Σχόλια 30/06/17

0
avdira-kataskinosi
Περί κολυμβητηρίου
Όλες οι Μητροπολιτικές πόλεις γύρω από την Ξάνθη έχουν τα κολυμβητήριά τους. Μέχρι και οι Φέρες. Ποια πόλη δεν έχει; Το βρήκατε. Η Ξάνθη βέβαια. Χρόνια τώρα οι Ξανθιώτες στερούνται του Κολυμβητηρίου τους γενικώς. Και όπως όλα δείχνουν, θα το στερηθούν ακόμη για αρκετό καιρό. Και μια ερώτηση προς τη δημοτική μας αρχή. Το Κολυμβητήριο γιατί να μην χρησιμοποιηθεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες; Τι εμποδίζει έστω αυτούς τους 3 μήνες να λειτουργήσει και συνεχίζει να παραμένει κλειστό και απαξιωμένο;
Γ.Δ.


Δεν ξέρουν ή δεν μπορούν;
Προφανώς και δεν συμμερίζεται κανείς τη συνεχιζόμενη αισιοδοξία του δημάρχου Αβδήρων Γ. Τσιτιρίδη για το θέμα του κάμπινγκ Μυρωδάτου. Η προϊστορία των χειρισμών για το θέμα αυτό εκ μέρους του δήμου, υπήρξε τελείως ερασιτεχνική και ιδιαίτερα ανεύθυνη ως προς την προστασία των συμφερόντων του δήμου.
Δικαιολογημένα οι κάτοικοι του δήμου θέτουν το ερώτημα: Εάν ήταν το εν λόγω ακίνητο ιδιωτικό, μ’ αυτήν την ελαφρότητα θα το χειρίζονταν; Που πάνω από 15 χρόνια τώρα ο δήμος χάνει έσοδα συνέχεια; Προφανώς όχι. Διότι τότε θα μετρούσε και θα έτσουζε η απώλεια εσόδων. Ενώ τώρα, πέρα βρέχει, ας ζημιώσει ο δήμος κι ας απαξιωθεί το ακίνητο. Το οποίο, να μου το θυμηθείτε δεν πρόκειται επί της θητείας Τσιτιρίδη να ξαναβγεί σε δημοπρασία. Χωρίς προβλήματα εννοούμε βέβαια και πάλι… Άρα, τι συμβαίνει; Δεν γνωρίζουν πώς γίνονται οι δουλειές αυτές ή δεν μπορούν να τις οργανώσουν σωστά;
Γ.Δ.


Με απολυτήριο Γυμνασίου

Δεν είναι πρόκληση μόνον. Δεν είναι υποβάθμιση. Δεν είναι φτύσιμο και απόρριψη της αριστείας επίσης. Είναι μια ενέργεια που καταδεικνύει περίτρανα την περιφρόνηση προς τις γνώσεις, προς την αξιοκρατία και την κατάκτηση ικανοτήτων.
Γιατί η αναφορά στα παραπάνω; Διότι η κυβέρνηση αποφάσισε να διορίζονται Καλλιτεχνικοί Διευθυντές στα Περιφερειακά Θέατρα (ΔΗΠΕΘΕ) άνθρωποι με απολυτήριο Γυμνασίου! Προσέξτε, ούτε καν Λυκείου, Γυμνασίου. Την σχετική πρόταση υπέβαλε ο ηθοποιός Σκουρολιάκος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, δυστυχώς.
Έτσι λοιπόν, η αριστερή μας κυβέρνηση αντί να αναβαθμίσει τα ΔΗΠΕΘΕ, θα τα υποβαθμίσει μέχρι εξαφανίσεώς τους. Ας μην κρυβόμαστε. Με το Νομοσχέδιο αυτό ο Σκουρολιάκος μάλλον ετοιμάζει επαγγελματική αποκατάσταση φίλων του ή και του ιδίου όταν θα πάψει να είναι βουλευτής.
Γ.Δ.


Νεαρός Ξανθιώτης στις κατασκηνώσεις Αβδήρων. Τα κτίρια πίσω υπάρχουν μέχρι σήμερα.
(Αρχείο Κώστα Μαυρομάτη)


Πρέπει να πάνε
Το Επιμελητήριο Ξάνθης βρίσκεται σε νέα δράση για ένα παλιό και σημαντικό θέμα. Αυτό της συνεργασίας για τα πνευματικά δικαιώματα των διαφόρων καλλιτεχνικών δημιουργών. Γι’ αυτό και διοργανώνει ημερίδα τη Δευτέρα 3 Ιουλίου στις 19.00 στην αίθουσά του, όπου εκτός του προέδρου Στ. Μωραΐτη, θα μιλήσουν ο πρόεδρος του ΕΒΕ Έβρου Χ. Τοψίδης και ο πρόεδρος της «Αυτοδιαχείρισης» Γ. Γλέζος. Η ημερίδα πραγματοποιείται προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη για το συμφωνητικό συνεργασίας της ΚΕΕ με τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Πνευματικών Δικαιωμάτων.
Ως εκ τούτου τα μέλη οφείλουν να παραστούν για να πληροφορηθούν «από πρώτο χέρι» τις εξελίξεις που τους ενδιαφέρουν άμεσα.
Γ.Δ.


