Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Βασιλόπιτα με ευχές και… πείσμα για περισσότερα και καλύτερα το 2018

Βασιλόπιτα με ευχές και… πείσμα για περισσότερα και καλύτερα το 2018

0

Οι προσπάθειες του Συλλόγου Ποντίων Ξάνθης για τη διατήρηση της παράδοσης της ποντιακής ράτσας και η ενεργοποίηση σε κοινωνικά θέματα τονίστηκαν στην εκδήλωση

Βραβεύτηκαν αριστούχοι μαθητές και επιτυχόντες στις εισαγωγικές εξετάσεις για ΑΕΙ/ΤΕΙ

Παρουσία του Περιφερειάρχη Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου , του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη, των Δημάρχων Ξάνθης και Αβδήρων Μπάμπη Δημαρχόπουλου και Γιώργου Τσιτιριδή, του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Φώτη Καραλίδη, εκπροσώπων του Στρατηγού του Δ΄Σ.Σ. , του Συλλόγου Κυπρίων, του Γηροκομείου, της ΕΑΑΣ, των Προέδρων των Συλλόγων Σαρακατσανέων και Μικρασιατών, του πρώην υπευθύνου επί των τουριστικών θεμάτων στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, περιφ. συμβούλου Μιχάλη Αμοιρίδη, μελών και νέων του Συλλόγου και του Συλλόγου Ποντίων φοιτητών Ξάνθης, ο Αρχιμανδρίτης π. Σωφρόνιος Γκουτζίνης ευλόγησε την κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου Ποντίων Νομού Ξάνθης ευχόμενος τα καλύτερα και μεταφέροντας τις θερμές ευχές του Μητροπολίτης, ο οποίος βρισκόταν εκτός Ξάνθης.

Στο σύντομο καλωσόρισμα του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θόδωρος Ρωμανίδης τόνισε: «Να ευχαριστήσω όλους εσάς που είστε σήμερα μαζί μας και ενώνουμε τις ευχές ώστε η καινούργια χρονιά να είναι ειρηνική για όλο τον κόσμο, ελπιδοφόρα για την πατρίδα μας και δημιουργική χρονιά προσφοράς του Συλλόγου μας στην ποντιακή ράτσα αλλά και στην κοινωνία της Ξάνθης. Η σημερινή μέρα είναι μέρα ευχών για το καινούργιο, το νέο που μπήκε στην ζωή μας και μας γεμίζει με αισιοδοξία και ελπίδες. Αφήσαμε πίσω μας μια χρόνιά με σημαντικές δράσεις του Συλλόγου μας. Να ευχηθώ να έχουμε όλοι την υγεία μας και να υποσχεθούμε ότι ο Σύλλογος μας με την θέληση και το πείσμα της ράτσας μας θα συνεχίσει το έργο της διατήρησης και προβολή των παραδόσεων του ελληνισμού του Πόντου. Στα δύσκολα χρόνια που περνάμε ο καθένας από μας που αγαπά αυτό τον τόπο, την ιστορία του, τις παραδόσεις της γενιάς του οφείλει να κρατά ψηλά τον ευγενή αγώνα για την διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».

Με αφορμή την εκδήλωση, ο σύλλογος, σύμφωνα με την παράδοσή του, απένειμε επαίνους στους αριστούχους μαθητές και στους εισακτέους στο πανεπιστήμιο. Όπως σημείωσε ο πρόεδρος: «στην συμβολική βράβευση των αριστούχων μαθητών και μαθητριών που αρίστευσαν ή πέτυχαν στις εισαγωγικές εξετάσεις τιμούμε όλους τους νέους που δίνουν, ο καθένας με τις δυνάμεις και τις ικανότητες του, τον αγώνα τον καλό και τους εκπαιδευτικούς που σκύβουν με αγάπη και ενδιαφέρον πάνω στα παιδιά μας για να τους οδηγήσουν στους δρόμους της γνώσης και της επιτυχίας».

Κατά τη επίδοση των επαίνων οι παριστάμενοι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να εξάρουν την μεγάλη προσφορά του Συλλόγου στον πολιτισμό αλλά και την συμμετοχή του στα κοινωνικά δρώμενα του τόπου μας, παρότρυναν την συνέχιση με το ίδιο πείσμα και θέληση δηλώνοντας ότι βρίσκονται πάντα στο πλευρό του Συλλόγου.

Βραβευθέντες το 2018 από τον σύλλογο Ποντίων Ν. Ξάνθης

ΓΥΜΝΑΣΙΟ Κέλλερ Αικατερίνη-Αλίκη Στήβεν Ουϊλλιαμ Ελένη Α 4ο Γυμνάσιο 19 10/14/Χατζηφωτιάδου Ανδρονίκη-Αργυρώ Δανιήλ Αϊδόνης Β 1ου Γυμνασίου 18 12/14

ΛΥΚΕΙΟ

Κέλλερ Γεώργιος Στήβεν Ουϊλλιαμ Ελένη Β 3 ο Λύκειο 18 3/10/ Κυρλίδης Ελευθέριος Χρήστος Δέσποινα Β 2 ο Λύκειο 19 1/10

ΑΕΙ

Βέρτη Βαρβάρα Αθανάσιος Χαρίκλεια ΔΠΘ, τμήμα φυσικής αγωγής & αθλητισμού/ Δερμεντζίδης Ηρακλής Παντελής Μαρίνα Σχολή μουσικής &οπτικοακουστικών τεχνών Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιορτινή βραδιά για τα μέλη του ΚΑΠΗ από το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης

Για την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων την 1η Οκτωβρίου   Το Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Ξάνθης τ…