Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα Νέα σελίδα στο ΕΒΕ ανοίγει ο Σ. Μωραΐτης με «Επιχειρηματική Δράση-Αναπτυξιακή Πορεία»

Νέα σελίδα στο ΕΒΕ ανοίγει ο Σ. Μωραΐτης με «Επιχειρηματική Δράση-Αναπτυξιακή Πορεία»

0

Τους υποψήφιους του συνδυασμού του παρουσίασε σε εκδήλωση το βράδυ της Δευτέρας

 «Μας ένωσε η επιχειρηματική αγωνία», είπε ο ίδιος, τονίζοντας την ικανοποίησή του για την παρουσία υποψηφίων και από τις τρεις παρατάξεις της απερχόμενης Διοίκησης στο συνδυασμό του

Τις δράσεις, τις κατακτήσεις και τους στόχους για το Επιμελητήριο Ξάνθης παρουσίασε ο απερχόμενος πρόεδρος

Σε μια εκδήλωση με χαμόγελα και αισιοδοξία, ο Στέλιος Μωραΐτης παρουσίασε τους υποψήφιους του συνδυασμού του «Επιχειρηματική Δράση – Αναπτυξιακή Πορεία» για τις εκλογές του Επιμελητηρίου. Επιχειρηματίες και φίλοι του προέδρου του ΕΒΕ και των υποψηφίων, καθώς και αρκετοί αυτοδιοικητικοί παραβρέθηκαν στην αίθουσα του ΕΒΕ, προκειμένου να εκδηλώσουν τη στήριξή τους στον πρόεδρο και τους υποψήφιους και δώσουν τις ευχές τους στους υποψήφιους. Στην εκδήλωση το παρών έδωσαν ο δήμαρχος Ξάνθης Μπάμπης Δημαρχόπουλος, η πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης Μαίρη Τσιακίρογλου και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μίμης Μίλκογλου, ενώ την παρουσίαση ανέλαβε η κόρη του κ. Μωραΐτη, Χρύσα.

Οι τρεις έγιναν ένας συνδυασμός σε αυτές τις εκλογές

Η παρουσίαση ξεκίνησε με προβολή βίντεο από την τοποθέτηση του κ. Μωραΐτη στη διαρκή επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής και την παρουσία του σε εκπομπές αναφορικά με τα Πνευματικά Δικαιώματα, τον αγώνα που έδωσε κατά της ΑΕΠΙ ως εκπρόσωπος της ΚΕΕΕ και για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου. Στη συνέχεια ο ίδιος πραγματοποίησε έναν απολογισμό των δράσεων της θητείας που ολοκληρώνεται, τονίζοντας ότι στο σύνολό τους τα μέλη της Διοίκησης εργάστηκαν σε αρμονία για το συμφέρον του Επιμελητηρίου. «Μας ένωσε η επιχειρηματική αγωνία», είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά. Η σύγκληση απόψεων αποτυπώνεται άλλωστε, και στο γεγονός ότι ο συνδυασμός που καταρτίστηκε περιλαμβάνει ως υποψήφιους μέλη από όλες (τρεις στον αριθμό) παρατάξεις της απερχόμενης Διοίκησης.

Απολογισμός της δράσης του ΕΒΕ

Κατάμεστη η αίθουσα του ΕΒΕ το βράδυ της παρουσίασης

Στο πλαίσιο των δράσεων που υλοποιήθηκαν, ο κ. Μωραΐτης αναφέρθηκε στην υπηρεσία της online συμβουλευτικής, τη λειτουργία της τοπικής ηλεκτρονικής αγοράς, τα σεμινάρια κατάρτισης που υλοποιήθηκαν, τις ημερίδες και τις εκθέσεις που διοργάνωσε το ΕΒΕ, καθώς και τα δύο ρεκόρ Guinness που κατέκτησε για την Ξάνθη. Ιδιαίτερα στάθηκε στις παρεμβάσεις και τις προτάσεις του Επιμελητηρίου, δίνοντας έμφαση στις προσπάθειες που έγιναν για την αξιοποίηση του βιοτεχνικού πάρκου στο «ΔΕΡΑΣ», για τα γεωθερμικά πεδία, το παραεμπόριο, τη σχολή αστυνομίας και το αρδευτικό. Τόνισε επίσης τη συνεργασία με τα άλλα επιμελητήρια της ΑΜΘ και τις κοινές δράσεις, όπως η ενημέρωση για τις επιχειρήσεις με δάνεια που έχουν την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, καθώς και την πρωτοβουλία για τη συνεργασία με το μουσείου καπνού της Καβάλας και την προοπτική της ανάδειξης του δρόμου του Καπνού.

