Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Παραμένει ζωντανό το Ευρωπαϊκό όνειρο της Ξάνθης παρά την ήττα από τον Ατρόμητο

Παραμένει ζωντανό το Ευρωπαϊκό όνειρο της Ξάνθης παρά την ήττα από τον Ατρόμητο

0

Παραμένει στην 5η θέση της βαθμολογίας

Ο Ατρόμητος ήταν ο μεγάλος κερδισμένος στην αναμέτρηση με τη Ξάνθη καθώς με το 1-0 και την κατάκτηση των τριών βαθμών ουσιαστικά τσέκαρε το Ευρωπαϊκό του εισιτήριο για τη νέα σεζόν. Οι γηπεδούχοι με την επικράτηση τους αυτή έφτασαν στους 46′ βαθμούς ενώ η Ξάνθη έχασε έδαφος στη μάχη για την πεντάδα καθώς παρέμεινε στους 32 βαθμούς με τον Πανιώνιο όμως να παίζει την Κυριακή.

Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας καθώς είχαμε ελάχιστες καλές φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες. Μόνο που σε αρκετές απ’ αυτές χάθηκαν γκολ που δεν χάνονται, τόσο από πλευράς Ατρόμητου όσο και από πλευράς Ξάνθης. Η ομάδα της Ξάνθης ξεκίνησε καλύτερα στο ματς, οι γηπεδούχοι ανέβηκαν μετά το τριάντα και στο δεύτερο μέρος ήταν σαφώς ανώτεροι των αντιπάλων τους που απείλησαν μόλις μόνο μια φορά.

Ο Νταμίρ Κάναντι επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του με ένα 3-5-2, κάτι που δεν το συνηθίζει, και χρησιμοποίησε τον Γιαννιώτη κάτω από την εστία. Στην τριάδα της άμυνας έπαιξαν οι Ρισβάνης, Χατζηισαΐας και Καρασαλίδης ενώ στο κέντρο οι Κιβρακίδης, Σάκιτς ήταν τα δυο μπακ χαφ με τους Μπουσουλάτζιτς και Ουμπίδες να είναι οι δυο μέσοι και μπροστά τους ο Κιβρακίδης ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν οι Ουάρντα και Ντάουντα.

Από την πλευρά του ο τεχνικός της Ξάνθης, Μίλαν Ράσταβατς, διατήρησε το 4-2-3-1 και είχε κάτω από τα γκολπόστ τον Ζίβκοβιτς με τους Σβαρνά και Σιλά να είναι τα δυο μπακ ενώ οι Λισγάρας, Φλίσκας έπαιξαν στο κέντρο της άμυνας. Τα αμυντικά χαφ ήταν οι Μεχία, Καμαρά και στην τριάδα μπροστά τους ξεκίνησαν οι Φασίδης, Τριάδης και Μπρίτο με μοναδικό προωθημένο τον Γέντρισεκ.

Η Ξάνθη ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, πήρε τη μπάλα στα πόδια της και έδειξε διατεθειμένη να κάνει το παιχνίδι της σε αντίθεση με τον Ατρόμητο που έδειξε να μπερδεύεται από το σύστημα με το οποίο ξεκίνησε η αναμέτρηση, αλλά ωστόσο παρά την υπεροχή της δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά.

Ο Ατρόμητος με την πλευρά του είχε δώσει χώρο στο πρώτο κομμάτι της αναμέτρησης αλλά ευτύχησε να βρεθεί μπροστά στο σκορ στην πρώτη του φάση στο ματς. Σε μια ωραία επίθεση στο 17′ ο Ουάρντα βρήκε τον Βασιλακάκη, αυτός γύρισε στον Ούμπιδες που έκανε τη σέντρα με τον Ντάουντα στο δεύτερο δοκάρι που πήρε την κεφαλιά και νίκησε τον Ζίβκοβιτς για το 1-0.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Καρασαλίδης, Κιβρακίδης, Μπουσουλάτζιτς, Ούμπιδες, Βασιλακάκης (46′ Μάντσον), Σάκιτς, Ουάρντα, Ντάουντα (71′ Μπρούνο).

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Σβαρνάς, Φλίσκας, Λισγάρας, Σιλά, Μεχία, Καμαρά (Ντε Λούκας), Μπρίτο, Τριάδης (71′ Λουσέρο), Γέντρισεκ, Φασίδης (55′ Κίκε Μπουλά).

Γκολ: 17′ Ντάουντα

Κίτρινες: 18′ Ντάουντα, 90′ Σάκιτς, 90+Μπουσουλάτζιτς/50′ Ντε Λούκας, 60′ Λισγάρας

Όλα τα αποτελέσματα της 24ης αγωνιστικής

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΛΑΜΙΑ 1-2
ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1-1
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΞΑΝΘΗ 1-0
ΑΣΤΕΡΑΣ-ΠΑΟΚ 3-2
ΑΕΚ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 1-0
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΛΑΡΙΣΑ 2-1
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-1
ΑΠΟΛΛΩΝ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

Η βαθμολογία

1.A.E.K.  54

2.Π.Α.Ο.Κ.  52

3.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  47

4.ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ.  46

5.Α.Ο. ΞΑΝΘΗ  32

6.ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  32

7.ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠ.  32

8.ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  31

9.ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ  30

10.ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ  29

11.ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  29

12.Α.Ε.Λ.  25

13.ΛΑΜΙΑ  23

14.Α.Ο.Κ.  19

15.ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ.  16

16.ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 10

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

ΕΠΣ Ξάνθης: Τελευταία αγωνιστική σε Β1 και Β2 κατηγορία

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές Ολοκληρώνονται την Κυριακή και τα δύο πρωταθλήματα της Β΄ΕΠΣ…