Προς Πρύτανη
Αγαπητέ κύριε Καραμπίνη, το να αναγνωρίζει κανείς ένα λάθος είναι ένδειξη σοβαρότητας. Κι ας μην το έκανε ο ίδιος ο Πρύτανης αλλά υφιστάμενός του. Λοιπόν υπάρχει λάθος. Υπάρχει και συνέχιση του λάθους, όπως υπάρχει και λανθασμένος ισχυρισμός εκ μέρους αυτού που διαπράττει εν γνώσει του παράνομη πράξη με σοβαρές ποινικές ευθύνες. Οφείλει ως εκ τούτου το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο να σταματήσει αμέσως το λάθος και ν’ αποκαταστήσει το δίκαιο. Όσο για τον παρανομούντα εκδότη θα υπάρξουν απαιτήσεις για καταβολή διαφυγόντων κερδών.
Το Δημοκρίτειο κύριε Πρύτανη έχει σοβαρότερα θέματα να διαχειριστεί. Άδικα και λανθασμένα ενεπλάκη στην παρανομία την οποία οφείλει να σταματήσει αμέσως χωρίς την επίκληση ισχυρισμών που δεν αντέχουν σε κριτική.
Γ.Δ.


Ερωτήσεις γίνονται. Απαντήσεις δίνονται;
Ακούμε και διαβάζουμε συχνά-πυκνά για ερωτήσεις στην Βουλή, ερωτήσεις σε δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια για το τάδε θέμα, για εκείνο το έργο, για την δείνα υπόθεση. Ζητούν να μάθουν, κυρίως οι της αντιπολίτευσης, ποιες ενέργειες έχει κάνει η αρχή που διοικεί πάνω σε κάποια θέματα. Οι ερωτήσεις κατατίθενται και διατυπώνονται στην φιλοσοφία της κριτικής και του ελέγχου του τρόπου διοίκησης. Για να παρακολουθούν με λίγα λόγια αν ο αρμόδιος υπουργός, δήμαρχος, αντιδήμαρχος έχει κάνει κάποια ενέργεια για να προχωρήσει κάτι απαραίτητο για το σύνολο. Για να μην πάμε μακριά, ας μείνουμε στα του Δημοτικού Συμβουλίου. Σύμβουλοι καταθέτουν επίσημα ερωτήσεις, ώστε να υπάρξει ο χρόνος από τις αρμόδιες υπηρεσίες να δώσουν μια τεκμηριωμένη απάντηση σε αυτό που ζητείται. Και έρχονται νέες συνεδριάσεις και οι σύμβουλοι θυμίζουν ότι έχουν υποβάλει κάποιο ερώτημα και περνούν οι μήνες και απάντηση καμία. Αυτό εξέφρασε στην τελευταία συνεδρίαση ο Νίκος Ανταμπούφης, ο οποίος περίμενε για πέντε μήνες μήπως και λάβει κάποια απάντηση αναφορικά με το δημοτικό πάρκινγκ. Εμφανώς ενοχλημένος ενημέρωσε τις υπηρεσίες ότι δεν περιμένει πλέον απάντηση και δεν χρειάζεται να μπουν στον κόπο. Δεν θα έπρεπε όμως να υπάρχει έλεγχος της διαδικασίας αυτής από πλευράς του Δημοτικού Συμβουλίου; Έτσι απαξιώνεται και ο ρόλος του και ο υποτιθέμενος έλεγχος και η διαφάνεια για την οποία τόσο κόπτονται όλοι. Αν δεν μπορεί να πληροφορηθεί έγκυρα ένας σύμβουλος από τους αρμόδιους για την πορεία κάποιου ζητήματος του δήμου, πώς θα έχει εικόνα ο κάθε δημότης για το τι γίνεται; Ρητορικά ερωτήματα αφού η έλλειψη κυρώσεων αφήνει τους πάντες ανεξέλεγκτους.
Χ.Δ.


