος Παπακωνσταντίνου (μπαγλαμάς, τραγούδι), Ελένη Σιμίκογλου (τραγούδι), Αλέξανδρος Παπακωνσταντίνου (κιθάρα τραγούδι).

Ξεχωριστή προσφορά αποτελεί η συμμετοχή  και των πολλών μεμονωμένων εθελοντών που βοήθησαν πριν, κατά τη διάρκεια και στο τέλος της εκδήλωσης.

Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης ήταν το Κοινωνικό Κέντρο ‘Σταύρος Χαλιορής’, το ΕΒΕ Ξάνθης και η ΣΜΥΡΔΕΞ Α.Ε.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ιορδάνης Χατζηευφραιμίδης που εκπροσώπησε τον Δήμαρχο Ξάνθης, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ε.Β.Ε. Ξάνθης κ. Σπύρος Κάλφας, κ. Χρήστος Παμπουκίδης και η κ. Μαριάνθη Μαλλιαρουδάκη, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κοινωνικού Κέντρου «Σταύρος Χαλιορής» κ. Γιώργος Παραστατίδης και πλήθος Ξανθιωτών αλλά και φίλων του ιδρύματος από γειτονικές πόλεις.

Καθ΄όλη τη διάρκεια της βραδιάς αρκετοί από τους επισκέπτες «περπάτησαν» εσωτερικά αλλά και εξωτερικά στο συγκρότημα του γηροκομείου της καρδιάς μας, εντυπωσιασμένοι κατά ομολογίας τους από τους ανακαινισμένους επισκευαστικά και αισθητικά χώρους του ενώ με ευλάβεια άναψαν και το καθιερωμένο κεράκι στον ιερό Ναό της Αγίας Αικατερίνης. Στο τέλος αυτής της υπέροχης Ρεμπέτικης οι παππούδες και οι γιαγιάδες αφού χόρεψαν, τραγούδησαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους με ακούσματα που τους θύμισαν τα νιάτα τους, με τεράστια χαμόγελα και ζωγραφισμένη την συγκίνηση στο πρόσωπό τους ευχαρίστησαν τον κόσμο που τους «αγκάλιασε» και παραβρέθηκε δίπλα τους. Στα αξιοσημείωτα αυτής της βραδιάς  ήταν η μεγάλη συμμετοχή νέων ανθρώπων που ήρθαν να συνδιασκεδάσουν με τους παππούδες μας και να συμπαρασταθούν στο έργο του διοικητικού συμβουλίου.

Το Διοικητικό συμβούλιο του Σωματείου «Ο ΜΕΓΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ» , φορέας διαχείρισης του Γηροκομείου Ξάνθης ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι βοήθησαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, επισημαίνοντας ότι: «ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η ανταπόκριση των επαγγελματιών της πόλης μας που εν μέσω οικονομικής κρίσης προσέφεραν  τα είδη τους που καταναλώθηκαν στην ρεμπέτικη βραδιά μας. Με τη χειρονομία τους αυτή συμπαραστέκονται και κάνουν το έργο της σημερινής διοίκησης ευκολότερο, η οποία προσπαθεί πάντα για την καλύτερη αξιοποίηση όλων αυτών των προσφορών. Είναι για μας πραγματικά ιδιαιτέρως σημαντικό ότι όλοι οι παρακάτω αναφερόμενοι συνδράμουν με τον τρόπο τους και συνήθως από το υστέρημά τους, στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουμε όλοι μας, για να επιβιώσει και να «σταθεί» το ίδρυμα και να είναι ακόμη καλύτερη και αξιοπρεπέστατη η διαμονή των παππούδων και των γιαγιάδων μας στα στερνά τους χρόνια. Ευχαριστούμε λοιπόν τους κάτωθι : 1)Τον Ιωάννη Ταβουλτζίδη (Νερά Άθως 10x 24 τεμ), 2)την ΕΖΑ ΕΛΛΑΣ σε συνεργασία με την κάβα GRAAL (Μπύρες κουτάκια 4x 24 τεμ, Εza pilsener 4x 24 τεμ. και Eza lager 2x 24 τεμ) και 3)Ποτοποιία ΜΑΝΙΤΣΑ ΜΑΡΘΑ-ΜΑΡΙΑ Ι. (2 ψυγεία) για τη συνεχή συμπαράστασή τους και για την προσφορά τους».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην Ξάνθη «βασιλεύει» η ανοχή και η ατιμωρησία στην κακοποίηση ζώων

Καταγγέλλει η πρόεδρος του συλλόγου «Αδέσποτοι Φίλοι Ξάνθης» Λ. Τραχανέλη –  Τζεμπρα…