Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Αντεγκλήσεις για το λεύκωμα τουριστικής προβολής του δήμου Ξάνθης

Αντεγκλήσεις για το λεύκωμα τουριστικής προβολής του δήμου Ξάνθης

0

«Συμμαχία» Καρά – Μπαντάκ στην Οικονομική –« Έκρηξη» Παπαδόπουλου. 21.200 ευρώ για εκτύπωση 2.000 λευκώματα 180 σελίδων

 

Τρεις αντιδήμαρχοι στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής – Ομόφωνα πέρασαν όλα τα θέματα

 

Το «Λευκό» κυριάρχησε και πάλι ως ψήφος της αντιπολίτευσης κατά τη συνεδρίαση της Οικονομικής επιτροπής που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 19 Μαρτίου στη μία το μεσημέρι. Οι κύριοι Αχμέτ Καρά από την Κοινωνία Δημοτών και ο Σιαμπάν Μπαντάκ από το «Συμμετέχω» σε απόλυτη συμμαχία ήρθαν αρκετές φορές αντιμέτωποι με τον πρόεδρο της Επιτροπής εκφράζοντας την αντίθεσή τους σε θέματα διαγωνισμών όπως και σε δέσμευση πιστώσεων του ΚΑΕ του προϋπολογισμού. Η ένταση κορυφώθηκε στο θέμα που αφορούσε την εκτύπωση φυλλαδίου τουριστικής προβολής του δήμου Ξάνθης σε σημείο που προκλήθηκε «έκρηξη» από τον πρόεδρο της επιτροπής Κυριάκο Παπαδόπουλο που τους κατηγόρησε ότι λένε «χοντρά λόγια» για να δημιουργούν εντυπώσεις. Αντίθετα πλήρης ομοψυχία και ταύτιση απόψεων μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης διαπιστώθηκε στην συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής που ακολούθησε. Σ’ αυτό συνηγόρησε και το γεγονός ότι όλα τα θέματα αφορούσαν την παραχώρηση της Πλατεία Δημοκρατίας και Διοικητηρίου σε συλλόγους και σχολεία ενώ για πρώτη φορά τα μέλη της επιτροπής Στέφανος Ιγιαννίδης, Μιχάλης Λομβαρδέας και Χασάν Ογλού Φερντούν συμμετέχει πλέον ως νέοι αντιδήμαρχοι!

 

4 θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης

Τα θέματα αφορούσαν ένα πρόχειρο διαγωνισμό για την προμήθεια χρωμάτων που κατακυρώθηκε με έκπτωση 38,5%, ένα διαγωνισμό για την συντήρηση και επισκευή των οχημάτων του δήμου που αφορούσε 7 ομάδες και μόνο στην μια ομάδα κηρύχτηκε άγονο λόγω μη εκδήλωσης ενδιαφέροντος και αποφασίστηκε να γίνει εκ νέου πρόσκληση. Το τρίτο θέμα αφορούσε τη δέσμευση ενός ποσού 7.000 ευρώ για προμήθεια γάλακτος σε 44 καθαρίστριες των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης όπως προβλέπει ο νέος νόμος και απευθείας ανάθεση στον ανάδοχο του διαγωνισμού που προμηθεύει με γάλα το δήμο και τα Νομικά Πρόσωπα μέχρι να γίνει νέος διαγωνισμό και να ενταχθεί η προμήθεια γάλακτος και για τις καθαρίστριες της πρωτοβάθμιας. Τέλος το τέταρτο θέμα στα εκτός ημερησίας αφορούσε μια εκκρεμοδικία του δήμου που εκδικάζεται σήμερα και ζητήθηκε εξουσιοδότηση για να παραστεί η δικηγόρος κα Ελένη Χατζηιλιάδου. Να σημειώσουμε ότι εκτός από αυτό το θέμα στα υπόλοιπα ο κ. Καρά ψήφισε Λευκό.

Ο δήμος πληρώνει εργοδοτική εισφορά υπέρ ΕΦΚΑ του δημάρχου

«Αυτό προβλέπει ο νόμος για τους δημάρχους που είναι δημόσιοι υπάλληλοι», εξήγησε η Προϊσταμένη των Οικονομικών υπηρεσιών του δήμου κα Σπανού απαντώντας σε σχετική ερώτηση του κ. Καρά για το θέμα που αφορούσε την έγκριση δαπανών και διάθεση. Επίσης στο ίδιο θέμα έγινε γνωστό ότι ο δήμος Ξάνθης θα καταβάλλει 76.000 ευρώ για έργο συντήρησης σχολικών μονάδων που εκτελέστηκε στο πρώην δήμο Σταυρούπολης και ο εργολάβος έκανε υπέρβαση εργασιών με προφορική ανάθεση του τότε δημάρχου.

Ένταση στην Οικονομική προκάλεσε το λεύκωμα τουριστικής προβολής του δήμου Ξάνθης

Επί της ουσίας τόσο ο κ. Καρά όσο και ο Κ. Μπαντάκ δεν διαφωνούσαν για την απόφαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του δήμου να εκδώσει ένα λεύκωμα καθώς και βίντεο για να προβάλλει τουριστικά το δήμο. Διαφώνησαν, όπως εξήγησαν γιατί ενώ για το δημιουργικό κομμάτι του έργου που αφορά την έρευνα και την συγγραφή έχει γίνει διαγωνισμός και κατακυρώθηκε σε μια εταιρεία από τα Γιάννενα με έκπτωση πάνω από 60% καλούνται να δεσμεύσουν άλλα 21.200 ευρώ. Όπως διευκρίνισε αυτό το ποσό αφορά την εκτύπωση και πως εκ παραδρομής στην εισήγηση αναφέρθηκε ως τίτλος η έρευνα και η συγγραφή που αφορούν τον διαγωνισμό. Και μετά τις απαραίτητες εξηγήσεις ο κ. Μπαντάκ δεν πείστηκε και ανέφερε πως είναι πολύ ακριβό ένα φυλλάδιο με 180 σελίδες να κοστίζει 10 ευρώ! Ο κ. Παπαδόπουλος ζήτησε από τους υπάλληλους και έφεραν την μελέτη ωστόσο και πάλι δεν πείστηκαν οι κύριοι Μπαντάκ και Καρά προκαλώντας την αντίδραση του κ. Παπαδόπουλου που τους είπε ότι αφήνουν υπονοούμενα και να λένε «χονδρά λόγια» για εντυπώσεις και η εντύπωση που δόθηκε ήταν ότι έγινε πολύς λόγος για το τίποτα… Στην συνέχεια είχε μια σειρά από θέματα πού αφορούσαν διαγωνισμούς για προμήθεια Αθλητικού εξοπλισμού όπου η υπηρεσία έκανε δεκτή την ένσταση του επιλαχόντος και κατακύρωσε σ’ αυτόν τον διαγωνισμό καθώς η Επιτροπή διαγωνισμού διαπίστωσε ότι ο επιτυχών είχε παραπλανήσει το δήμο σ’ ότι φορά το βάρος της μπασκέτας. Σ’ αυτό ο κ. Καρά αποδέχτηκε την εισήγηση της υπηρεσίας ενώ ο κ. Μπαντάκ ψήφισε Λευκό. Κι οι δυο τους ψήφισαν Λευκό στο θέμα που αφορούσε προμήθεια Καυσίμων θέρμανσης.

Οι δικαστικές υποθέσεις

Τα τελευταία 6 θέματα αφορούσαν δικαστικές υποθέσεις του δήμου και εξουσιοδότηση των δικηγόρων . Συγκεκριμένα το 6ο και το 7ο αφορούσαν δίκες του κ. Μποζ Ραμαντάν κατά την περίοδο που ήταν αντιδήμαρχος για τα αδέσποτα. Τα υπόλοιπα με την σειρά που αναφέρονταν: Μια αγωγή ιδιώτη εναντίον του δήμου στον οποίο κατακυρώθηκε από το κτηματολόγιο έκταση που διεκδικεί. Σ’ αυτό ο κ. Καρά ψήφισε Λευκό. Μια υπόθεση που εκδικάστηκε πρωτόδικα και τώρα θα ασκηθεί έφεση αφορά καθυστέρηση του δήμου για καταβολή 7.000 ευρώ και τέλος μια παράσταση προδικαστικού συμβιβασμού αίτησης ενώπιον του Ειρηνοδικείου.

Τρεις αντιδήμαρχοι στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής – Ομόφωνα πέρασαν όλα τα θέματα

Την τιμητική είχαν οι νέοι αντιδήμαρχοι κύριοι Λομβαρδέας, Ιγιαννίδης και Φερντούν στην συνεδρίαση της επιτροπής Ποιότητα Ζωής στην οποία είναι μέλη. Η πρόεδρος κα Αλεξία Γκιρτζίκη τους συνεχάρη και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο τους καθώς επίσης και τα άλλα μέλη της Επιτροπής. Σ’ ότι αφορά τα θέματα εκτός από τα δύο τελευταία και υπόλοιπα 7 αφορούσαν παραχώρηση πλατειών και κοινόχρηστων χώρων και δράσεις συλλόγων, σχολείων και φορέων. Έτσι: Αποφασίστηκε η παραχώρηση τμήματος στην πλατεία Διοικητηρίου στον σύλλογο Αιμοδοτών για τις 12 Μαΐου. Παραχώρηση τμήματος στην πλατεία και οικίσκου στον φιλοζωικό σύλλογο Αδέσποτοι φίλοι Ξάνθης στις 31 Μαρτίου, παραχώρηση της πλατείας στις 22 και 24 Μαρτίου κατά τις απογευματινές ώστε στον Αθλητικό Σύλλογος «Άρης Πετεινού», ενώ και στις 23 Μαρτίου στο 3ο ΓΕΛ κατά τις πρωινές ώρες που δεν θα συμπίπτουν οι δράσεις με τον σύλλογο «Άρης Πετεινού». Τέλος παραχωρήθηκε τμήμα της πλατεία Δημοκρατίας και στο «Χαμόγελο του Παιδιού. Επίσης ομόφωνη ήταν η απόφαση για παραχώρηση διάφορων κοινόχρηστων χώρων την διοργάνωση στις 26 – 28 Απριλίου του Φεστιβάλ Ξάνθη Πόλις Ονείρων και τέλος στις 2 Μαΐου για τις Γιορτές Νεολαίας. Τα δύο τελευταία θέματα αφορούσαν, άδεια για εγκατάσταση  προσωρινής λυόμενης κατασκευής δαπέδου σε κοινόχρηστο χώρο επί της οδού Βασ. Σοφίας και άδεια μεταφοράς περιπτέρου την οδό Ισιδώρου στον κοινόχρηστο χώρο στην οδό Γκίφχορν. Η εισήγηση της τεχνικής υπηρεσία ήταν θετική καθώς έκρινε πως πληρούνται όλες οι προδιαγραφές και οι προϋποθέσεις και υπήρχαν θετικές γνωματεύσεις από όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες και έτσι ομόφωνη ήταν και η απόφαση της επιτροπής.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…