Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Έντονη ανησυχία προκαλεί η σύλληψη του 32χρονου τζιχαντιστή στην Αλεξανδρούπολη

Έντονη ανησυχία προκαλεί η σύλληψη του 32χρονου τζιχαντιστή στην Αλεξανδρούπολη

0

Βίντεο και φωτογραφίες από εκτελέσεις του ISIS εντοπίστηκαν στο κινητό του

 Συνελήφθη μετά από καταγγελία της γυναίκας του για ενδοοικογενειακή βία και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση

Ανησυχία και έντονο προβληματισμό προκάλεσε στη Θράκη, αλλά και σε όλη τη χώρα η είδηση της σύλληψης ενός 32χρονου τζιχαντιστή στην Ελλάδα, ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη στην Αλεξανδρούπολη.

Όπως έγινε γνωστό, ο 32χρονος άνδρας έφθασε στη Ελλάδα, και συγκεκριμένα στη Λέρο, μέσω Τουρκίας τον Ιούνιο του 2016 μαζί με τη γυναίκα του και τα δύο ανήλικα παιδιά τους.  Ακολούθως φιλοξενήθηκαν σε δομές για τους πρόσφυγες στην Αθήνα και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη. Πριν ένα μήνα περίπου, η σύζυγός του τον κατήγγειλε στο Α.Τ. Λευκού Πύργου για ενδοοικογενειακή βία, υποστηρίζοντας ακόμη στην καταγγελία της ότι ο 32χρονος είχε πολεμήσει στο πλευρό του ISIS. Με βάση την καταγγελία, αλλά και άλλες πληροφορίες της αστυνομίας, η αρχική διακριτική παρακολούθησή του από τις Αρχές μετατράπηκε σε απαγόρευση εισόδου στη χώρα. Ως εκ τούτου, ο 32χρονος θα συλλαμβανόταν όπου εντοπιζόταν, ή αν έβγαινε από τη χώρα δεν θα μπορούσε να ξαναμπεί.

 

Ζήτησε άσυλο στην Αλεξανδρούπολη

Ο 32χρονος πριν από λίγες ημέρες πήγε στις υπηρεσίες ασύλου στην Αλεξανδρούπολη για να καταθέσει τα χαρτιά του για το άσυλο και καθώς υπήρχε η καταγγελία της συζύγου του, συνελήφθη. Ο Σύρος φέρεται να έχει ομολογήσει ότι πολέμησε στο πλευρό του ISIS και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Κατά ορισμένες πληροφορίες, ο 32χρονος μετά την ομολογία του επιχείρησε να αυτοκτονήσει και για τον λόγο αυτό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Μάλιστα, στο ΠΓΝΑ η παρουσία του δεν πέρασε απαρατήρητη λόγω της ισχυρής αστυνομικής παρουσίας στο σημείο, όπου νοσηλευόταν.

Από τη σύλληψη κι έπειτα ξεκίνησαν εκτεταμένες έρευνες της αστυνομίας, προκειμένου να εξακριβωθούν οι κινήσεις του στη χώρα και ο βαθμός εμπλοκής του στο ISIS.

Πάντως, σύμφωνα με δημοσιεύματα, στο κινητό του βρέθηκαν βίντεο και φωτογραφίες με βασανιστήρια και εκτελέσεις συλληφθέντων από τον ISIS.

Λακωνική η ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθη στις 19 Οκτωβρίου 2017 στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, 32χρονος υπήκοος Συρίας, στο πλαίσιο συνεπειών εφαρμογής διοικητικού μέτρου σε βάρος του. Ερευνάται η συμμετοχή, καθώς και ο βαθμός αυτής σε τρομοκρατικές πράξεις εκτός της ελληνικής επικράτειας κατά το παρελθόν. Ο 32χρονος οδηγήθηκε την Παρασκευή στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…