Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις 52+1 αιτήσεις για τη βασίλισσα του ξανθιώτικου καρναβαλιού 2018

52+1 αιτήσεις για τη βασίλισσα του ξανθιώτικου καρναβαλιού 2018

0
vasilissa17

Αιτήσεις απ’ όλη την Ελλάδα δέχθηκε το Κέντρο Πολιτισμού. Ανάμεσά τους και άνδρας εκδήλωσε ενδιαφέρον!

 Σκέψεις ώστε να κληθούν όλες οι υποψήφιες στην Ξάνθη για την επιλογή

Συνολικά 53 αιτήσεις έλαβε το Κέντρο Πολιτισμού για την πολυπόθητη, όπως αποδείχθηκε, θέση της Βασίλισσας του ξανθιώτικου καρναβαλιού 2018.

Η πρωτότυπη διαδικασία που επελέγη κέντρισε το ενδιαφέρον γυναικών από 18 έως 35 ετών από όλη την Ελλάδα. Οι αιτήσεις από ξανθιώτισσες ήταν περίπου 15, ενώ τα υπόλοιπα κορίτσια ήταν από Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Αθήνα, Δράμα, Καβάλα, Γιάννενα και άλλες πόλεις. Μάλιστα, εντός των αιτήσεων ήταν και ενός άντρα, που στο πλαίσιο της μη… διάκρισης με βάση το φύλο θέλησε και αυτός να διεκδικήσει μία ευκαιρία για τον τίτλο!

Όπως έγινε γνωστό, η επιτροπή επιλογής θα αποτελείται από 19 εκπροσώπους πολιτιστικών συλλόγων, έναν εκπρόσωπο του Κέντρου Πολιτισμού και έναν από τον χορηγό. 21 κριτές λοιπόν θα κληθούν να επιλέξουν τη φετινή Βασίλισσα του καρναβαλιού, ενώ στο νομικό πρόσωπο υπάρχουν σκέψεις να κληθούν όλες και όλοι οι υποψήφιοι στην Ξάνθη, ώστε να ληφθεί η απόφαση με βάση προσωπική επαφή με τους ενδιαφερόμενους.

Η σκέψη αυτή, που τεχνικά βέβαια έχει μία δυσκολία, πέρα από το ότι ενισχύει επικοινωνιακά τον θεσμό, αφού ήδη η διαδικασία έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον από πολλά εθνικά ΜΜΕ, θα έδινε και την ευκαιρία προσωπικής επαφής με τις υποψήφιες, κάτι που είναι αρκετά σημαντικό, αφού στο μέρος που τους αναλογεί θα κληθούν να στηρίξουν και να προωθήσουν τον θεσμό.

Ημερομηνία για την επιλογή δεν έχει οριστεί, ωστόσο το αμέσως επόμενο διάστημα θα δοθούν και νέες πληροφορίες από το Κέντρο Πολιτισμού για τη διαδικασία.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Αλέξανδρος Κοκκαλίδης μας γνωρίζει τη θρακιώτικη λύρα

Ξεκινώντας από σύγχρονα μουσικά ακούσματα και χωρίς πρότερη επαφή με τον παραδοσιακό πολιτ…