Σχόλια 27/06/17

0
valasidis
Δεν υπογράφει συμβόλαιο ο μισθωτής του κάμπινγκ Μυρωδάτου…
Στον ίδιο επιχειρηματία κατακυρώθηκαν οι δημοπρασίες του δήμου Αβδήρων για την εκμίσθωση των τμημάτων αιγιαλού στο Μυρωδάτο και στην παραλιακή ζώνη των Αβδήρων. Να σημειώσουμε ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας έχει και άλλο τμήμα στο Μυρωδάτο και αναγορεύεται ο κυρίαρχος της παραλιακής ζώνης των Αβδήρων. Κι ενώ αυτό το θέμα έκλεισε, το θέμα της μίσθωσης του κάμπινγκ παραμένει ανοιχτό. Τα συμβόλαια είναι έτοιμα αλλά ο εκμισθωτής δεν τα υπογράφει. Κατόπιν αυτού πιθανό θεωρείται να κατακυρωθεί η δημοπρασία στον δεύτερο επιλαχόντα. Παρατράβηξε αυτή η ιστορία με τον κάμπινγκ Μυρωδάτου…
Έλεος πια!
Μ.Ξ.


Μέχρι πότε;
Η κατάσταση που βιώνουμε στους κεντρικούς δρόμους, στις γειτονιές και παντού στην πόλη και τα χωριά έχει ένα όνομα. Βρωμιά!
Σκουπίδια που ζέχνουν απαίσια και λόγω ζέστης, πεταμένα μέσα κι έξω από τους κάδους. Πανηγύρι βέβαια για σκύλους και γάτες και μαρτύριο για όλους τους υπόλοιπους. Βουνό τα σκουπίδια, εικόνα τριτοκοσμική, χωρίς ενδείξεις ότι η ταλαιπωρία αυτή θα έχει σύντομο τέλος. Παιγνίδια πολιτικών και συνδικαλιστών με θύματα εμάς, τους κατοίκους.
Έως πότε όμως θα συνεχίζεται αυτή η κοροϊδία των υποσχέσεων και των παράνομων προσλήψεων στους δήμους;
Γ.Δ.


Ένας θάνατος
Η Ξάνθη γνώρισε για άλλη μια φορά το θάνατο ενός εξαίρετου τέκνου της, του Σταμάτη Βαλασίδη. Θάνατος ξαφνικός και οδυνηρός. Σε ηλικία μόνον 68 χρόνων, χτυπήθηκε από τον καρκίνο ο Σταμάτης και σε σύντομο διάστημα ήρθε το μοιραίο.
Ο Στ. Βαλασίδης υπήρξε άνθρωπος χαμηλών τόνων, αγαπητός, ευγενής και εργατικότατος. Επί σειρά ετών υπήρξε αντιδήμαρχος στο δήμο Αβδήρων, υπεύθυνος Οικονομικών, παρουσιάζοντας σημαντικό έργο.
Στους οικείους του οι θερμότερες ευχές μας για την απώλεια του αγαπημένου σε όλους Σταμάτη.
Γ.Δ.


xanthi-1973
Τέσσερις απόψεις της Ξάνθης εν έτει 1973. Από αριστερά, πλατεία Ελευθερίας, κεντρική πλατεία. Κάτω αριστερά το θερινό θέατρο και το κτίριο της Νομαρχίας
(Αρχείο Κώστα Μαυρομάτη)


Ντεσιμπέλ
Έξι η ώρα ξημερώματα Δευτέρας. Αυτή τη φορά δεν ήταν τα μεγάφωνα από τέμενος αλλά από διερχόμενο αυτοκίνητο από την οδό Καραολή. Του οποίου ο οδηγός τελών εν ευθυμία και μερακλωμένος, είχε στη διαπασών τραγούδια λαϊκού ερμηνευτή. Μάλιστα πήγε και ήρθε δύο φορές για να κάνει αισθητή την παρουσία του και τα άσματα του Σφακιανάκη!
Το ερώτημα που περιμένει απάντηση είναι εάν ο εν λόγω τύπος εντοπίστηκε και του κόπηκε κλήση για ενόχληση στη διάρκεια ωραρίου κοινής ησυχίας.
Γ.Δ.


