Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Αστυνομικά Νέα Πολυμελή σπείρα διακίνησης ναρκωτικών εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί της Καβάλας

Πολυμελή σπείρα διακίνησης ναρκωτικών εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί της Καβάλας

0
astynomika 19.7.17 speira

Συνέλαβαν τον 32χρονο αρχηγό μαζί με τον 23χρονο υπαρχηγό και αδερφό του, καθώς και έξι ακόμη μέλη του κυκλώματος. Κατασχέθηκαν 7 κιλά κάνναβης και 1.550 ευρώ

Εμπλοκή άλλων τεσσάρων ατόμων, ο ένας εκ των οποίων συνδέεται και με την πρόσφατη υπόθεση όπου κατασχέθηκαν 31 κιλά «σοκολάτας»

Εξαρθρώθηκε, ύστερα από μεθοδικές και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, οργανωμένο κύκλωμα, τα μέλη του οποίου εισήγαγαν ναρκωτικά από την Αλβανία και τα διακινούσαν στους νομούς Καβάλας και Δράμας.

Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκετη Δευτέρα και την Τρίτη, σε περιοχές της Καβάλας και της Δράμας, συνελήφθησαν οκτώ μέλη του κυκλώματος, επτά υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας από 21 έως 33 ετών και ένας 21χρονος ελληνικής υπηκοότητας. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο αρχηγός και ο υπαρχηγός της σπείρας, ηλικίας 32 και 23 ετών αντίστοιχα.

Επιπλέον, έχουν ταυτοποιηθεί τέσσερις συνεργοί τους, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 27, 35, 38 και 44 ετών, επίσης μέλη της σπείρας, εκ των οποίων ο 27χρονος και ο 44χρονος είναι ήδη έγκλειστοι σε κατάστημα κράτησης της χώρας.

Σε βάρος των μελών του κυκλώματος σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εισαγωγή, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών.

Για την πλήρη αποδόμηση του κυκλώματος, προηγήθηκε συστηματική αστυνομική έρευνα, αξιολόγηση των στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν από αυτή, καθώς και κατάλληλη αξιοποίηση όλων των φυσικών, τεχνικών και επιστημονικών μεθόδων έρευνας.

Ειδικότερα, προέκυψε ότι, τουλάχιστον από τα τέλη Απριλίου του 2017, ο 32χρονος συγκρότησε εγκληματική ομάδα, στην οποία ενέταξε, ως υπαρχηγό, τον 23χρονο αδερφό του και τους υπόλοιπους δράστες ως μέλη. Το κύκλωμα διέθετε ιεραρχική δομή και εσωτερική διάρθρωση, με τα μέλη του να έχουν διακριτούς ρόλους και να λειτουργούν υπό την καθοδήγηση και τις εντολές του 32χρονου αρχηγού.

Συγκεκριμένα, ο 32χρονος ερχόταν σε επαφή με τον αρχηγό κυκλώματος στην Αλβανία και οργάνωνε την προμήθεια της σπείρας με ναρκωτικά, προερχόμενα από την Αλβανία.

Στη συνέχεια, κάποιοι από τους δράστες, οι οποίοι δραστηριοποιούνταν και στο κύκλωμα στην Αλβανία, εισήγαγαν τις ποσότητες ναρκωτικών στη χώρα μας και τις παρέδιδαν στον 23χρονο υπαρχηγό.

Στη συνέχεια, αυτός αναλάμβανε την απόκρυψη τους σε διάφορα σημεία («καβάτζες») κοντά στο Ορφάνιο Καβάλας, καθώς και την περαιτέρω διάθεσή τους στα υπόλοιπα μέλη της σπείρας, τα οποία με τη σειρά τους διακινούσαν τα ναρκωτικά σε χρήστες των νομών Καβάλας και Δράμας.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίσθηκαν σε δασική περιοχή του Ορφανίου Καβάλας, καθώς επίσης στα σπίτια και την κατοχή των δραστών: 7.274,6 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 1 ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, το χρηματικό ποσό των 1.550 ευρώ και 10 κινητά τηλέφωνα.

Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών για την αποδόμηση της συγκεκριμένης εγκληματικής σπείρας, είχε συλληφθεί στις 18-6-2017 ένα από τα μέλη της, ηλικίας 44 ετών, σε βάρος τους οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών. Από τις αστυνομικές έρευνες προέκυψε η εμπλοκή στη συγκεκριμένη υπόθεση ενός ακόμα μέλους της σπείρας, ηλικίας 38 ετών, ενώ είχαν κατασχεθεί 31 κιλά και 853 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα) στα μέσα Ιουνίου.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αστυνομικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βαριά «καμπάνα» σε ξανθιώτη επαγγελματία για εξυπηρέτηση πελατών χωρίς πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού

Σύλληψη, 2.000 € πρόστιμο και 7ήμερη αναστολή για τέσσερις πελάτες που έλαβαν υπηρεσίες σε…