Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

Πρόσωπα & Γεγονότα Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017

0

Χάνεται η έξωθεν καλή μαρτυρία
Ισχυρίζεται η δημοτική αρχή Ξάνθης με αναλυτικό δελτίο Τύπου που απέστειλε προς όλα τα ΜΜΕ  (εάν ήταν με πληρωμή ξέρουμε καλά που θα το έστελνε) πως δεν φταίει αυτή για την καθυστέρηση λειτουργίας του κολυμβητηρίου. Και για να πείσει την κοινή γνώμη παραθέτει ημερομηνίες και δράσεις.
Άδικος κόπος. Η δημοτική παράταξη Δημαρχόπουλου έχει απωλέσει εδώ και καιρό την έξωθεν καλή μαρτυρία και μήνα το μήνα μειώνονται όσοι εξακολουθούν να την εμπιστεύονται. Το απαράδεκτο της όλης υπόθεσης δε είναι ότι δεν αποδέχεται τις δικές της ευθύνες και τις μεταβιβάζει στην προηγούμενη δημοτική αρχή, θίγοντας έτσι τον Μιχάλη Στυλιανίδη υπό τον οποίο βέβαια κατείχε κορυφαία θέση.
Ο Δημαρχόπουλος δεν τα έχει ξεχάσει αυτά. Απλά στερείται του θάρρους ανάληψης προσωπικών ευθυνών. Εξ’ αυτού όμως και άλλων πολλών όπως είπαμε και στην αρχή, λίγοι πιστεύουν τις δικαιολογίες και τις καθυστερήσεις, την έλλειψη νέων έργων,  την ανάληψη πρωτοβουλιών κλπ.
Γ.Δ.


Πού απασχολούνται;
Εκατοντάδες συμπολίτες περιλαμβάνονται εδώ και δύο χρόνια στις λίστες του ΟΑΕΔ οι οποίοι απασχολούνται στο δήμο Ξάνθης. Σύντομα θα εγκριθούν 296 νέες θέσεις Κοινωφελούς Εργασίας. Και γεννάται το ερώτημα: Πού απασχολούνται αυτοί οι άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες; Δηλαδή κοντά τριακόσιοι εργαζόμενοι θα προστεθούν στους ήδη εργαζόμενους και η πόλη είναι γεμάτη σκουπίδια, ενώ παρατηρούνται μια σειρά από ελλείψεις στην εκτέλεση μικροέργων και μικροεπεμβάσεων. Κι όταν αναφέρουμε πόλη, εννοούμε βέβαια και τις γειτονιές, τα Κιμμέρια, τη Σταυρούπολη με τα χωριά, το Εύμοιρο και τους υπόλοιπους οικισμούς .
Τριακόσιοι άνθρωποι προσλαμβάνονται για μερικούς μήνες, αλλά στην ουσία ένα αόρατο χέρι τους «εξαφανίζει»! Άρα, απουσιάζει ο σωστός προγραμματισμός ή γεμίζουν τα γραφεία για ψηφοθηρικούς λόγους.
-Νέα αντίληψη διοίκησης της περιόδου Δημαρχόπουλου όλα αυτά δυστυχώς…
Γ.Δ.


Λείπουν τετραγωνικά
Μια φιλική σύσταση οφείλω να κάνω προς τους δημοτικούς άρχοντες που θα υπογράψουν για την αγορά του Παιδικού Σταθμού στη Σάρδεων. Πρώτον υπάρχει θέμα με τα τετραγωνικά του οικοπέδου Σταθμού.  Είναι στην πραγματικότητα πολύ λιγότερα. Δεύτερον, χωρίς ικανό σε τετραγωνικά αύλειο χώρο δεν μπορεί, δεν παίρνει άδεια λειτουργίας ο Παιδικός.
Ας τα έχουν υπ’ όψιν τους αυτά οι κύριοι που θα υπογράψουν διότι την υπογραφή και κάτι άλλο απαιτείται σκέψη πριν μπει.
Τίθεται όμως ένα ερώτημα. Η τεχνική υπηρεσία του δήμου, τι είδους έλεγχο έκανε και δεν διαπίστωσε ότι οικόπεδο στον Παιδικό δεν υπάρχει παρά μόνον 20 τετραγωνικά;
Το γράψαμε. Η υπόθεση αυτή και η βιασύνη να τελειώσει κάτι κρύβει. Μήπως εξυπηρέτηση μεταξύ συναδέλφων; Λέμε μήπως.  Κατά τα λοιπά, πρόκειται για την μοναδική περίπτωση έργου (ας το πούμε έτσι) που ο Δημαρχόπουλος βιάζεται να τελειώσει…
Γ.Δ.