Προσοχή καρφιά!
Για τις δεκάδες αποτσίγαρα, που αφήνουν πίσω τους οι ανεύθυνοι καπνιστές στις αμμουδιές των παραλιών του Αη- Γιάννη, αλλά και τα λογής λογής σκουπίδια ήμασταν προετοιμασμένοι. Και κάθε φορά, θυμόμαστε το θρυλικό “γοπιγκ” ( τουτέστιν, για τους αμύητους, μάζεμα γοπών σε χώρους στρατοπέδων) προκειμένου να αποφύγουμε να τις βάλει κανένα παιδάκι στο στόμα.
Σήμερα, προς μεγάλη δυσάρεστη έκπληξη, βρήκαμε αυτά τα σκουριασμένα καρφιά, βίδες, τσιμπιδάκια μαλλιών, που όπως ίσως μπορείτε να διακρίνετε στη φώτο, με τον καιρό έχουν γίνει αιχμηρότατα! Κι αυτά, στα πρώτα μέτρα της θάλασσας! Προσοχή απ’ όλους λοιπόν!
Γ.Θ.


Να δώσουν λόγο αυτοί που δεν θέλουν τον κάθετο άξονα της Ξάνθης
Ουρά 5 χιλιομέτρων την Κυριακή και χθες Δευτέρα σε διπλή γραμμή από την πλευρά της Βουλγαρίας στο Σημείο Συνοριακού Ελέγχου Νυμφαία –Μάκαζα στον Μεθοριακό Σταθμό, όπως μας πληροφόρησαν. Πρόκειται για την γνωστή κάθοδο και άνοδο στην συνέχεια των Βουλγάρων και των Ρουμάνων για το μπάνιο του Σαββατοκύριακου στις παραλίες της Ροδόπης. Ταλαιπωρία για τους επισκέπτες που περιμένουν μέσα στον ήλιο ώρες αναμονής ταλαιπωρία και για τους αστυνομικούς που εκτελούν εκεί υπηρεσία. Να σημειώσουμε ότι ο κάθετος άξονας της Ροδόπης που εγκαινιάστηκε πρόσφατα έχει αποσυμφορήσει την Εξοχή Δράμας και τον Προμαχώνα και το γεγονός ότι παρατηρείται αυτή η συμφόρηση ενώ είμαστε ακόμη στην αρχή του καλοκαιριού είναι ζήτημα που πρέπει να προβληματίσει όλους εκείνους που ολιγωρούν ή βλέπουν με μισό μάτι τον κάθετο άξονα της Ξάνθης από το Δημάριο. Και πρέπει επίσης να κινητοποιήσει τους τοπικούς πολιτικούς παράγοντες γιατί κατά πως φαίνεται ο κάθετος άξονας της Ξάνθης θα μείνει στα χαρτιά. Η Εγνατία βιάστηκε να δημοπρατήσει τα διόδια αλλά τον κάθετο άξονα της Ξάνθης τον πάει από αναβολή σε αναβολή, εκθέτοντας ως αναξιόπιστο τον πρόεδρό της κ. Αντωνούδη που δήλωνε με βεβαιότητα ότι μέσα στον Απρίλιο ο κάθετος της Ξάνθης θα δημοπρατηθεί.
Μ.Ξ.


Οι προτεραιότητες του κ. Ζαγναφέρη
Αλλά ευθύνη φέρει και ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κώστας Ζαγναφέρης που αντί να χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι και να διεκδικήσει άμεση δημοπράτηση του έργου κάθεται και περιμένει- λέει – έγγραφη αιτιολογία της καθυστέρησης. Την ίδια στιγμή στο άψε σβήσε τα έτρεξε όλα για τον ανδριάντα του Κωνσταντίνου Καραμανλή! Προφανώς ο κ. Ζαγναφέρης θέλει να τον θυμούνται ως τον αντιπεριφερειάρχη που επί των ημερών του στήθηκε ο ανδριάντας του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Ξάνθη και όχι ότι «κατόπιν ενεργειών» του δημοπρατήθηκε ο κάθετος άξονας της Ξάνθης!
Είναι ζήτημα προτεραιοτήτων βλέπετε…
Μ.Ξ.


