Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Η αποστολή της Εθνικής για τα μπαράζ με την Κροατία

Η αποστολή της Εθνικής για τα μπαράζ με την Κροατία

0

Στις 09 και 12 Νοεμβρίου οι αγώνες που θα κρίνουν την πρόκριση στο Mundial 2018 της Ρωσίας

Μέσα ο Τοροσίδης – χάνει το πρώτο ματς στο Ζάγκρεμπ ο Μανωλάς λόγω τιμωρίας από τη FIFA!

Τους «εκλεκτούς» του για τα μπαράζ της Ελλάδας με την Κροατία ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής ο Μίχαελ Σκίμπε. Στην αποστολή είναι ο 32χρονος Ξανθιώτης μπακ της Μπολόνια Βασίλης Τοροσίδης που ταλαιπωρείται από τραυματισμό (θλάση πρώτου βαθμού στο δικέφαλο) και τις τελευταίες ημέρες κάνει ατομικό πρόγραμμα με την ιταλική ομάδα. Έτσι, η παρουσία του στο πρώτο ματς στο Ζάγκρεμπ δεν είναι δεδομένη. Ωστόσο, γίνεται προσπάθεια για να προλάβει.

Αν δεν τα καταφέρει τότε είναι πιθανό να πάρει τη θέση του στο δεξί άκρο της άμυνας ο Παναγιώτης Ρέτσος. Σχεδόν βέβαιη πρέπει να θεωρείται η παρουσία του αρχηγού του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στη ρεβάνς στο Καραϊσκάκη.

Στην αποστολή είναι ο Κώστας Μανωλάς, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε πρόσφατα από θλάση πρώτου βαθμού στον προσαγωγό, αλλά την Τρίτη αγωνίστηκε με τη φανέλα της Ρόμα κόντρα στην Τσέλσι για την τέταρτη αγωνιστική του Champions League. Ωστόσο έπειτα από απόφαση της FIFA για τιμωρία του, που θεωρείται σκανδαλώδης δεν θα παίξει στο πρώτο ματς στο Ζάγκρεμπ. Εκτός έμεινε, όπως αναμενόταν ο Τάσος Δώνης, ο οποίος αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στον αριστερό του ώμο, έχοντας χτυπήσει κατά τη διάρκεια προπόνησης με την Στουτγκάρδη.

Επιστροφή για τον Δημήτρη Πέλκα, που ουσιαστικά παίρνει τη θέση του άτυχου Πέτρου Μάνταλου, που έχει υποστεί ρήξη χιαστού και χειρουργήθηκε την περασμένη Τετάρτη και θα μείνει εκτός δράσης για έξι μήνες περίπου.

Η πρώτη προπόνηση της Εθνική ομάδας είναι προγραμματισμένη για την Δευτέρα 6 Νοεμβρίου στις 17:30 στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά και θα είναι ανοιχτή για τον κόσμο.

Η αποστολή της Εθνικής: Καρνέζης, Καπίνο, Ανέστης, Τοροσίδης, Σταφυλίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Ρέτσος, Τζαβέλλας, Λυκογιάννης, Μανιάτης, Τζιόλης, Κουρμπέλης, Πέλκας, Ζέκα, Φορτούνης, Μπακασέτας, Ταχτσίδης, Σάμαρης, Μήτρογλου, Χριστοδουλόπουλος, Βέλλιος, Γιαννιώτας, Διαμαντάκος.

ΣΟΚ με τιμωρία-σκάνδαλο για Μανωλά: Χάνει το πρώτο ματς με Κροατία

Χωρίς τον Κώστα Μανωλά θα υποχρεωθεί να αγωνιστεί στο πρώτο ματς με την Κροατιά η Εθνική Ελλάδας καθώς ο Έλληνας αμυντικός με μία σκανδαλώδη απόφαση της FIFA τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική.

Η παγκόσμια ομοσπονδία τιμώρησε τον Κώστα Μάνωλα με μία αγωνιστική για παραβίαση του Fair Play και έτσι ο διεθνής αμυντικός θα χάσει τον πρώτο αγώνα μπαράζ στην Κροατία την επόμενη Πέμπτη (9/11).

Συγκεκριμένα, ο 26χρονος στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης με την Κύπρο στο ΓΣΠ, αντίκρισε κίτρινη κάρτα προκειμένου να εκτίσει την τιμωρία της μίας αγωνιστικής στο ματς με το Γιβραλτάρ και να μπει «καθαρός» στις αναμετρήσεις των μπαράζ.

Ωστόσο, η Παγκόσμια ομοσπονδία έκρινε ότι η πράξη του αυτή παραβιάζει του κανόνες του Fair play και του επέβαλλε τιμωρία μίας αγωνιστικής, θέτοντας τον εκτός για την αναμέτρηση με τους Κροάτες στο Ζάγκρεμπ. Μία απόφαση της FIFA που αν μη τι άλλο προκαλεί απορίες και κρίνεται ως σκανδαλώδης, δεδομένου πως αντίστοιχα φαινόμενα παρατηρούνται συνεχώς στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο και αυτή είναι η πρώτη φορά που ένας ποδοσφαιριστής τιμωρείται για ένα τέτοιο γεγονός.

Μάλιστα, η ποινή του Μανωλά δεν είναι εφέσιμη οπότε αποκλείεται και το ενδεχόμενο να υπάρξει αλλαγή των δεδομένων και να έχει τελικά ο Μίκαελ Σκίμπε στην διάθεση του τον στόπερ της Ρόμα.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ: Ο Κώστας Μανωλάς τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική από την Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA για παραβίαση των αρχών του Fair Play στη διάρκεια του αγώνα Κύπρος-Ελλάδα. Συνεπώς, ο διεθνής αμυντικός δεν έχει δικαίωμα να αγωνιστεί στον πρώτο αγώνα των play-offs εναντίον της Κροατίας στο Ζάγκρεμπ, καθώς η ποινή του δεν μπορεί να εφεσιβληθεί.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Αυλαία την Κυριακή με την 34η αγωνιστική

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές Με την 34 και τελευταία αγωνιστική ολοκληρώνεται το πρωτάθλη…