Ο κ. Μωραΐτης υπογράμμισε με περηφάνια την πρωτιά του Επιμελητηρίου μας στην υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων ανάμεσα σε όλα τα ΕΒΕ της χώρας και μνημόνευσε τη σημαντική συμβολή της Ανθής Παναγιώτου, ενώ έδωσε βαρύτητα και στην ΟΧΕ για τη διαδρομή του καπνού.

Ακόμη, ενημέρωσε για τις προσπάθειες που έγιναν αναφορικά με τη διατήρηση της επιδότησης του κόστους εργασίας (12%) και τις επισταμένες ενέργειες για την καταβολή των οφειλόμενων, ωστόσο πρόσθεσε ότι παρά τις προσπάθειες η επιδότηση καταργήθηκε. Με δύο μελέτες ύψους 30.000 ευρώ από εξειδικευμένα νομικά γραφεία της Αθήνας επιχειρήθηκε η εκταμίευση των ποσών που οφείλονται, αλλά και η εύρεση ενός νέου τρόπου εξισορρόπησης για το κενό που αφήνει η κατάργηση του 12%, ωστόσο με βάση τη στάση της κυβέρνησης, δεν υπάρχει περιθώριο για μεγάλη αισιοδοξία.

Εκτεταμένα ο κ. Μωραΐτης αναφέρθηκε και σε όλη τη διαδρομή των μαχών για τα Πνευματικά Δικαιώματα ενάντια στην ασυδοσία της ΑΕΠΙ, τονίζοντας ότι πλέον οι επαγγελματίες μπορούν με νόμιμο τρόπο και λογικό κόστος να εξασφαλίσουν, μέσω της Αυτοδιαχείρισης, τη χρήση των πνευματικών δικαιωμάτων καλλιτεχνών.

Νέοι στόχοι και προτεραιότητες

Τέλος, ο ίδιος αναφέρθηκε και στους νέους στόχους που τίθενται από το συνδυασμό του για το Επιμελητήριο, δίνοντας προτεραιότητα στην αναβάθμιση της λειτουργίας των κέντρων υποστήριξης επιχειρήσεων, στον αγώνα κατά του παραεμπορίου, την διεκδίκηση της επιδότησης κόστους εργασίας, τις πολιτιστικές διαδρομές Άθλοι του Ηρακλή, Δρόμοι του Καπνού και Δρόμοι της Ιερουσαλήμ, καθώς και το διεθνές συνέδριο που διοργανώνεται, όπου θα προβληθούν 600 τοπικά προϊόντα. «Για εμάς η τόνωση της επιχειρηματικότητας έρχεται και μέσα από την αναπτέρωση του τουριστικού πλούτου της Ξάνθης και των Αβδήρων», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μωραΐτης, σημειώνοντας καταληκτικά: «ένας μόνος του μπορεί να κάνει πολλά, αλλά όλοι μαζί μπορούμε να γράψουμε ιστορία».

Στήριξη από Δημαρχόπουλο, Τσιακίρογλου, Μίλκογλου

Με ιδιαίτερα θερμά λόγια μίλησε για τον Στέλιο Μωραΐτη ο δήμαρχος Ξάνθης Μπάμπης Δημαρχόπουλος, που τον χαρακτήρισε αγωνιστή,  «ο οποίος με βαθιά αγάπη για τον τόπο του, ασχολείται με πάθος με ό,τι καταπιάνεται». Τον ευχαρίστησε μάλιστα για τη συμβολή του, καθώς, όπως είπε, «έχουμε ένα επιμελητήριο που στηρίζει όχι μόνο το επιχειρείν, αλλά και το δήμο και όλο τον νομό». Ευχές στον απερχόμενο πρόεδρο και τον συνδυασμό του απηύθυναν η πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης Μαίρη Τσιακίρογλου και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μίμης Μίλκογλου. Τη στήριξή του εξέφρασε και ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Κώστας Ζαγναφέρης, δια επιστολής, εξαιτίας της παρουσίας του στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου.

