Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Κλειστή… αλλά όχι απροσπέλαστη η οδογέφυρα των Κιμμερίων

Κλειστή… αλλά όχι απροσπέλαστη η οδογέφυρα των Κιμμερίων

0

Απόφαση διακοπής κυκλοφορίας λόγω των εκτελούμενων αντιπλημμυρικών έργων στο χείμαρρο, σε συνδυασμό με την υψηλή στάθμη των υδάτων

 Συνίσταται η διέλευση μέσω του οικισμού Πηγαδίων. Δεν… συγκινήθηκαν οι οδηγοί, που περνούσαν ανενόχλητοι από τη γέφυρα παρακάπτοντας τους κώνους

 Την απόφαση να διακόψει την κυκλοφορία στην οδογέφυρα των Κιμμερίων πήραν οι τεχνικές υπηρεσίες της ΠΕ Ξάνθης από χθες Για προληπτικούς λόγους. Η απόφαση ελήφθη επειδή αυτή την περίοδο εκτελούνται εργασίες προστασίας της κοίτης και των βάθρων της γέφυρας στο χείμαρρο των Κιμμερίων σε συνδυασμό με την ιδιαίτερα υψηλής στάθμη των υδάτων, λόγω της ραγδαίας βροχόπτωσης.

Παρόλο που στους οδηγούς συνίσταται να επιλέγουν εναλλακτικές διαδρομές, στην πράξη από τη στιγμή κιόλας της τοποθέτησης των κώνων διακοπής της κυκλοφορίας η πλειονότητα των οδηγών επέλεγε να τους… παρακάπτει, προκειμένου να γλιτώνει την ταλαιπωρία, αδιαφορώντας για την επικινδυνότητα, αλλά και τις ζημιές ενδεχομένως στα εκτελούμενα έργα.

 Η απόφαση της Τροχαίας

1.Διακόπτεται προληπτικά η κυκλοφορία όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα στο 6ο χλμ της Επαρχιακής Οδού Ξάνθης – Κιμμερίων – Ιάσμου στο ύψος της οδικής γέφυρας του χειμάρρου Κιμμερίων, λόγω ισχυρών βροχοπτώσεων και διέλευσης από το σημείο μεγάλης ροής υδάτων.

2.Η κυκλοφορία μέχρι να εκλείψουν οι λόγοι θα διεξάγεται μέσω της Επαρχιακής Οδού Ξάνθης – Πηγαδιών διά μέσω του οικισμού των Πηγαδίων και της νέας οδογέφυρας.

3.Κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, θα πρέπει να ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης και της κυκλοφορίας των οχημάτων, με σκοπό την πρόληψη τροχαίου ατυχήματος ή κυκλοφοριακής συμφόρησης από το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης σε συνεργασία με την αρμόδια Υπηρεσία της Π.Ε. Ξάνθης η οποία θα τοποθετήσει τις ρυθμιστικές πινακίδες απαγορευτικού ή πληροφοριακού χαρακτήρα στα σημεία που θα υποδειχθούν.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…