Κάθε εμπόδιο για καλό!
Το συνέδριο του Εκόνομιστ μας άνοιξε τα μάτια, έστω και αργά. Ακούσαμε τον Αναπληρωτή Υπουργό των Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, να δηλώνει ότι η κυβέρνηση ήξερε ότι σε αυτή τη φάση δεν θα έπαιρνε κάτι για το χρέος ή για το QE. Εμείς βέβαια θυμόμαστε να λέει στους βουλευτές της και στον κόσμο ακριβώς το αντίθετο. Και τώρα κάτι ακόμα που ξέραμε και μας το θύμισε πολύ γλαφυρά ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος. Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής αποχώρησε εν μέσω πανδαιμονίου, το οποίο προκάλεσαν οι δηλώσεις του. Λίγο νωρίτερα η σπίθα που άναψε την εντονότατη κόντρα με τη ΝΔ ήταν η φράση «ο κόσμος ήξερε για το μνημόνιο τον Σεπτέμβριο του ’15, ήξερε και για το Υπερταμείο». Το πρωτότυπο όμως της τοποθέτησης βρίσκεται αλλού. Και αξίζει να το μεταφέρει κανείς επί λέξει: «Κάναμε έναν συμβιβασμό, είπαμε κάθε εμπόδιο για καλό, έχουμε αυτό και κοιτάζουμε τι είναι το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε και μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο είπαμε ότι αφού τα μισά θα πάνε στους πιστωτές και τα άλλα μισά σε επενδύσεις, να κάνουμε το καλύτερο. Και έχουμε περισσότερη φαντασία από τους νεοφιλελεύθερους, σαν παράδειγμα το Beach Volley θέλεις να το κρατήσεις, αν το βάλεις μέσα σ’ ένα συγκρότημα, να έχει ξενοδοχείο, να έρχονται οι αθλητές του Βορρά και να προπονούνται». Όσο κι αν θυμίζει την προ ετών επική δήλωση του προέδρου του Εδεσσαϊκού, είναι αυτά που είπε ο υπουργός των Οικονομικών της χώρας μέσα στην Βουλή. Κάθε εμπόδιο για καλό, λοιπόν.
Χ.Δ.


Ο βουλευτής Χ. Ζεϊμπέκ
Μια σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του είχε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και χρειάστηκε να κάνει επέμβαση και στα δυο του μάτια. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και είναι σε φάση ανάρρωσης. Απλά οι γιατροί του έχουν συστήσει να αποφεύγει τις μετακινήσεις ιδιαίτερα με αεροπλάνο για λίγο καιρό. Γι αυτό το λόγο και δεν συμμετείχε στην σύσκεψη με τον αν. υπουργό Άμυνας Δημήτρη Βίτσα μαζί με τους άλλους δύο βουλευτές και τον γραμματέα.
Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον βουλευτή Χουσεΐν Ζεϊμπέκ
Μ.Ξ.


Απογειώθηκε ο δορυφόρος HELLAS SAT 3. Απογειώθηκε μαζί του και το Twitter!
hellas-sateliteΑπογειώθηκε επιτυχώς ο πρώτος ελληνικός τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος με το όνομα HELLAS SAT 3 με τις σημαίες της Ελλάδος και της Κύπρου από το διαστημικό κέντρο Arianespace στο Κουρού της γαλλικής Γουιάνας, και μαζί του απογειώθηκε και το ελληνικό Twitter. Αλιεύσαμε μερικά πολύ εύστοχα: Διαβάστε και γελάστε: -Γιατί δεν ξεκινάμε Σποκ;
-Αλέξη έχουνε κλείσει το κοσμοδρόμιο οι συμβασιούχοι.
-Ελληνικός δορυφόρος στο διάστημα και η Ελλάδα γεμάτη ούφο
-Τώρα που έχουμε και δορυφόρο, ο Παππάς θα υποχρεώσει τα κανάλια να γίνουν δορυφορικά για να κάνει διαγωνισμό για τις άδειες
-Πανικός χτες στο κέντρο επιχειρήσεων των εξωγήινων. Όλα τα μάτια πάνω στον #HellasSat3 . Δεν είχαν δει ποτέ δορυφορικό μνημόνιο!
-Κατ αρχήν είμαστε σίγουροι ότι ο #HellasSat3 δε θα πέσει στο κεφάλι μας?
-Έφυγε ο δορυφόρος, δεν πρόλαβα να φορτώσω και την πεθερά μου…
Εν τω μεταξύ ο δορυφόρος εκτοξεύτηκε λέει από το Κουρού, πόσο Ελλάδα!
Από χιούμορ πάμε καλά…
Μ.Ξ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…