Στη συνέχειαο κ. Μωραΐτης παρουσίασε τα μέλη του συνδυασμού του, έχοντας ένα καλό και θερμό λόγο για έναν-έναν ξεχωριστά.


Οι υποψήφιοι του συνδυασμού (αλφαβητικά)

-Μεταποίηση: Νικόλαος Δεληπάλλας, Σπυρίδων Κάλφας, Αντώνης Κοσμίδης, Μαριάνθη Μαλλιαρουδάκη, Μεμέτ Εφένδη Ισμέτ, Παντελής Παντέλος, Γεώργιος Ρόιδος, Στεργιανή Σελένιου-Σεϊμέκη, Σάββας Χαραλαμπίδης, Ιρφάν Χατζηγκενέ και Εμμανουήλ Χατζησταμάτης.

-Υπηρεσίες: Θεμιστοκλής Γεωργιάδης, Σάκης Ζαϊτίδης, Ανδρέας Ιντζές, Καδρή Εμινέ, Αθανασία Μακρή, Γεώργιος Μαμούγκας, Χουσεΐν Μεσούτ Ογλού, Ηλίας Μιχαηλίδης, Βίκυ Ξανθοπούλου, Χρήστος Παμπουκίδης, Ελένη Σισμάνη, Ροδούλα Τσακαγιάννη και Χατίπ Σερκάν.

-Εμπόριο: Απόστολος Αγκόρτσας, Ιωάννης Αλεξόπουλος, Αϊσέ Αμέτογλου, Βασίλης Ευστρατίου, Ισμέτ Μολλά Ογλού, Αναστάσιος Μουμτζάκης, Αθανάσιος Ρόιδος, Μιχάλης Σπανίδης, Εμμανουήλ Σπάρταλης και Αντώνης Τσάκαλος.


Ποιους είδαμε

Ο Μ. Αμοιρίδης παραβρέθηκε στην εκδήλωση, δίπλα στον συνάδελφό του στο περιφερειακό συμβούλιο Ιρφάν Χατζηγκενέ. Αυτούς τους δύο τους βλέπουμε συχνά μαζί τελευταία…
Ο Μανόλης Τσέπελης αναμφίβολα δίπλα στον Παντελή Παντέλο
Οικογένειες και φίλοι των υποψηφίων παραβρέθηκαν στην εκδήλωση

 

Πέρα από τους συγγενείς και φίλους των υποψηφίων, είδαμε στη βραδιά της παρουσίασης πολλούς αυτοδιοικητικούς και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που βρέθηκαν στην εκδήλωση, προκειμένου να υποστηρίξουν τη συνέχιση της λειτουργίας του Επιμελητηρίου με τον Στέλιο Μωραΐτη στο «τιμόνι». Αρκετοί αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι έδωσαν το παρών, όπως ο Ιορδάνης Χατζηευφραιμίδης, η Δέσποινα Παρτσαλίδου, ο Χρήστος Μούρκας, ο Κώστας Τριανταφυλλίδης, ο Μανόλης Τσέπελης δίπλα στον αδερφικό του φίλο Παντελή Παντέλο, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Νίκος Χατζόπουλος,αλλά και περιφερειακοί σύμβουλοι που πήραν «απουσία» από το περιφερειακό συμβούλιο για να παραβρεθούν, όπως ο Μιχάλης Αμοιρίδης και ο Σπύρος Τσιλιγγίρης. Ακόμη, είδαμε τον Δημήτρη Σαλτούρο, τον Μπάμπη Ευστρατίου, τον Αντώνη Πασχάλη και τον Μιχάλη Πατεράκη.

Ελένη Διαφωνίδου
ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Στο 94% το ποσοστό συμμόρφωσης των επιχειρήσεων

Εκπνέει την Τρίτη 30 Απριλίου η προθεσμία Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία που έχουν ο…