Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Στέγνωσαν οι βρύσες για ώρες στη μισή πόλη

Στέγνωσαν οι βρύσες για ώρες στη μισή πόλη

0
vrisi

Διακοπή νερού για ώρες την Τρίτη λόγω βλάβης στον αγωγό. Εντοπίστηκε στις οδούς Δράμας και Κανάρη

 

Ολοκληρώνεται η αντικατάσταση δικτύου στην Χατζησταύρου και ξεκινά στη Δράμας

Μεγάλη επιχείρηση της ΔΕΥΑΞ να εξαλείψει το φαινόμενο των παράνομων συνδέσεων αποχετεύσεων με το δίκτυο ομβρίων μέσω κάμερας

 

 

Στέγνωσαν οι βρύσες την Τρίτη 15 Μαΐου στα διαμερίσματα των πολυκατοικιών κυρίως των υψηλών ορόφων (πάνω από 3ο όροφο) στην περιοχή που εκτείνεται κάτω από τον Μ. Καραολή και περιλαμβάνει τις οδούς Τσιμισκή, Θήρας, Πλάτωνος, Κλεμανσώ αλλά και Κανάρη, Δράμας, Ύδρας κ.λ.π. Έσπασαν τα τηλέφωνα στη ΔΕΥΑΞ οι ένοικοι για να ενημερωθούν πότε θα έχουν νερό και να προγραμματίσουν τις δουλειές τους ωστόσο ουδείς απαντούσε στις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΞ, δεδομένου ότι ήταν εκτός ωραρίου η βλάβη. Ωστόσο η αποκατάστασή της δεν κράτησε πολλές ώρες ενώ αποφεύχθηκε η μεγάλη ταλαιπωρία καθόσον μάλιστα και εποχή με τις ανοιξιάτικες δουλειές των νοικοκυριών.

sdrevanosΣοβαρή βλάβη στον κεντρικό αγωγό ύδρευσης – Διακοπή νερού για ώρες

Όπως μας ενημερώνει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ κ. Μαρίνος Σδρέβανος εντοπίστηκε βλάβη σε κεντρική βάνα στον αγωγό στις οδούς Δράμας και Κανάρη. Έτσι διακόπηκε η παροχή νερού και χρησιμοποιήθηκε εφεδρικά άλλο δίκτυο αλλά δεν είχε πίεση ώστε το νερό να φτάνει στους υψηλούς ορόφους. Έτσι οι όροφοι των πολυκατοικιών πάνω από το 3ο είχαν ελάχιστο ή καθόλου νερό μέχρι το απόγευμα έως τις 9,30 και 10.30 το βράδυ οπότε αποκαταστάθηκε η βλάβη και άνοιξε η παροχή. Να σημειώσουμε ότι από την στιγμή που θα ανοίξει η παροχή στο δίκτυο χρειάζεται τουλάχιστον μισή ώρα και πλέον για να γεμίσει ώστε να φτάνει με κανονική ροή στον προορισμό του.

Αρχίζει η αντικατάσταση δικτύου στις οδούς Δράμας – Κανάρη

Οι δύο αυτοί οδοί συμπεριλαμβάνονται στο μεγάλο έργο αντικατάστασης δικτύου σε 15 οδούς της πόλης που είναι σε εξέλιξη. Όπως ανέφερε ο κ. Σδρέβανος το έργο στην οδό Χατζησταύρου ολοκληρώνεται και η επόμενη παρέμβαση θα γίνει σ’ αυτές στις οδούς που έχουν πολύ συχνές βλάβες. Ανέφερε δε ότι στην περιοχή της Χατζησταύρου όπου εκτελούνται τώρα έργα σήμερα και αύριο θα γίνουν τμηματικά διακοπές νερού.

Επιχείρηση «σύλληψης» παράνομων συνδέσεων μέσω κάμερας

Σε εξέλιξη βρίσκεται από την ΔΕΥΑΞ η προσπάθεια να εξαφανιστεί το φαινόμενο των παράνομων συνδέσεων της αποχέτευσης με τον δίκτυο ομβρίων. Ένα φαινόμενο που απαντάται κυρίως σε πολυκατοικίες αφού κάποιοι εργολάβοι μ’ αυτό τον τρόπο πρόσφεραν καλές υπηρεσίες στους πελάτες τους και κακές στην πόλη. Μια ένδειξη παράνομης σύνδεσης είναι η δυσοσμία που αναδύεται από τις σχάρες των φρεατίων αλλά και πιο αξιόπιστη είναι η μέθοδος της χρήσης κάμερας! Σε μια πρόσφατη περίπτωση ωστόσο και συγκεκριμένα στην οδό Στάλιου όπου χρησιμοποιήθηκε κάμερα διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρξε παράνομη σύνδεση αλλά ότι η δυσοσμία ήταν αποτέλεσμα απόνερων (σαπουνάδες) μέσα στο φρεάτιο. Το ίδιο δεν συνέβη σε άλλες περιπτώσεις όπως στην περιοχή στο παζάρι μπροστά από την πυροσβεστική όπου υπήρχε έντονη δυσοσμία από την σχάρα και μετά την χρήση κάμερας εντοπίστηκαν οι παράνομες συνδέσεις και ειδοποιήθηκαν οι ένοικοι. Επίσης ανάλογες περιπτώσεις έχουν εντοπιστεί στην οδό Μεσολογγίου, στη Χρύσα, στην Μ. Καραολή, 2 -3 συνδέσεις την οδό Δημοκρίτου και 3 – 4 στην περιοχή της ανατολικής εισόδου της πόλης και όπως αναφέρει ο κ. Σδρέβανος η προσπάθεια συνεχίζεται μέχρι να απαλειφθεί το φαινόμενο. Επισημαίνεται πως η μέθοδος της κάμερας είναι πολύ αξιόπιστη καθώς διαπερνά τον αγωγό ομβρίων και εντοπίζει με ακρίβεια που υπάρχει σύνδεση. Στην συνέχεια γίνεται ρήψη ώχρας η οποία και «εκβάλλεται» στο ακίνητο που έχει συνδεθεί παρανόμως και έτσι ανακαλύπτεται ο ένοχος! Οι παράνομες συνδέσεις ήταν ένα πρόβλημα που απασχόλησε κατά καιρούς τις διοικήσεις της ΔΕΥΑΞ αλλά τώρα γίνεται πιο επισταμένη έρευνα και προσπάθεια εξάλειψης του φαινομένου.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthooulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…