Μεγάλη παρέα Ξανθιωτών σε Ορειβατική-Φυσιολατρική εκδήλωση. Μάρτιος του 1988
(φωτο: Αντώνης Δουκίδης)

 

Ομολογίες δύο
Θα πρέπει να ομολογήσουμε δύο πράγματα. Α) το φαινόμενο της πρόσληψης μέσω ΟΑΕΔ οκτάμηνων κοινωφελούς εργασίας που «εξαφανίζονται» ισχύει και στους υπόλοιπους δήμους. Απλώς ο Μητροπολιτικός Ξάνθης είναι ο πρώτος διδάξας. Β)  Είμαστε σε αναμονή της προκήρυξης για 35 μόνιμες θέσεις στην καθαριότητα του δήμου Ξάνθης. Αριθμός ιδιαίτερα ικανοποιητικός. Τονίζουμε για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις μετά. Διότι μετά από 6 μήνες από την πρόσληψη των 35 μόνιμων για την ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, το υποσχόμαστε, θα ψάξουμε να τους βρούμε στην καθαριότητα κι όχι στα γραφεία.
Το τονίζουμε, ξεκαθαρίζουμε τη θέση μας και μη μας πουν μετά κουβέντες και δικαιολογίες. Το δρόμο του εισαγγελέα θα πάρουν όσοι «μετατάξουν» σε γραφεία άτομα που προσλήφθηκαν για την καθαριότητα. Το παλιό, γνωστό κόλπο θα τελειώσει. Ας το’ χει υπόψιν της και η αντιπολίτευση κι ας έχει μάτια κι αυτιά ανοιχτά.
-Ες αύριον τα σπουδαία αλλά και τα επικίνδυνα για όσους πάνε να κάνουν κόλπα παλιά σε νέα έκδοση. Το παραμύθι «χρειαζόμαστε άτομα στην καθαριότητα» με τους 35 τελειώνει.
Γ.Δ.


Κυνική ομολογία Βούτση
Σε μία ομολογία «βόμβα» προχώρησε ο πρόεδρος της βουλής Νίκος Βούτσης, σε ομιλία του στη βουλή, ότι οι Θεσμοί ανέτρεψαν την κυβέρνηση Σαμαρά και ότι σήμερα για τους δικούς τους λόγους στηρίζουν τη χώρα. Είπε συγκεκριμένα: «Δεν αντιλαμβάνεστε το ιστορικό σας λάθος. Ότι το success story του 2014 αποδομήθηκε και ανατράπηκε από τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς σας θεσμικούς εταίρους. Πιστεύετε ότι η πορεία ανατράπηκε το 2014 από κάποιους που κορόιδεψαν τον λαό.  Οι Θεσμοί σήμερα για δικούς τους λόγους υποστηρίζουν τον οδικό χάρτη που εδράζεται στην σταθερότητα της χώρας».
Άθελά του – μάλλον- ο πρόεδρος της βουλής επιβεβαίωσε  τους ευρωπαίους αξιωματούχους που λένε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υπογράφει και δέχεται να κάνει όλα όσα δεν συζητούσαν καν οι Σαμαράς και Βενιζέλος (πλειστηριασμοί, συνδικαλιστικός νόμος, δέσμευση κρατικής περιουσίας, ιδιωτικοποίηση ΔΕΗ). Γι’ αυτό και οι δανειστές τους ανέτρεψαν και έφεραν στην εξουσία αυτούς που δεν θα είχαν κανένα ενδοιασμό να υπογράψουν τα πάντα προκειμένου να μείνουν στην εξουσία. Και καταλαβαίνουμε καλά όλοι, ποιοι είναι οι «δικοί τους λόγοι». Να βάλουν στο χέρι ολόκληρη την περιουσία της χώρας και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της έναντι του χρέους.
Κι αυτή η ομολογία γίνεται σήμερα με τον πιο κυνικό τρόπο από τα πιο επίσημα χείλη…


Ραδιοφωνικός Σταθμός!
Μας κούφαναν οι άνθρωποι της «Εγνατίας Α.Ε.» Οι οποίοι βάλθηκαν να μας τρελάνουν οι ερίφηδες. Όπως θα έχετε ήδη διαβάσει αγαπητοί συμπολίτες, σκέφτονται τα χρήματα από την έκπτωση που θα λάβουν από την έναρξη των εργασιών για το α΄τμήμα του κάθετου άξονα Ξάνθης –Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, να το διαθέσουν στο να φτιάξουν ραδιοφωνικό σταθμό (!!) σε συνεργασία με την ΕΡΤ (!), που θα λειτουργήσει πιλοτικά για να παρέχει πληροφορίες για την κατάσταση του δρόμου.
Τέτοια απρόβλεπτα αστεία έως γελοία αιτιολογία για διάθεση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, ίσως και 1-2 εκατομμυρίων, δεν έχω ξανακούσει. Τι σκαρφίζονται οι άνθρωποι για να διορίζουν τους δικούς τους…είναι φορβεροί και απίθανοι.
Για να μαθαίνουμε εάν έχει χιόνια, έναν-δύο μήνες το χειμώνα ο δρόμος. Και τους υπόλοιπους μήνες τι θα μας λέει ο σταθμός; Πώς περνούν εκεί στην εξοχή οι «εργαζόμενοι»;
Δεν είμαστε καλά, καθόλου καλά.
Γ.Δ.


