Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Στην Αποκεντρωμένη θα κριθεί ο διαγωνισμός για το έργο του ΧΥΤΑ

Στην Αποκεντρωμένη θα κριθεί ο διαγωνισμός για το έργο του ΧΥΤΑ

0
xyta

Θα γίνουν προσφυγές από τις δύο Κοινοπραξίες εταιρειών της Ξάνθης που συμμετείχαν και απορρίφθηκαν. Ο διαγωνισμός κατακυρώθηκε σε αθηναϊκή εταιρεία

Σιωπή δημάρχων που κάνει κρότο… Ανταμπούφης: «Όλες οι διαδικασίες είναι στο …πόδι»

Πλήθος αντιδράσεων προκαλεί η κατά πλειοψηφία απόφαση της Εκτελεστικής του ΣΔΑΝ Ξάνθης, να κατακυρώσει τον διαγωνισμό για το έργο επέκτασης του ΧΥΤΑ Ξάνθης, προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ, σε αθηναϊκή εταιρεία και συγκεκριμένα στην εταιρεία «Μεσόγειος ΑΕ» κάνοντας δεκτή την εισήγηση του προέδρου της Επιτροπής Διαγωνισμού κ. Σάββα Παυλίδη που απέρριπτε τις δύο Ξανθιώτικες Κοινοπραξίες , οι οποίες απαρτίζονται από συνολικά 6 επιχειρήσεις όλες από την Ξάνθη. Ειδικότερα οι επιχειρήσεις που απορρίφθηκαν είναι η κοινοπραξία «Αλέξανδρος ΑΕ», η ΔΗΜΗΤΡΕΙΟΣ, η Ζεύξη ΑΤΕ και η κοινοπραξία «Κόσυνθος», «Δομική», «Μέδουσα». Οι αντιδράσεις είναι διττού χαρακτήρα καθώς αφορούν και την διαδικασία και προέρχονται κυρίως από τις εταιρείες που απορρίφθηκαν όσο και πολιτικού χαρακτήρα.

Θα προσφύγουν στην Αποκεντρωμένη οι εταιρείες που απορρίφθηκαν

Αποφασισμένος να διεκδικήσει το έργο δηλώνει στο «Ε» ο κ. Εκμεκτσής Αθανάσιος: «Θεωρούμε ότι υπερκαλύπτουμε τα κριτήρια που έθετε η Διακήρυξη και άδικα απορριφθήκαμε. Θα διεκδικήσουμε το δίκιο μας με προσφυγή στην Αποκεντρωμένη αλλά και στην Επιτροπή του άρθρου 152». Ο κ. Εκμεκτσής σημείωσε πως δεν έχει ενημερωθεί επίσημα για την κατακύρωση του διαγωνισμού και πως περιμένει το επίσημο έγγραφο για να προσφύγει στην Αποκεντρωμένη κατά της απόφασης. Σύμφωνα με πληροφορίες μας κι άλλες εταιρείες που απορρίφθηκαν θα πράξουν το ίδιο.

Σιωπή δημάρχων που κάνει κρότο…

 Στην προσπάθειά μας να αντλήσουμε πληροφορίες απευθυνθήκαμε στους δημάρχους Ξάνθης κ. Χ. Δημαρχόπουλο, Τοπείρου και πρόεδρο του ΣΔΑΝ κ. Θ. Μίχογλου. Ωστόσο παρά την επιμονή μας αυτό δεν κατέστη δυνατό. Η στάση τους αποδεικνύει απροθυμία ή ακόμη και σκοπιμότητα να συζητήσουν το θέμα και να κάνουν δημόσιες δηλώσεις γεγονός που τους καθιστά υπόλογους στην τοπική κοινωνία όταν μάλιστα πρόκειται για το μοναδικό μεγάλο έργο που γίνεται στο νομό μας εδώ και πολύ καιρό.

Ανταμπούφης: «Όλες οι διαδικασίες είναι στο …πόδι»

Έτσι η πολιτική αντίδραση προέρχεται από τον κ. Νίκο Ανταμπούφη, ο οποίος είναι από την περασμένη Δευτέρα μέλος του Συνδέσμου αντικαθιστώντας τον κ. Θανάση Ξυνίδη: «Δεν κλήθηκα να συμμετέχω στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής έστω και άτυπα ούτε ενημερώθηκα στο ελάχιστο και έτσι δεν έχω άποψη για το τεχνικό μέρος. Ωστόσο έχω άποψη επί της όλης διαδικασίας και θεωρώ πως είναι στο …πόδι! Μιλάμε για ένα έργο 5 εκ. ευρώ και δεν έχουμε καμιά πρωτογενή ενημέρωση, αλλά τα μαθαίνουμε από τον Τύπο. Αυτό είναι απαράδεκτο!», σημειώνει ο κ. Ανταμπούφης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εγκρίνεται το σχέδιο αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών από τον Δήμο Τοπείρου

Συνεδρίασε το Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π στο Δήμο Τοπείρου την Τετάρτη Η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού…