Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Υποτονικό το αποκριάτικο κλίμα στην πόλη

Υποτονικό το αποκριάτικο κλίμα στην πόλη

0
karnavali tourismos

Όλοι προσδοκούν το τριήμερο. Υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα δωμάτια στα ξενοδοχεία μας – Στα ύψη οι τιμές – Χαμηλότερη στα 100 ευρώ η βραδιά!

 

Θα βάλουν είσοδο τα καφέ μπαρ – «Τσιμπάνε» οι τιμές όπως κάθε χρόνο. «Θα έχουμε πολύ κόσμο το τριήμερο», λένε οι πληροφορίες του προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού

 

Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την κορύφωση των ΘΛΕ και του Ξανθιώτικου καρναβαλιού ωστόσο ακόμη δεν έχει «ζεσταθεί» αποκριάτικα το κλίμα στην πόλη. Αυτό διαπιστώσαμε από έρευνα με παράγοντες της αγοράς. Το βλέμμα όλων των εμπλεκομένων αλλά και των …παρελκόμενων και οι προσδοκίες τους, στρέφονται πλέον στο τελευταίο τριήμερο (Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή) καθόσον έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ουσιαστικά να είναι αυτό μόνο το εορταστικό τριήμερο που η πόλη μας να δέχεται κόσμο.

 

Υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα δωμάτια στα ξενοδοχεία μας – Στα ύψη οι τιμές – Χαμηλότερη στα 100 ευρώ η βραδιά!

Σύμφωνα με την έρευνα σε 6 ξενοδοχεία της πόλης αλλά και σε περιφερειακά μόνο 2 δήλωσαν 100% πληρότητα και χωρίς κανένα διαθέσιμο δωμάτιο. Τα υπόλοιπα 4 είχαν από 1 – 4 δωμάτια διαθέσιμα. Να σημειώσουμε ότι κυρίως αυτά που είναι εντός πόλης έχουν την μεγαλύτερη ζήτηση και μόνο για το τριήμερο. Να σημειώσουμε ότι οι τιμές κυμαίνονται για δίκλινα από 95 ευρώ την βραδιά η χαμηλότερη με πρωινό έως και 175 επίσης με πρωινό. Η μέση τιμή είναι στα 150 ευρώ και είναι ανατιμημένες όπως κάνουν τα ξενοδοχεία σε τουριστικές περιοχές και σε περιόδους αιχμής. Μια περιήγηση σε γνωστά τουριστικά site τα ίδια ξενοδοχεία δηλώνουν χαμηλότερες κατά το ήμισυ τις τιμές τους!

Θα βάλουν είσοδο τα καφέ μπαρ – «Τσιμπάνε» οι τιμές όπως κάθε χρόνο

Σαφείς οδηγίες έχουν πάρει οι μαγαζάτορες των καφέ – μπαρ από το σωματείο τους να μην παρεκτραπούν σ’ ότι αφορά τις τιμές ωστόσο να προστατέψουν τα μαγαζιά τους αλλά και τους τζίρους τους βάζοντας είσοδο ώστε να αποφύγουν τους λεγόμενους …τζαμπατζήδες που διασκεδάζουν με μπύρες που αγοράζουν από τα περίπτερα. Τα καφέ μπαρ είναι ένας σημαντικός κρίκος της αλυσίδας του καρναβαλιού καθώς σ’ αυτά διασκεδάζει η νεολαία που είναι και ο κύριος όγκος των καρναβαλιστών είτε ντόπιων είτε ξένων. Να σημειώσουμε ωστόσο ότι είναι κοινό μυστικό ότι κάθε χρόνο της εποχή της αποκριάς οι τιμές παίρνουν ένα …κλικ πάνω. Αυτό είναι ως ένα βαθμό θεμιτό γιατί γίνονται κάποια επιπλέον έξοδα ωστόσο ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχουμε καταγγελίες αισχροκέρδειας γιατί αυτό πλήττει τον θεσμό και αμαυρώνει την φήμη της πόλης. Να σημειώσουμε ότι – σύμφωνα με πληροφορίες μας έχουν συσταθεί μικτά κλιμάκια των Διευθύνσεων Εμπορίου και Υγειονομικού θα διενεργούν ελέγχους σε καταστήματα για τυχόν παραβάσεις. Επίσης έλεγχοι θα γίνουν και από κλιμάκια της Εφορίας και του ΣΔΟΕ.

Υποτονικό το κλίμα στην αγορά – Δεν υπάρχουν λεφτά και διάθεση για κατανάλωση

Καμιά αύξηση στην εστίαση διαβεβαιώνει η πρόεδρο της ΟΕΒΕ Ξάνθης κα Μαίρη Τσιακίρογλου. Η Ομοσπονδία έδωσε κατευθύνσεις στα μέλη της μοιράζοντας σχετικό φυλλάδιο πόρτα – πόρτα, ωστόσο όπως αναφέρει η κα Τσιακίρογλου τα σημάδια δεν είναι καλά: «Το κλίμα μέχρι στιγμής είναι πολύ υποτονικό. Δεν κυκλοφορεί άνθρωπος στην αγορά. Περιμένουμε να δούμε το τελευταίο τριήμερο. Αυτό που είναι φανερό είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα και γι αυτό δεν υπάρχει διάθεση και δυνατότητα για κατανάλωση. Η κίνηση και στα εμπορικά καταστήματα είναι πάρα πολύ μειωμένη όπως μας λένε συνάδελφοί μας».

liratzis-2«Θα έχουμε πολύ κόσμο το τριήμερο», λένε οι πληροφορίες του προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού

Στον κακό μας τον καιρό αποδίδει ο πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού κ. Πασχάλης Λύρατζης το γεγονός ότι δεν είναι πολύ έντονο το αποκριάτικο στοιχείο στην πόλη. Ωστόσο δηλώνει αισιόδοξος ότι η πόλη θα δεχτεί πολλούς επισκέπτες κυρίως από Βουλγαρία και πόλεις της Βορείου Ελλάδος αλλά και Τουρκία όπως λένε οι πληροφορίες του. Ιδιαίτερα από την Βουλγαρία οι πληροφορίες λένε ότι θα έρθουν πολλά τουριστικά λεωφορεία: «Όλα είναι έτοιμα για την τελική ευθεία. Δεν είχαμε μέχρι στιγμής σύμμαχο τον καιρό. Το Σαββατοκύριακο θα είναι καλύτερος όπως αναφέρουν τα προγνωστικά της ΕΜΥ και έτσι όλα θα πάνε καλά. Οι πληροφορίες μου αναφέρουν ότι θα έχουμε πολύ κόσμο από την γειτονική Βουλγαρία αλλά και Τουρκία αλλά και από όλη την Ελλάδα», επισημαίνει ο κ. Λύρατζης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όμορφη πόλη…φωνές μουσικές» από την Ξάνθη

Τελετή έναρξης του 9ου φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» Πλημμύρισε κόσμο…