Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Το μέλλον της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΕ δίνει προοπτική στους καπνοπαραγωγούς της Θράκης

Το μέλλον της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΕ δίνει προοπτική στους καπνοπαραγωγούς της Θράκης

0
iqos 1

Το νέο IQOS σηματοδοτεί τη νέα εποχή των καπνικών προϊόντων χωρίς καύση. Εγκαίνια του νέου καταστήματος στην Κομοτηνή

Παρουσίαση της νέας επένδυσης της εταιρίας στην Ελλάδα που φέρνει 400 νέες θέσεις εργασίας. Τα καπνά της Θράκης συνεχίζουν να αποτελούν ποιοτική πρώτη ύλη και για το νέο προϊόν

 

Το μέλλον της με μία καινούρια σελίδα εγκαινιάζει η εταιρία ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΕ, θυγατρική της Philip Morris International, που εντάσσει πλέον στην παραγωγή της τα νέα καπνικά προϊόντα για το σύστημα IQOS, που εισήγαγε στην αγορά μετά από πολυετή έρευνα του τμήματος R&D της εταιρίας.

Με το νέο IQOS και τα προϊόντα καπνού χωρίς καύση βλέπει το μέλλον η εταιρία

iqos 3Το νέο σύστημα IQOS, που λειτουργεί θερμαίνοντας τον καπνό και όχι καίγοντάς τον, μέσα από ράβδους καπνού που εισάγονται σε ειδική συσκευή, παρουσίασε σε συνάντηση με δημοσιογράφους στην Κομοτηνή ο διευθυντής εταιρικών υποθέσεων της εταιρίας Αλέξανδρος Χατζόπουλος, με αφορμή την παρουσία του στην πόλη για τα εγκαίνια του νέου καταστήματος IQOS, στο κέντρο της Κομοτηνής.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, το IQOS βασίζεται στην καινοτόμο τεχνολογία «HEAT-NOT BURN», αρχή της οποίας είναι η θέρμανση του καπνού, αντίθετα με την καύση του καπνού στα συμβατικά καπνικά προϊόντα. Η συγκεκριμένη, μοναδική στο είδος της, τεχνολογία αναπτύχθηκε από το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D) της Philip Morris International στην Ελβετία και ουσιαστικά λειτουργεί θερμαίνοντας χωρίς να καίει το υψηλής ποιότητας χαρμάνι καπνού σε ένα αυστηρά ελεγχόμενο εύρος θερμοκρασίας.

Το IQOS σήμερα κυκλοφορεί σε περισσότερες από 20 χώρες και έως το τέλος του 2017 αναμένεται να κυκλοφορεί σε 30-35 χώρες. Το 2016 ήρθε και στην Ελλάδα, όπου αρχικά κυκλοφόρησε στην Αθήνα, ενώ εδώ και λίγους μήνες έχει αρχίσει η διανομή του και στην υπόλοιπη χώρα.

Πολυετής και κολοσσιαία έρευνα για την ανάπτυξη νέων προϊόντων καπνού

Η Philip Morris International από το 2008 έχει επενδύσει περισσότερα από 3 δισ. δολάρια στην ανάπτυξη ενός χαρτοφυλακίου από καινοτόμα προϊόντα που έχουν σκοπό να αναπαράγουν τις αισθητηριακές και γευστικές ιδιότητες του τσιγάρου, παράγοντας ένα αερόλυμα που θα είναι σημαντικά λιγότερο βλαβερό από τον καπνό του τσιγάρου.

Αυτή τη στιγμή, η εταιρεία έχει κατοχυρώσει πάνω από 1800 πατέντες και έχει καταθέσει αιτήσεις για ακόμη 4000 διπλώματα ευρεσιτεχνίας σχετικά με την εξέλιξη νέων δυνητικά μειωμένου κινδύνου προϊόντων. Όπως τόνισε ο κ. Χατζόπουλος: «η Philip Morris International έχει υιοθετήσει ένα νέο αυστηρό σύστημα ελέγχου και εποπτείας και στο πλαίσιο αυτό καλωσορίζει την ανεξάρτητη έρευνα από την επιστημονική κοινότητα, προκειμένου να εξάγει τα δικά της συμπεράσματα από τα δεδομένα των πολετών ερευνών της εταιρίας».

Νέα επένδυση στην Ελλάδα με μήνυμα συνέχισης της συνεργασίας με τους καπνοπαραγωγούς της Θράκης

Παράλληλα, η ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΕ ξεκίνησε το νέο επενδυτικό της σχέδιο για την κατασκευή τριών νέων κτηρίων στις εγκαταστάσεις της στον Ασπρόπυργο, όπου από τον Ιανουάριο του 2018 αναμένεται να παράγονται 20.000.000.000 ράβδοι καπνού τον χρόνο με σημαντική ποσότητα ελληνικών ανατολικών καπνών, που θα εξάγονται σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Ο κ. Χατζόπουλος αναφερόμενος στη συνεργασία με τους καπνοπαραγωγούς της Θράκης, εξήρε την ποιότητα των ελληνικών καπνών ανατολικού τύπου και υπογράμμισε: «θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες στην περιοχή». Ο ίδιος αναφέρθηκε ακόμη στις δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρίας, που κύριο σκοπό έχουν την υποστήριξη του πρωτογενή τομέα, προσφέροντας εκπαιδευτικά εφόδια και τεχνικές γνώσεις στους καπνοπαραγωγούς, ώστε να ενημερώνονται και να τηρούν πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας, να βελτιστοποιούν την παραγωγή τους και να δίνουν επιχειρηματικά χαρακτηριστικά στη δραστηριοποίησή τους με την παραγωγή καπνού. Αναφέρθηκε δε, στον τρίτο χρόνο πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος εκπαίδευσης στον κώδικα καλών γεωργικών περιοχών, όπου ανάμεσα στα σημεία που έχουν επιλεγεί είναι και τα Αρριανά της Ροδόπης.

 

Ελένη Διαφωνίδου

ediafonidou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Στο 94% το ποσοστό συμμόρφωσης των επιχειρήσεων

Εκπνέει την Τρίτη 30 Απριλίου η προθεσμία Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία που έχουν ο…