Αντιδράσεις
Βέβαια υπάρχουν αντιδράσεις κι ευτυχώς. Και οι οποίες είναι σοβαρές και τεκμηριωμένες και οι οποίες εκφέρονται από τον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Ζαγναφέρη και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Μιχάλη Αμοιρίδη. Οι οποίοι με ωριμότητα αλλά και ρεαλισμό υποστηρίζουν πως τα χρήματα από τις εκπτώσεις θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν για να προχωρήσει το ίδιο έργο. Λόγια απλά, κατανοητά και μέσα στο πλαίσιο της λογικής.
Παγίως μάλιστα στα μεγάλα έργα, αυτό γίνεται, είναι ένας άτυπος κανόνας. Όχι να γίνονται ραδιοσταθμοί και διορισμοί ημετέρων και τα χρήματα να φαγωθούν και να γίνουν…αέρας κοπανιστός.
Γ.Δ.


Για Γκίνες το πάει ο δήμαρχος Ξάνθης
Και τα ευτράπελα συνεχίζονται στον δήμο Ξάνθης. Μετά την αδυναμία της δημοτικής αρχής να συγκεντρώσει την απαραίτητη πλειοψηφία για να αγοράσει αυτόν τον περιβόητο παιδικό σταθμό και τον εξοπλισμό του στη Σάρδεων, παρότι είχε και 4 ψήφους από την αντιπολίτευση ( 2 Τσιακίρογλου – Κολλάρος – Γουναρίδης), το μεθοδεύει αλλιώς. Πληροφορίες μας αναφέρουν πως επειδή δεν κατάφεραν τελικά να γίνει αποδεκτή η ψήφος του Ιγιαννίδη, θα καταθέσουν στο αποτέλεσμα της  ψηφοφορίας ως έχει στην Αποκεντρωμένη για έλεγχο νομιμότητας και έχουν βάλει τον ιδιοκτήτη του σταθμού να κάνει ένσταση! Αυτό δείχνει δύο πράγματα που πρέπει να μας προβληματίσουν όλους: Αφ΄ενός η μεγάλη «πρεμούρα» της δημοτικής αρχής να αγοράσει αυτόν τον σταθμό λες και θα κάνει την αγορά του αιώνα,  δημιουργεί υποψίες… και αφ΄ ετέρου το πολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει πλέον ο δήμαρχος λόγω των προβλημάτων συνοχής που έχει η παράταξή του και τα βρίσκει μπροστά του όλο και συχνότερα.
Είναι πρωτόγνωρα όλα αυτά που συμβαίνουν στο δημοτικό συμβούλιο!
Έτσι πως το πάει ο δήμαρχος μετά το ΕΒΕ και ο δήμος Ξάνθης θα κερδίσει …Γκίνες!
Αυτό της …κατάντιας λόγω ανικανότητας!
Μ.Ξ.


Όταν ο Δούναβης θα εκβάλλει στον Θερμαϊκό…
Τι μάθαμε από τον Γερμανικό Τύπο; Ότι: «η Ελλάδα, η ΠΓΔΜ και η Σερβία θέλουν να κατασκευάσουν ένα κανάλι, το οποίο σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα «θα μπορούσε να αλλάξει τη γεωγραφία των Βαλκανίων». Όπως επισημαίνει η εφημερίδα του Βερολίνου, «αναζητούνται επενδυτές για την κάλυψη του υψηλού κόστους» του πλωτού διαδρόμου με στόχο τη σύνδεση του Δούναβη μέσω του Μοράβα με τον Αξιό, ο οποίος εκβάλλει στον Θερμαϊκό Κόλπο, «δυτικά της Θεσσαλονίκης στο Αιγαίο», όπως σημειώνει το δημοσίευμα. Στα μεγαλεπήβολα σχέδια για την κατασκευή του συγκεκριμένου έργου αναφέρεται και το γερμανικό ειδησεογραφικό δίκτυο n-tv με εκτενές δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του. Εκεί γίνεται λόγος για «το όνειρο ενός καναλιού» και επισημαίνεται ότι «ένα φιλόδοξο κατασκευαστικό εγχείρημα συναρπάζει πολιτικούς στα Βαλκάνια: Έλληνες, Σκοπιανοί και Σέρβοι θέλουν να διανοίξουν ένα κανάλι ναυσιπλοΐας, το οποίο πρόκειται να συνδέει τον Δούναβη με τη Μεσόγειο.
Πολύ καλό για να’ ναι αληθινό!
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

Θ’ ακολουθήσει δεύτερο μέρος Για τους πολλούς φίλους που έχουν συναισθηματική σχέση με τη …