Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Το «Ναϊρί» της Χαράς Κοσεγιάν σε Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη

Το «Ναϊρί» της Χαράς Κοσεγιάν σε Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη

0

Το μυθιστόρημα παρουσιάζουν σε δύο εκδηλώσεις ο φιλόλογος και συγγραφέας Θανάσης Μουσόπουλος και η διδάκτωρ ΔΠΘ Λαογραφίας Γαρυφαλλιά Θεοδωρίδου

 Η Αρμένικη Κοινότητα της Ξάνθης και οι εκδόσεις Κ. & Μ. Σταμούλη παρουσιάζουν σήμερα, Παρασκευή το μυθιστόρημα της Χαράς Κοσεγιάν «Ναϊρί» στις 20.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αρμένικης Κοινότητας (Αγ. Ελευθερίου 54).

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν: ο φιλόλογος και συγγραφέας κ. Θανάσης Μουσόπουλος και η διδάκτωρ ΔΠΘ Λαογραφίας κ. Γαρυφαλλιά Θεοδωρίδου.

Οι ίδιοι ομιλητές θα παρουσιάσουν το βιβλίο και στο Εθνογραφικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης, (14ης Μαΐου 63) το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017, και ώρα 19.00 σε μια εκδήλωση που διοργανώνουν η Αρμενική Κοινότητα Αλεξανδρούπολης σε συνεργασία με το Μορφωτικό και Πολιτιστικό Σύλλογο των Αρμενίων «Χαμασκαϊν» παραρτήματος Ξάνθης.

 Το βιβλίο

Ναϊρί, η κίνηση και η συνάντηση των νερών έφερε κι έσμιξε ζωές που κίνησαν από αλλού να συναντηθούν στον ίδιο τόπο, την Κύπρο, για τον ίδιο λόγο, ένα συνέδριο διαλεκτολογίας, να μιλήσουν για το πριν και το τώρα και να αλλάξουν το αύριο.

Έλληνες, Αρμένιοι, Κούρδοι, Πόντιοι, Κύπριοι, αναμοχλεύουν μνήμες, ζουν το πάθος, ανακαλύπτουν ρίζες, ακροβατώντας στα όρια με ίντριγκες και δυσανάγνωστες εμμονές.

Η ζωή, χείμαρρος ορμητικός, θα τους φέρει αντιμέτωπους με τους φόβους και τα όνειρά τους. Θα τους αποκαλύψει και θα τους δοκιμάσει. Κάποιων θα αλλάξει κυριολεκτικά από την αρχή. Ανατρεπτικά.

Υδάτινα ρυάκια οι ζωές των ανθρώπων, που καθώς συναντιούνται, φουσκώνουν ή αδειάζουν, σπέρνουν και παρασέρνουν, καταστρέφουν ή καρπίζουν…

 Η συγγραφέας

Η Χαρά Κοσεγιάν γεννήθηκε στο Ναύπλιο και ζει στη Ρόδο. Σπούδασε στην Αθήνα Κλασική Φιλολογία, είναι διδάκτωρ του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει δημοσιεύσει σειρά άρθρων σε εφημερίδες, μελέτες σε επιστημονικά περιοδικά και έχει κυκλοφορήσει μυθιστορήματα. Είναι παντρεμένη και έχει ένα γιο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…