Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Τα μηνύματα των πρυτανικών εκλογών

Τα μηνύματα των πρυτανικών εκλογών

0

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

 Πρυτανεύων , Σ. Τουλουπίδης: «Το μήνυμα των εκλογών είναι ότι όλοι στο Πανεπιστήμιο έχουν συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα των στιγμών και την ευθύνη» – Χαμηλοί τόνοι από τον νέο πρύτανη Α. Πολυχρονίδη

 Ο β΄ γύρος των πρυτανικών εκλογών ανέδειξε νέο πρύτανη του ΔΠΘ τον καθηγητής της Ιατρικής του ΔΠΘ κ. Αλέξανδρο Πολυχρονίδη που επικράτησε με άνετη διαφορά 41 ψήφων του ανθυποψηφίου του καθηγητή της Πολυτεχνικής κ. Βασίλη Τσαουσίδη.

Τα αποτελέσματα

Υπενθυμίζεται πως το εκλεκτορικό σώμα αποτελείται από την πρώτη ομάδα που αποτελείται από τα μέλη ΔΕΠ και τη β’ ομάδα που αποτελείται από τα μέλη ΕΤΕΠ, ΕΙΔΙΠ, ΕΕΠ και Διοικητικό Προσωπικό και συμμετέχει στην ψηφοφορία με ποσοστό 20%.

Έτσι στις επαναληπτικές εκλογές επί συνόλω 541 μέλη της α’ ομάδας ψήφισαν 437 και επί συνόλω 347 μέλη της β΄ ομάδας 303. Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ανήλθαν για την α΄ ομάδα στα 425 ενώ βρέθηκαν 5 Άκυρα και 7 Λευκά. Αντίστοιχα στη β΄ ομάδα τα έγκυρα ήταν 297, τα άκυρα 2 και τα Λευκά 4.

Ο Α. Πολυχρονίδης έλαβε 227 έγκυρες ψήφους από την α’ ομάδα και 168 από τη β΄ ομάδα και σύνολο ψήφων 279,  ενώ ο κ. Τσαουσίδης έλαβε 198 ψήφους από την α. ομάδα και 129 από την β΄ομάδα και σύνολο ψήφων 238.

Πρυτανεύων , Σ. Τουλουπίδης: «Το μήνυμα των εκλογών είναι ότι όλοι στο Πανεπιστήμιο έχουν συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα των στιγμών και την ευθύνη»

touloupidis stavros

Την ικανοποίησή του εξέφρασε στο «Ε» ο πρυτανεύων κ. Σταύρος  Τουλουπίδης για την «άψογη» όπως την χαρακτήρισε εκλογική διαδικασία. Σημείωσε δε πως αυτές οι πρυτανικές εκλογές είχαν ρεκόρ συμμετοχής στην ψηφοφορία από το σώμα των εκλεκτόρων αλλά και ρεκόρ υποψηφίων, γεγονός που ο κ. Τουλουπίδης το εκλαμβάνει ως μήνυμα που αποκωδικοποιεί ως εξής: «Είναι ένα μήνυμα ότι όλοι στο Πανεπιστήμιο έχουν συνειδητοποιήσει την κρισιμότητα των στιγμών και την ευθύνη που έχουμε όλοι για την δημοκρατική λειτουργία του Ιδρύματος. Παρά την νοσηρότητα που αντιμετωπίσαμε τον τελευταίο καιρό η ακαδημαϊκή λειτουργία ήταν άψογη και θεωρώ ότι ο νέος πρύτανης θα διασφαλίσει την ενότητα. Αυτοί που δημιούργησαν προβλήματα περιθωριοποιήθηκαν και ελπίζω πω θα περιθωριοποιηθούν ακόμη περισσότερο και θα υπάρξει ομαλότητα. Το Ίδρυμα έχει όλα τα όργανα για να επιλύσει τα όποια θέματα εξωδικαστικά».

Χαμηλοί τόνοι από τον νέο πρύτανη Α. Πολυχρονίδη

Το «Ε» επικοινώνησε με τον  νέο  πρύτανη κ. Α. Πολυχρονίδη, ο οποίος όμως επιφυλάχθηκε για δηλώσεις έως ότου λήξει η θητεία της παρούσας διοίκησης και αναλάβει στις 1 Σεπτεμβρίου. Ενέταξε δε αυτή του την επιλογή να αποφύγει δηλαδή δηλώσεις στο πλαίσιο της αναγκαιότητας να υπάρξουν χαμηλοί τόνοι στο Πανεπιστήμιο που πέρασε μια έντονη περίοδο ώστε να μπορέσει να ξεφύγει από την εσωστρέφεια.

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou
@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…