Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Γιορτές Κουρκούλης, Φουρέιρα, Ιακωβίδης, Demy και Vegas στις φετινές ΘΛΕ

Κουρκούλης, Φουρέιρα, Ιακωβίδης, Demy και Vegas στις φετινές ΘΛΕ

0

Εγκρίθηκε από το Κέντρο Πολιτισμού το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης. Στις 86.000 € οι αμοιβές των καλλιτεχνών

 Δεν κλήθηκαν ούτε προτάσεις να καταθέσουν τα μέλη ΔΣ. «Συνταιριάζουμε το λαογραφικό τμήμα με την πιο εμπορική διασκέδαση», σημείωσε ο Π. Λύρατζης για το πρόγραμμα

 

Η Ξένια Βέρα θα συνοδεύσει μουσικά τη Βραδιά Παραδοσιακών Γεύσεων την Τσικνοπέμπτη στις 8 Φεβρουαρίου, ενώ η πρώτη μεγάλη συναυλία θα είναι αυτή του Νίκου Κουρκούλη στην κεντρική πλατεία στις 9 Φεβρουαρίου. Την επόμενη μέρα στην κεντρική πλατεία θα διοργανωθεί συναυλία με τον Πέτρο Ιακωβίδη, ενώ στην παιδική καρναβαλική παρέλαση την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου θα τραγουδήσει η Demy. Την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου στην κεντρική πλατεία θα λάβει χώρα συναυλία με την Ελένη Φουρέιρα, ενώ το Σάββατο πριν τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, θα δοθεί η συναυλία των Vegas.

Αυτό μαζί με μουσικοχορευτικά συγκροτήματα, παραδοσιακές μουσικές, λαογραφικές εκδηλώσεις και μπαλνταφάν για παιδιά, μαζί με την ξεχωριστή εκδήλωση «Ιστορίες για Κρουστά του Βασίλη Βασιλάτου» και αρκετές συναυλίες με ντόπιους καλλιτέχνες συνθέτουν το πρόγραμμα των φετινών Λαογραφικών Γιορτών.

Την παρέλαση θα παρουσιάσει ο Δημήτρης Ουγγαρέζος, ενώ Djs από την περιοχή θα αναλάβουν τη μουσική επένδυση του μεγάλου ξεφαντώματος.

Το πρόγραμμα πέρασε κατά πλειοψηφία από το ΔΣ του Κέντρου Πολιτισμού, όπου και τα μέλη ενημερώθηκαν για το περιεχόμενο του προγράμματος, καθώς και για το κόστος της διοργάνωση. Συνολικά, η αμοιβή των καλλιτεχνών ανέρχεται στις 86.542 ευρώ, ενώ θα πληρωθούν και 2.495 ευρώ  για πνευματικά δικαιώματα.

Ο Νίκος Ανταμπούφης, σχολίασε ότι αφενός δεν κλήθηκαν καν να υποβάλουν προτάσεις τα μέλη ΔΣ του Κέντρου Πολιτισμού και αφετέρου δεν υπάρχει επαρκώς το λαογραφικό στοιχείο, ώστε η κορυφαία διοργάνωση της Ξάνθης να μπορεί να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα καρναβάλια που διοργανώνονται στους δήμους της χώρας. «Η αίσθησή μου είναι ότι το καρναβάλι δε θα έχει σε λίγο τίποτα για να ξεχωρίζει. Δεν υπάρχει μία κατεύθυνση που να δίνει μία θεματική σε κάθε διοργάνωση των ΘΛΕ, ώστε ειδικά γι’ αυτό να έρχονται οι επισκέπτες. Δεν σχεδιάζουμε ποτέ και δεν ερωτόμαστε καν για ιδέες και προτάσεις. Η εκτίμησή μου είναι ότι το ξανθιώτικο καρναβάλι φθίνει και αυτό δεν έχει να κάνει με την επισκεψιμότητα, που μπορεί να είναι και συγκυριακή», επεσήμανε ο κ. Ανταμπούφης. Ο πρόεδρος Πασχάλης Λύρατζης παραδέχθηκε ότι ήταν παράλειψη να μην κληθούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους τα μέλη, και σημείωσε ότι αναφορικά με το πρόγραμμα έγινε μια προσπάθεια το πρώτο διάστημα των ΘΛΕ να αφιερωθεί στη λαογραφία και το δεύτερο σε πιο εμπορική διασκέδαση.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Γιορτές
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καθαρά Δευτέρα στα Άβδηρα: Αναβίωσε ο “Ανάποδος Γάμος” [ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ]

Πλήθος κόσμου κατέφθασε απο νωρίς ώστε να απολαύσει τα έθιμα, αλλά και τα σαρακοστιανά εδέ…