Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα «Έξω από τα νερά» το τμήμα υδατοσφαίρισης του ΚΟΞ

«Έξω από τα νερά» το τμήμα υδατοσφαίρισης του ΚΟΞ

0
kox-simaia

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια δεν κατέβασε ομάδα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα water polo

Για πρώτη φορά φέτος μετά από πάρα πολλά χρόνια ανελλιπούς παρουσίας, η ομάδα υδατοσφαίρισης (water polo) του Κολυμβητικού Ομίλου Ξάνθης δεν κατέβηκε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης, εκεί όπου στο παρελθόν είχε γράψει τη δική της ιστορία με σημαντικές πορείες.

Ο λόγος που δεν κατάφερε να στελεχωθεί η ομάδα υδατοσφαίρισης του ΚΟΞ σύμφωνα με τον πρώην προπονητή Ηλία Βασιλειάδη είναι το ότι οι περισσότεροι παίκτες λείπουν εκτός Ξάνθης καθώς για διάφορες υποχρεώσεις ζουν σε άλλες πόλεις ή ακόμη και στο εξωτερικό.

Δύο από τα βασικά στελέχη του ΚΟΞ εξάλλου, οι Γιάννης Τσάκαλος και Σαμπάν Ραμαδάνογλου πέρσι πήραν μεταγραφή για τον Άρη Θεσσαλονίκης με τον οποίο πανηγύρισαν την άνοδο από τη Β’ Εθνική κατηγορία στην Α2’.

Ο κ. Βασιλειάδης υπογράμμισε επίσης πως: «Ασφαλώς σημαντικός παράγοντας για την «αδρανοποίηση» του τμήματος water polo του ΚΟΞ είναι και το ότι το κολυμβητήριο παραμένει κλειστό εδώ και μία πενταετία, με αποτέλεσμα να μην ασχολούνται νέα παιδιά με το πόλο και να μην υπάρχει μία συνέχεια στην ομάδα».

Ο πρώην προπονητής (αλλά και αθλητής ο ίδιος) του ΚΟΞ μάλιστα δεν είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος για το μέλλον της ξανθιώτικης υδατοσφαίρισης αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση «Δυστυχώς δεν βλέπω κάποια άμεση λύση με το κολυμβητήριο. Ακόμη κι αν υπάρχει η πρόθεση να επαναλειτουργήσει κάποια στιγμή, αυτό θα πρέπει να γίνει με σωστό τρόπο και όχι με ¨μπαλώματα¨ που θα επιτρέψουν τη λειτουργία του μόνο για κάποιους μήνες», πρόσθεσε.

«Στην παρούσα φάση οι αρμόδιοι θα μπορούσαν να λάβουν τουλάχιστον κάποια μέτρα φύλαξης του χώρου που έχει εγκαταλειφθεί εντελώς και αποτελεί εύκολο στόχο διαρρηκτών και βάνδαλων, γιατί αν παραμείνει η παρούσα κατάσταση το κολυμβητήριο θα γίνει ερείπιο», κατέληξε.

Να σημειώσουμε ότι πέρσι ο ΚΟΞ είχε αγωνιστεί στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κατακτώντας την πρόκριση από την Α’ φάση και αγωνιζόμενος στη Β’ φάση κέρδισε την άνοδο στη Β’ Εθνική όπου θα αγωνιζόταν φέτος αν κατέβαζε ομάδα. Ωστόσο η φετινή απουσία του θα τον οδηγήσει σε υποβιβασμό κι έτσι εάν οι ιθύνοντες του ξανθιώτικου συλλόγου αποφασίσουν να κατεβάσουν την επόμενη χρονιά ομάδα θα ξεκινήσουν από τη Γ’ Εθνική.

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Ξάνθη υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα τη Δευτέρα

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης Την Δευτέρα 22 Απριλίου 2024, ο Δήμος Ξάνθης θα υποδεχθεί με λα…