Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Στα χέρια της αστυνομίας οι «πρωινοί διαρρήκτες»

Στα χέρια της αστυνομίας οι «πρωινοί διαρρήκτες»

0
astynomia-ktirio 20

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα ηλικίας 34,30,27 και 21 ετών για δεκαέξι διαρρήξεις σε σπίτια και διαμερίσματα. Οι τρεις κάτοικοι Ξάνθης και ο ένας από τη Θεσσαλονίκη

 Άρπαξαν περίπου 14.000 ευρώ, αλλά στην κατοχή τους βρέθηκαν μόλις 25…

Τους «τσάκωσε» τελικά η αστυνομία τους πρωινούς διαρρήκτες που χτυπούσαν το προηγούμενο διάστημα σε σπίτια και διαμερίσματα από τις 9 πμ ως τη 1 μμ παίρνοντας χρήματα, υπολογιστές, κοσμήματα, ακόμη και λαχεία από το σπίτι ιδιοκτήτη του ΟΠΑΠ.

Εξαρθρώθηκε, μετά από την εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, η σπείρα, τα μέλη της οποίας ενώθηκαν με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από σπίτια – διαμερίσματα στο νομό Ξάνθης.

Συνελήφθησαν την Τετάρτη το πρωί, στην Ξάνθη, τέσσερα άτομα ελληνικής υπηκοότητας, ηλικίας 34, 30, 27 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, κλοπή και παράβαση του νόμου περί όπλων κατά περίπτωση.

Αναλυτικότερα, από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι οι δράστες, από τις αρχές Οκτωβρίου 2017, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε συμμορία, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών από σπίτια – διαμερίσματα, στην ευρύτερη περιοχή και την πόλη της Ξάνθης.

Συγκεκριμένα, κατά το χρονικό διάστημα δράσης τους, τα μέλη της σπείρας, διέρρηξαν δεκαέξι σπίτια – διαμερίσματα, αφαιρώντας από το εσωτερικό τους, μεταξύ άλλων: 3 φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, 4 ηλεκτρονικές συσκευές, 14.000 ευρώ περίπου, διάφορα χρυσαφικά – τιμαλφή, 8 ρολόγια χειρός, 4 κινητά τηλέφωνα και τυχερά λαχεία.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο που επέβαιναν οι δράστες, στα σπίτια τους, καθώς επίσης και την κατοχή τους, βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: 1 πιστόλι αερίου, 1 γεμιστήρα, 1 μαχαίρι, 1 κουκούλα full face, 9 κινητά τηλέφωνα, διάφορα χρυσαφικά – κοσμήματα, 1 ρολόι χειρός και το χρηματικό ποσό των 25 ευρώ.

Ορισμένα από τα κατασχεμένα αντικείμενα, αποτελούν προϊόντα των κλοπών, τα οποία αποδόθηκαν στους δικαιούχους τους, ενώ για τα υπόλοιπα (χρυσαφικά – κοσμήματα, ρολόι χειρός και κινητά τηλέφωνα) ερευνάται το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Πάντως, παρά τις αρχικές εκτιμήσεις δεν ήταν «εισαγόμενοι», αλλά κάτοικοι Ξάνθης (και Γενισέας) πλην ενός που διέμενε σε περιοχή της Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, ένας από αυτούς είχε πρόσφατα εκτίσει πολυετή ποινή κάθειρξης για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για 67 περιπτώσεις κλοπών μετασχηματιστών ΔΕΔΔΗΕ κατηγορούνται οι τέσσερις συλληφθέντες

Εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω την προηγούμενη εβδομάδα να κλέβουν, ενώ από την κατοχή τους κατ…