Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Μέγας συνωστισμός αλλά και αποκλεισμός από τα ηλεκτρονικά ραντεβού του νοσοκομείου

Μέγας συνωστισμός αλλά και αποκλεισμός από τα ηλεκτρονικά ραντεβού του νοσοκομείου

0
nosokomeio 3

Μέσα σε 34 δευτερόλεπτα έκλεισαν τα ραντεβού όλου του μήνα σε γιατρό των εξωτερικών ιατρείων ! Τι γίνεται με τους αναλφάβητους γραμματικά και ηλεκτρονικά;

 Διοικητής νοσοκομείου Α. Γερόπουλος: «Χρειαζόμαστε περισσότερους γιατρούς για να δίνουμε περισσότερα ραντεβού…»

 Σε απόγνωση έχουν περιέλθει πολλοί συμπολίτες μας που περιμένουν μήνες για να κλείσουν ένα ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Ξάνθης αφού δεν προλαβαίνουν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που κλείνονται πλέον όλα τα ραντεβού. «Καλή η τεχνολογία» μας λένε «αλλά πως είναι δυνατόν να κλείνονται όλα τα ραντεβού του μήνα σε κάποιους γιατρούς μέσα σε λίγα λεπτά;», αναρωτιούνται.

Μέσα σε 34 δευτερόλεπτα έκλεισαν τα ραντεβού όλου του μήνα σε γιατρό των εξωτερικών ιατρείων του νοσοκομείου Ξάνθης

Συμπολίτης που επικοινώνησε μαζί μας ανέφερε ότι σε συγκεκριμένο γιατρό κλείστηκαν όλα τα ραντεβού του μήνα σε 34 δευτερόλεπτα! Άλλος συμπολίτης μας περιμένει από τον Σεπτέμβριο για να κλείσει παρότι είναι online και τσεκάρει συνέχεια από την στιγμή που θα ανοίξει το σύστημα το τελευταίο 10ήμερο κάθε μήνα που κλείνονται τα ραντεβού. Οι δυο τους εκφράζουν υπόνοιες ότι κάτι συμβαίνει εκ των έσω (γιατρούς – νοσηλευτικό προσωπικό) ή εκ των εμπλεκόμενων (φαρμακοποιών) και κλείνονται στο άψε σβήσε τα ραντεβού ενώ παράλληλα προσδίδουν στο πρόβλημα κοινωνικές διαστάσεις. Ευλόγως, βέβαια καθώς αυτοί που δεν προλαβαίνουν αναγκάζονται να στραφούν στους ιδιώτες γιατρούς πληρώνοντας ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό που κυμαίνεται από 35 – 50 ευρώ (αναλόγως με τον γιατρό) ή αν επιμένουν να τους εξετάσει κάποιος συγκεκριμένος γιατρός των εξωτερικών ιατρείων που ενδεχομένως τον θεωρούν πολύ καλό τότε πρέπει να περιμένουν όποτε …πετύχουν να κλείσουν ραντεβού, με την προϋπόθεση βέβαια να μην επείγει το πρόβλημά τους. Να σημειώσουμε πως και στα εξωτερικά ιατρεία πληρώνουν οι ασθενείς μόνο όμως τις απογευματινές ώρες από 30 – 50 ευρώ.

Τι γίνεται με τους αναλφάβητους γραμματικά και ηλεκτρονικά;

Επίσης δεν μπορούμε να παραβλέψουμε το γεγονός ότι υπάρχει μια μεγάλη ομάδα του πληθυσμού κυρίως ηλικιωμένοι οι οποίοι είναι αναλφάβητοι και γραμματικά και ηλεκτρονικά και έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη λόγω ηλικίας από γιατρούς. Αυτοί είναι τελείως εκτός συστήματος και θα πρέπει να υποχρεώνονται συνεχώς σε κάποιους να τους κλείνει ραντεβού. Και μπορεί κάποιοι να το εκμεταλλεύονται αυτό και να βγάζουν χρήμα πουλώντας αυτή την υπηρεσία σε ηλικιωμένους! Μπρος σ’ αυτά τα προβλήματα κάποιοι θεωρούν ότι λειτουργούσε καλύτερα και εξυπηρετούνταν περισσότερο από τα τηλεφωνικά ραντεβού.

geropoulos-nosΔιοικητής νοσοκομείου Α. Γερόπουλος: «Χρειαζόμαστε περισσότερους γιατρούς για να δίνουμε περισσότερα ραντεβού…»

Αναγνωρίζει το πρόβλημα ο διοικητής του νοσοκομείου Ξάνθης κ. Αχιλλέας Γερόπουλος, το οποίο ωστόσο εντοπίζεται όπως λέει σε κάποιες ειδικότητες και το αποδίδει στην έλλειψη γιατρών, ενώ διαψεύδει κατηγορηματικά ότι κλείνονται τα ραντεβού εκ των έσω: «»Το πρόβλημα με τα ραντεβού δημιουργείται από την έλλειψη γιατρών και από το γεγονός ότι οι πολλοί γιατροί των κλινικών δεν κάνουν εξωτερικά ιατρεία το απόγευμα. Αν είχαμε περισσότερους γιατρούς θα μπορούσαμε να δώσουμε περισσότερα ραντεβού αλλά σε καμιά περίπτωση δεν κλείνονται ραντεβού από γιατρούς ή νοσηλευτές. Το μόνο που γίνεται είναι όταν ένας ασθενής χρειάζεται επαναληπτική εξέταση, μπορεί ο γιατρός να κρατήσει ένα ραντεβού κι αυτό γιατί το έχει ανάγκη ο ασθενής . Επαναλαμβάνω, πως για να εξυπηρετηθεί καλύτερα ο κόσμος χρειαζόμαστε περισσότερους γιατρούς τουλάχιστον 2 – 3 από κάθε ειδικότητα για να μπορούμε να δίνουμε περισσότερα ραντεβού», επισημαίνει ο κ. Γερόπουλος. Να σημειώσουμε πως τόσο στο νοσοκομείο όσο και στο ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ) επί ενάμιση τουλάχιστον χρόνο δεν υπάρχει οφθαλμίατρος.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Βγάζει την ουρά του» από την διαχείριση των αδέσποτων ο δήμος Ξάνθης

Αίτημα για 25.000 ευρώ μόνο για προμήθεια τροφής – Στον δήμο Τοπείρου η μερίδα του λ…