Υπάρχουν Δήμαρχοι και δήμαρχοι
Το θέμα των ημερών ασφαλώς τα σκουπίδια που ξεχειλίζουν από τους κάδους σχεδόν σε όλη την χώρα. Γιατί όμως σχεδόν και όχι παντού; Γιατί κάποιοι Δήμαρχοι, λίγοι δυστυχώς, ξέρουν να πατούν πόδι εκεί που πρέπει. Ένας εξ αυτών ο Δήμαρχος Π. Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης. Στον δήμο του οι κάδοι είναι άδειοι, όπως θα έπρεπε να είναι παντού. Τι έκανε αυτός ο υπεράνθρωπος που δεν μπόρεσαν να κάνουν οι υπόλοιποι; Απλά δεν κάμφθηκε από τα συμφέροντα μιας ομάδας εργαζομένων και φρόντισε για το γενικότερο καλό του δήμου του. Όπως πολλοί δήμοι, έτσι κι ο δήμος Φαλήρου προσέλαβε το 2014 συμβασιούχους στην καθαριότητα, γιατί όντως υπήρχαν ανάγκες. Ξεκαθάρισε όμως από την αρχή ότι οι συμβασιούχοι προσλήφθηκαν για 8 μήνες και όχι ως ‘’προθάλαμος’’ μονιμοποίησης. Όταν οι συμβασιούχοι ζήτησαν από το υπουργείο παράταση, απεστάλη έγγραφο που ανέφερε ότι η σύμβαση ‘’δύναται να παραταθεί’’ έως τις 31 Δεκεμβρίου 2016. Το ‘’δύναται’’ ασφαλώς δεν είναι δεσμευτικό. Έκλεισε λοιπόν την σύμβαση και προκήρυξε νέα. Όπως δήλωσε: «Η κεντρική κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται ότι έχουν συνταξιοδοτηθεί από την καθαριότητα πολλοί άνθρωποι, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας. Είναι παλιό το κόλπο βέβαια και πρέπει κάποτε να κοπεί. Η ομηρεία των συμβασιούχων εξυπηρετεί τα κόμματα που θέλουν μια μάζα ανθρώπων διαθέσιμους για εξευτελισμό και μετά για μονιμοποίηση. Εκεί έξω υπάρχουν 1,5 εκατ. άνεργοι. Δεν μπορούν να γίνουν όλοι συμβασιούχοι. Στη χώρα πρέπει να ανοίξουν δουλειές και όχι περισσότερες συμβάσεις». Με δεδομένο ότι η τοπική αυτοδιοίκηση, κυρίως οι δήμοι, είναι εκλεγμένοι πρωτίστως για την καθαριότητα και όχι για υψηλή πολιτική, αυτό θα έπρεπε να κοιτούν όλοι.
Χ.Δ.


Θέλουν έναν αγιασμό τα ΑΤΜ
Μόνιμο πρόβλημα έχουν καταντήσει στην πόλη τα ΑΤΜ που δεν λειτουργούν. Άλλα λουσμένα στα χρώματα από αναρχικούς εικαστικούς που με την πρώτη ευκαιρία δίνουν με τον τρόπο αυτό μια γροθιά στον καπιταλισμό. Άλλα με σπασμένες οθόνες ή ακόμη και καμένα. Έτσι πολεμάς το σύστημα εξάλλου. Ξεσπάς πάνω στο ΑΤΜ που εξυπηρετεί τους συμπολίτες σου και γίνεσαι επαναστάτης, δίνοντας καίριο πλήγμα στον φασισμό. Ίσως όμως οι τράπεζες πρέπει να πάρουν πιο… δραστικά μέτρα, προκειμένου να διαφυλάξουν την περιουσία τους και την εξυπηρέτηση των πελατών τους. Όπως έκαναν στην Κάρπαθο. Μετά από αγιασμούς σε σχολεία, σε ποδοσφαιρικές ομάδες, σε αυτοκίνητα, ήρθαν και οι αγιασμοί σε ΑΤΜ. Για πρώτη ίσως φορά στην Κάρπαθο έγινε ολόκληρη εκδήλωση με αγιασμό ΑΤΜ. Θα πει κανείς, οι άνθρωποι τα περίμεναν πώς και πώς. Κι οι Ξανθιώτες όμως ψάχνουν κάθε τρεις και λίγο ποια μηχανήματα αυτόματης ανάληψης λειτουργούν. Τώρα που αυξήθηκε και το ποσό ανάληψης, όλοι πρέπει να γιορτάσουμε πανηγυρικά την επέτειο των capital controls. Ναι, αυτών που ήταν υπόθεση λίγων ημερών, άντε λίγων εβδομάδων.
Χ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Πέμπτη 2 Μαΐου 2024

Τι θα γίνει με τα γκράφιτι; Είναι κάποια γκράφιτι που όντως είναι όμορφα, έργα τέχνης. Τα …