Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Ξεκινά η «Ευχούπολη» με «προίκα» 10.000 ευρώ

Ξεκινά η «Ευχούπολη» με «προίκα» 10.000 ευρώ

0

Συναυλίες του ποπ συγκροτήματος OTHERVIEW και του Στέλιου Λεκάκη. Γλυκά, φωτογραφίες με τον Αη Βασίλη όλα δωρεάν

 

Ετοιμάζεται η εξέδρα του Κέντρου Πολιτισμού με μελέτη στατικής επάρκειας. Δικαιώθηκαν οι υπάλληλοι του Κέντρου που διεκδικούν το δώρο Χριστουγέννων πρωτόδικα. Θα ασκηθεί έφεση

 

Το Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στην «Ευχούπολη», τον νέο θεσμό που αναλαμβάνει το Κέντρο Πολιτισμού σε συνέχεια της «Γειτονιάς του Αη Βασίλη», κυριάρχησε ως θέμα συζήτησης στη συνεδρίαση ου Δ.Σ, του Κέντρου Πολιτισμού την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου στις 2.30 το μεσημέρι.

9.920 ευρώ το κόστος των εκδηλώσεων στην “Ευχούπολη”

Όπως γνωστοποιήθηκε από τον πρόεδρο του Κ.Π. Πασχάλη Λύρατζη, το πρόγραμμα ξεκινά από τις 7 Δεκέμβρη με την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου που φέτος θα είναι το φυσικό έλατο της πλατείας και ολοκληρώνεται 31 Δεκεμβρίου. Συμμετέχουν 12 πολιτιστικοί σύλλογοι που θα στεγάζονται στα σπιτάκια της Ευχούπολης που θα στηθεί στην πλατεία Διοικητηρίου   και θα διοργανώνουν διάφορα happenings, ενώ θα προσφέρονται γλυκά δωρεάν σ’ όλα τα παιδιά μετά από θετική ανταπόκριση στο κάλεσμα του δήμου των ζαχαροπλαστείων της πόλης μας. Δωρεάν επίσης θα είναι και οι φωτογραφίες των παιδιών με τον Αι Βασίλη. Επ’ αυτού τέθηκε ο προβληματισμός από τον κ. Καμαρίδη μήπως θα πρέπει να υπάρχει ένα συμβολικό αντίτιμο ώστε να μην γίνεται υπρεκμετάλλευση και τεθεί σε κίνδυνο η επιτυχία του εγχειρήματος ωστόσο κάτι τέτοιο ο κ. Λύρατζης το απέκλεισε λέγοντας πως ο δήμος δεν μπορεί να επιβάλλει εισιτήριο και όλα θα είναι δωρεάν.

Το πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων της «Ευχούπολης»

Ειδικότερα σ’ ότι αφορά το πρόγραμμα   της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου με την φωταγώγηση του δέντρου θα ακολουθήσει η συναυλία του ποπ συγκροτήματος OTHERVIEW ενώ το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την Στέλιο Λεκάκη. Επίσης στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται πολλές άλλες εκδηλώσεις μουσικές από χορωδίες αλλά και εκπαιδευτικού χαρακτήρα όπως μάθημα χριστουγεννιάτικης   Δημιουργικής Παιδικής απασχόλησης όπως έκθεση έργων Ζωγραφικής και Παραμυθοτράγουδα από την χώρα των ξωτικών από τον Κώστα Κυριτσάκη.   Ο κ. Ανταμπούφης παρότι δήλωσε θετικός στο γεγονός ότι το Κέντρο Πολιτισμού υιοθέτησε τη δική του πρόταση που είχε κάνει πριν   χρόνια να αναλάβει δηλαδή ο δήμος το θεσμό ωστόσο εξέφρασε ενστάσεις αναφορικά με την ποιότητα των συναυλιών και αν ανταποκρίνονται στο ύφος του θεσμού που απευθύνεται κυρίως στα παιδιά. Ο κ. Λύρατζης τον διαβεβαίωσε ότι υπάρχει μεγάλη γκάμα εκδηλώσεων που καλύπτει όλες τις προτιμήσεις. Το πρόγραμμα εγκρίθηκε με το Λευκό του κ. Ανταμπούφη. Υπέρ ψήφισε ο κ. Καμαρίδης που δήλωσε ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να πετύχει το εγχείρημα.

Ετοιμάζεται η εξέδρα με μελέτη στατικής επάρκειας

Σ’ ότι αφορά τα υπόλοιπα θέματα έγινε γνωστό ότι το Κέντρο δέσμευσε ένα ποσό για να αγοράσει εξέδρα που θα γίνονται όλες οι εκδηλώσεις και ότι η σιδηροκατασκευή προχωράει και θα συνοδεύεται από μελέτη στατικής επάρκειας. Αμέσως μετά θα τοποθετηθεί η τέντα. Αναφέρθηκε δε ότι θα εκπαιδευτούν κάποιοι υπάλληλοι του δήμου στην τοποθέτησή της ώστε να μην χρειάζεται κάθε φορά να πληρώνει το Κέντρο σε ιδιώτες.    Μετά από παρέμβαση του κ. Ανταμπούφη και του κ. Καμαρίδη αποφασίστηκε κάθε χρόνο όταν θα στήνετε από τις υπηρεσίες του δήμου να υπάρχει έλεγχος από Μηχανικό ώστε να εξασφαλίζεται η σωστή τοποθέτησή της.

Δικαιώθηκαν οι υπάλληλοι του Κέντρου που διεκδικούν το δώρο Χριστουγέννων πρωτόδικα

Να σημειώσουμε επίσης πως εγκρίθηκε ομόφωνα να ενημερωθεί η νομική υπηρεσία του δήμου ώστε να ασκηθεί έφεση κατά πρωτόδικης απόφασης που δικαιώνει υπαλλήλους και επιβάλλει προσωρινά εκτελεστέα κατά το ήμισυ καταβολή οφειλών του δώρου Χριστουγέννων. Ο σύλλογος δημοτικών υπαλλήλων παρενέβη με έγγραφό του ζητώντας να μην ασκηθεί έφεση αλλά να γίνει εξωδικαστικός συμβιβασμός αλλά αυτό απορρίφθηκε καθώς όπως είπε ο κ. Λύρατζης σύμφωνα με τον νόμο πρέπει να εξαντλήσουμε όλα τα ένδικα μέσα. Αποφασίστηκε ωστόσο μετά από παρέμβαση του κ. Ανταμπούφη να δοθεί έγγραφη απάντηση στον σύλλογο που να εξηγεί τους λόγους.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros. gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

O Toquel live στην Ξάνθη

Θα παρουσιάσει τον νέο του δίσκο «1111» στο Misirlou την Παρασκευή 5 Απριλίου Ο Toquel παρ…