Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Κατάληψη» έκαναν τα σκουπίδια στην Ξάνθη

«Κατάληψη» έκαναν τα σκουπίδια στην Ξάνθη

0
kadoi 2

Τριτοκοσμικές εικόνες με όγκους σκουπιδιών να ξεχειλίζουν από τους κάδους αμαυρώνουν την εικόνα της πόλης μας

Βγήκαν απορριμματοφόρα Παρασκευή και Σάββατο – Απήργησαν χθες μόνιμοι, εποχικοί και συμβασιούχοι

Γεμίσαμε σκουπίδια και στην Ξάνθη κατ’ αντιστοιχία μ’ όλη τη χώρα αφού όλοι οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα μόνιμοι και εποχικοί από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας, συμπαρίστανται στους 50 συμβασιούχους και συμμετέχουν στην απεργία που κήρυξε η ΠΟΕ – ΟΤΑ με εκφραστή της τον τοπικό σύλλογο δημοτικών υπαλλήλων Ξάνθης.Τριτοκοσμικές εικόνες με όγκους σκουπιδιών να ξεχειλίζουν από τους κάδους παντού, αμαυρώνουν την τουριστική εικόνα της πόλης μας και γενικότερα της χώρας μας, αφού πρόκειται για καθολική απεργία, ταλαιπωρούν τους πολίτες της και θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία. Πάρτι κάνουν καθημερινά τα αδέσποτα, αφόρητη είναι η δυσωδία που επιδεινώνεται από τις υψηλές θερμοκρασίες, ενώ ορατός είναι ο κίνδυνος αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, εμφάνισης λοιμωδών και μολυσματικών νοσημάτων από τα έντομα.

Αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις ΠΟΕ – ΟΤΑ – Σκουρλέτη

Αυτός είναι ο τρόπος που επέλεξε η ΠΟΕ – ΟΤΑ προκειμένου να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση και στον αρμόδιο υπουργό κ. Πάνο Σκουρλέτη για να πετύχει την μονιμοποίηση των συμβασιούχων παρότι κρίθηκε αντισυνταγματικός ο νόμος Κατρούγκαλου από το Ελεγκτικό Συνέδριο που έδινε παράταση στις συμβάσεις των εν λόγω συμβασιούχων έως τις 31/12/2017. Σύμφωνα με τα τελευταία νέα οι προτάσεις της ΠΟΕ – ΟΤΑ απορρίφθηκαν από τον υπουργό και ομοίως οι προτάσεις του υπουργού από την ΠΟΕ – ΟΤΑ. Έτσι έχει η κατάσταση ενώ η απεργία σύμφωνα με απόφαση της Ομοσπονδίας θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη.

Η πρόταση Μητσοτάκη

Θέση στην «μάχη» των σκουπιδιών παίρνει και η ΝΔ η οποία διά στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη υποστηρίζει: «Η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη: Πρέπει να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων συμβασιούχων που εξαπατήθηκαν από την Κυβέρνηση. Καταθέτουμε στη Βουλή σχετική τροπολογία. Πρέπει, όμως, να πούμε στους εργαζόμενους την αλήθεια. Δεν μπορεί να γίνει καμία μονιμοποίηση εκτός του συνταγματικού πλαισίου και των δημοσιονομικών δυνατοτήτων. Πρέπει να συναφθούν νέες συμβάσεις ορισμένου χρόνου για την άμεση αντιμετώπιση της σημερινής κατάστασης, σύμφωνα πάντα με τα οριζόμενα στο Σύνταγμα. Τέλος, πρέπει να στραφούμε σε εναλλακτικές και πιο οικονομικές μορφές παροχής υπηρεσιών στον τομέα της καθαριότητας».

Βγήκαν απορριμματοφόρα Παρασκευή και Σάββατο – Από χθες απεργούν

Προσπάθειες να μην …ξεφύγει η κατάσταση με τα σκουπίδια μέσα στην πόλη γίνεται από την υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ξάνθης, όπως αναφέρει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ιορδάνης Χατζηευφραιμίδης. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται ο καθαρισμός των κάδων από τους μόνιμους της Καθαριότητας και τους εποχικούς (πλην των συμβασιούχων) την Παρασκευή και το Σάββατο προκειμένου να αποσυμφορηθεί η πόλη από τον μεγάλο όγκο των σκουπιδιών ωστόσο χθες (Δευτέρα) όλοι συμμετείχαν στην γενική απεργία και έτσι δεν έγινε καμιά αποκομιδή απορριμμάτων από τον ΣΔΑΝ Ξάνθης σ’ όλο τον νομό μας. Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηευφραιμίδης: «προσπαθούμε με τους εργαζόμενους να βρούμε λύσεις αλλά όλα εξαρτώνται από το τι θα γίνει σε κεντρικό επίπεδο και τι θα αποφασίσει η ΠΟΕ – ΟΤΑ». Και μέχρι τότε συνιστά στους πολίτες να δείξουν κατανόηση και να μην κατεβάζουν τα σκουπίδια τους στους κάδους.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxnahtopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εκδήλωση με θέμα τη βία στα σχολεία από την ΕΛΜΕ Ξάνθης και τον Διδασκαλικό Σύλλογο Ξάνθης

Θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» σήμερα το απόγε…