Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Σαρωτική η ΑΕΚ κέρδισε την Ξάνθη με 4-0

Σαρωτική η ΑΕΚ κέρδισε την Ξάνθη με 4-0

0

” Καθάρισε” το ματς από το πρώτο ημίχρονο

Παρά τα πέντε παιχνίδια που έδωσε η ΑΕΚ μέσα σε δυο εβδομάδες, με το τελευταίο ευρωπαϊκό μόλις πριν τρεις ημέρες, ωστόσο παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο, κατάφερε να ισοπεδώσει την ομάδα της Ξάνθης με 4-0, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Ο Χιμένεθ είχε ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές του ένα γρήγορο γκολ. Διότι αυτό θα ήταν το κλειδί για να κερδίσει η ΑΕΚ και την κούραση από τα συνεχόμενα ματς, αλλά και το παιχνίδι. Όπερ και εγένετο. Οι κιτρινόμαυροι μπήκαν στο γήπεδο, ακριβώς γι’ αυτό το γρήγορο γκολ. Και το πέτυχαν. Μόλις στο 5 λεπτό και με τον πιο… ασυνήθη ύποπτο. Μετά από φάουλ του Γκάλο, η μπάλα έφτασε στον Βράνιες, ο οποίος εξ επαφής την έστειλε στα δίχτυα. Από την στιγμή που η ΑΕΚ πέτυχε αυτό που ήθελε, έβαλε το πόδι στο… γκάζι και δεν το έβγαλε μέχρι και το τέλος του ημιχρόνου. Η Ξάνθη από το σημείο αυτό και μετά έδειχνε αμήχανη, με την άμυνά της να μπάζει από παντού.

Στο 13 λεπτό ο Μπακασέτας με απευθείας εκτέλεση φάουλ, υποχρέωσε τον Ζίφκοβιτς σε δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ. Ενώ στο 19’ πάλι ο Βράνιες με σουτ, λίγο έλλειψε να βρει στόχο, αλλά η μπάλα κόντραρε και πέρασε ελάχιστα άουτ. Τελικά η ΑΕΚ βρήκε και το δεύτερο γκολ, στο 20 λεπτό. Πάλι με τον Βράνιες, που πήρε την μπάλα με συστημένη εκτέλεση κόρνερ από τον Μπακασέτα και με κεφαλιά πέτυχε το δεύτερο γκολ του.  Η συνεργασία των δυο, έφερε και το τρίτο γκολ της ΑΕΚ στο 34’. Ο Μπακασέτας έβγαλε την σέντρα και πάλι ο Βράνιες με κεφαλιά εξ επαφής, έκανε το 3-0. Και το κερασάκι στην τούρτα του επιθετικού ρεσιτέλα της ΑΕΚ για το πρώτο ημίχρονο, έβαλε και πάλι ο Μπακασέτας. Αυτή την φορά ως εκτελεστής με κεφαλιά, στη σέντρα του Γκάλο.

Με το σκορ να είναι στο 4-0 ήδη από το πρώτο ημίχρονο, ήταν αναμενόμενο πως το δεύτερο 45άλεπτο θα κυλούσε ως τυπική διαδικασία. Όμως η ομάδα της Ξάνθης, που δεν ήλπιζε να πάρει κάτι από το ματς, προσπάθησε να γίνει λίγο πιο δραστήρια και απειλητική. Και έχασε μια καλή ευκαιρία με τον Μπρίτο στο 52’, όταν σούταρε δυνατά αλλά άουτ. Η ΑΕΚ με εξαίρεση ένα σουτ του Χριστοδουλόπουλου στο 64’ το οποίο απέκρουσε ο Ζίβκοβιτς στην κλειστή του γωνία, άλλες μεγάλες ευκαιρίες για γκολ η ΑΕΚ δεν είχε. Μόνο πίεση στην Ξάνθη και κερδισμένα κόρνερ. Εξ ου και το σκορ, όπως είχε διαμορφωθεί από το πρώτο ημίχρονο, δεν άλλαξε μέχρι τέλους.

Διαιτητής: Διαμαντόπουλος(Αρκαδίας)

Βοηθοί: Ακρίβος (Αθηνών), Βεργέτης (Αρκαδίας)

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Τσιντώτας, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Χουλτ, Γκάλο, Σιμόες (65’ Αϊντάρεβιτς), Μοράν, Χριστοδουλόπουλος (70’ Γιακουμάκης), Μπακασέτας (59’ Κλωναρίδης), Λιβάγια, Αραούχο

ΞΑΝΘΗ (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Σιλά, Κασάδο (46’ Μεχία), Μελιόπουλος, Καμαρά (80’ Ορφανίδης), Ντε Λούκας, Ντουρίτσκοβιτς (60’ Τριάδης), Μπρίτο, Γέντρισεκ

Γκολ: 5’ Βράνιες, 20’ Βράνιες, 34’ Βράνιες, 45’ Μπακασέτας

Κάρτες: 43’ Γέντρισεκ, 61’ Μπρίτο

Όλα τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής

 ΑΕ Λάρισα

Παναθηναϊκός 0- 1
Ολυμπιακός Πειραιώς Πανιώνιος 1- 0
ΑΕΚ Ξάνθη 4-0
Λεβαδειακός  Παναιτωλικός 1 – 2
Πλατανιάς ΠΑΣ Γιάννινα 0 -3
Λαμία ΠΑΟΚ 0-2
Αστέρας Τρίπολης Ατρόμητος Αθηνών 0 – 1
Α.Ο. Κασσιόπη Απόλλων Σμύρνης 2- 0

Η βαθμολογία

 

Ομάδες Βαθμοί
1 ΠΑΟΚ 52
2 ΑΕΚ 50
3 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 46
4 ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 42
5 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 31
6 ΞΑΝΘΗ 29
7 ΑΣΤΕΡΑΣ 28
8 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 28
9 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 27
10 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 26
11 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 25
12 ΛΑΡΙΣΑ 22
13 ΛΑΜΙΑ 20
14 ΚΕΡΚΥΡΑ 18
15 ΑΠΟΛΛΩΝ 16
16 ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 10

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Πάλεψε αλλά δεν τα κατάφερε στη Θεσσαλονίκη απέναντι στη ΧΑΝΘ

Αποκλείστηκε από τον  μεγάλο τελικό αλλά τερμάτισε 3ος στον 3ο Όμιλο της National League 1…