Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πήραν έγκριση οι εικαστικές παρεμβάσεις των φοιτητών αρχιτεκτονικής στην πόλη

Πήραν έγκριση οι εικαστικές παρεμβάσεις των φοιτητών αρχιτεκτονικής στην πόλη

0

Από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής. Καταψήφισε η Κοινωνία Δημοτών εκφράζοντας επιφυλάξεις για το είδος των παρεμβάσεων

 

Συγχαρητήρια Κυριακίδη για την επιτυχία της Ασπίδας . «Πράσινο φως» για τις εκδηλώσεις στην πλατεία

 

Με θέματα καθημερινότητας διαδικαστικού τύπου ασχολήθηκε η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ωστόσο και πάλι η αντιπολίτευση δεν έδωσε «λευκή επιταγή». Αντίθετα τόσο ο κ. Φανουράκης επικεφαλής της Κοινωνίας Δημοτών όπως και η κα Χαριτωνίδου ψήφισαν σε 2 θέματα Λευκό και σε ένα κατά, ενώ ο αντίθετα ο κ. Γουναρίδης από την παράταξη Συμμετέχω ναι σε όλα.

 

Συγχαρητήρια Κυριακίδη για την επιτυχία της Ασπίδας

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τα συγχαρητήρια που απηύθυνε ο κ. Α. Κυριακίδης προς την τοπική ομάδα Ασπίδα, η οποία επέτυχε ν’ αλλάξει κατηγορία αφού αναδείχθηκε πρώτη στην τοπικό πρωτάθλημα. Μάλιστα πρότεινε η Επιτροπή να καταθέσει εγγράφως ένα συγχαρητήριο, πρόταση που αποδέχτηκε η κα Γκριτζίκη, η οποία τυγχάνει και αντιδήμαρχος Αθλητισμού. Επίσης ο κ. Κυριακίδης κατέθεσε αίτημα να τοποθετηθούν προβολείς στο γήπεδο της Ασπίδας ώστε να μπορούν οι ποδοσφαιριστές να κάνουν νυχτερινές προπονήσεις. Η κα Γκριρζίκη απάντησε πως γίνονται προσπάθειες σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

 

«Πράσινο φως» για τις εκδηλώσεις στην πλατεία

Η συνέχεια αφορούσε δύο προ ημερησίας θέματα τα οποία ήταν αιτήματα για παραχώρηση τμήματος της Πλατείας Δημοκρατίας για διοργάνωση εκδηλώσεων. Ειδικότερα το πρώτο θέμα είναι ήταν αίτημα από την Επιτροπή Ειρήνης για συνδιοργάνωση εκδήλωσης μαζί με τον Διδασκαλικό σύλλογο Ξάνθης. Ο κ. Φανουράκης όμως επιφυλάχθηκε και ψήφισε Λευκό επειδή δεν υπήρχε συνημμένο έγγραφο αίτημα από τον Διδασκαλικό Σύλλογο.

Αντίθετα ήταν ομόφωνη η απόφαση να παραχωρηθεί στις 2 Ιουνίου μέρος της πλατείας και μάλιστα μπροστά από το δημαρχείο για τη διοργάνωση συναυλίας από την Ξανθιώτικη μουσική ομάδα under hill west, η οποία μάλιστα θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Επίσης ομόφωνα δεκτό έγινε και το αίτημα του Ερυθρού Σταυρού για παραχώρηση τμήματος μπροστά από το ρολόι στις 13 Μαΐου για την απονομή επάθλων των νικητών στους αγώνες δρόμου που προγραμματίζει αλλά και άλλες δράσεις μεταξύ των οποίων και επίδειξη καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης.

Εικαστικές παρεμβάσεις από τους φοιτητές της Αρχιτεκτονικής στην πόλη – Καταψήφισε η Κοινωνία Δημοτών

Κατά πλειοψηφία έγινε αποδεκτή η πρόταση του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΔΠΘ για την υλοποίηση εικαστικών παρεμβάσεων σε σημεία της πόλης. Σύμφωνα με την πρόταση οι παρεμβάσεις αφορούν την οδό Σάρδεων, το πάρκο έναντι της Δημοτικής Αγοράς και την πλατεία Ελευθερίας και δεν είναι μόνιμου χαρακτήρα. Πρόκειται για μια εφαρμογή της θεωρίας του εαρινού εξαμήνου των φοιτητών στην πράξη με στόχο να αποκτήσουν εμπειρία αλλά και να συμβάλλουν με την εικαστική τους παρέμβαση σε μια πιο ανθρώπινη και βιώσιμη πόλη. Ο κ. Φανουράκης ωστόσο εξέφρασε τις επιφυλάξεις του επειδή δεν αναφέρεται τι είδους παρεμβάσεις θα είναι αυτές και γιατί δεν υπάρχει σύμφωνη γνώμη της τεχνικής υπηρεσίας και καταψήφισε. Τέλος η Κοινωνία Δημοτών ψήφισε Λευκό στο 3ο και τελευταίο θέμα που αφορούσε έγκριση της έκθεσης πεπραγμένων της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του 2016 με την αιτιολογία ότι έπρεπε να έχει έρθει η εισήγηση νωρίτερα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…