Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Διαρρήκτες εν δράσει

Διαρρήκτες εν δράσει

0
diariktis

Αναρριχήθηκε στο μπαλκόνι και μπήκε από την μπαλκονόπορτα. Πήρε ότι ήθελε και έφυγε ανενόχλητος. Συνέβη σε διαμέρισμα της οδού Κλεμανσώ.

 

Πληθαίνουν οι διαρρήξεις στην πόλη – Ληστρική επιδρομή με 30 διαρρήξεις από συμμορία 4 νεαρών – Ήρθαν και στην Ξάνθη – Συνελήφθησαν στα Τρίκαλα

Σύλληψη 39χρονου με πλαστά χαρτονομίσματα

 

 

Ανησυχία προκαλεί στην τοπική κοινωνία το συχνό φαινόμενο των …απρόσκλητων επισκεπτών, των διαρρηκτών, που είτε αναρριχώνται από μπαλκόνια είτε με διάφορους ευρηματικούς τρόπους καταφέρνουν να τρυπώσουν σε διαμερίσματα πολυκατοικιών και να …ξεσηκώσουν ότι πολύτιμο ή αξιοποιήσιμο κατ’ αυτούς υπάρχει.

 

Μπήκε από το μπαλκόνι και έφυγε ανενόχλητος

Έτσι συνέβη την Τσικνοπέμπτη σε διαμέρισμα του α΄ ορόφου την οδού Κλεμανσώ. Οι ένοικοι έλειπαν και όταν επέστεψαν είδαν το σπίτι αναστατωμένο και πολλά πράγματα να λείπουν. Όπως διαπιστώθηκε οι διαρρήκτες αναρριχήθηκαν από το πίσω μπαλκόνι και μπήκαν από την μπαλκονόπορτα καθώς η κεντρική πόρτα που ήταν ασφαλείας δεν είχε παραβιαστεί. Οι ένοικοι κάλεσαν την αστυνομία που διενεργεί έρευνα. Ανάλογο περιστατικό συνέβη την ίδια εβδομάδα στην ίδια περιοχή σε άλλη πολυκατοικία.

Ληστρική επιδρομή με 30 διαρρήξεις από συμμορία 4 νεαρών – Ήρθαν και στην Ξάνθη – Συνελήφθησαν στα Τρίκαλα

Στο μεταξύ πολλά περιστατικά διαρρήξεων είχαμε το προηγούμενο 20ήμερο σε χωριά του κάμπου, όπως Πολύσιτο και Τοξότες. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» οι δράστες έχουν συλληφθεί στα Τρίκαλα. Πρόκειται για μια συμμορία από 4 νεαρούς που έκαναν ληστρικές επιδρομές σε πολλές πόλεις τη Βορείου Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και στην Ξάνθη, κλέβοντας ότι έβρισκαν που θα μπορούσαν να πουλήσουν.  Μετά την σύλληψή τους ταυτοποιήθηκαν 30 περιπτώσεις κλοπών σε Σέρρες, Δράμα, Ξάνθη έως και Ορεστιάδα από την συμμορία των 4! Το ερώτημα πως μπορεί κανείς να προστατευθεί είναι …ρητορικό. Αυτό όμως που μπορεί να κάνει αν δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να βάλει πόρτα ασφαλείας είναι να αφήνει φως στο σπίτι όταν λείπει και να κλειδώνει καλά τις μπαλκονόπορτες ιδιαίτερα όταν το διαμέρισμα είναι στους κάτω ορόφους. Επίσης θα πρέπει όλες οι πολυκατοικίες να έχουν κλειδωμένες εισόδους και οι ένοικοι να ανοίγουν μόνο σε γνωστούς και όχι σ’ όποιον του χτυπάει το θυροτηλέφωνο.

Σύλληψη 39χρονου με πλαστά χαρτονομίσματα

Εκτός από τις διαρρήξεις στο αστυνομικό δελτίο της ημέρας ανακοινώνεται η σύλληψη ενός 39χορνου από τα Κιμμέρια που κυκλοφορούσε με πλαστά χαρτονομίσματα. Ειδικότερα αναφέρεται από την αστυνομία: Συνελήφθη στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθη σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας Ξάνθης, 39χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παραχάραξη. Στα πλαίσια οργανωμένης επιχείρησης, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 39χρονο, διότι σε έρευνες που πραγματοποίησαν στο αυτοκίνητο και το σπίτι του, καθώς και στην κατοχή του, εντόπισαν συνολικά δώδεκα πλαστά χαρτονομίσματα των 20 ευρώ και ένα (1) πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, τα οποία και κατέσχεσαν. Επιπλέον κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ ενώ ο δράστης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxathopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…