Σχόλια 13/06/17

0
voidamaxa
Εξαφανιζόλ ο Σώρρας
Μήνας μπαίνει, μήνας βγαίνει και ο Σώρρας συνεχίζει να είναι…εξαφανισμένος! Κατά το λαϊκότερον «μην τον είδατε τον Παναή».
Το πλέον ωραίο: Ενώ ο Σώρρας κρύβεται (εντός ή εκτός Ελλάδος δεν έχει σημασία), κάποιοι οπαδοί του, όσοι ηρωικοί απέμειναν, μοιράζουν έντυπο υλικό διαφημίζοντας την κίνησή του για την πληρωμή των χρεών! Προφανώς, αφού τα παλιά μέλη έφυγαν με μικρά πηδηματάκια, ψάχνουν τώρα για νέα. Μόνο που αρχηγού απόντος ποιον να πείσουν τώρα, πολύ δύσκολα τα πράγματα αφού ο αρχηγός την κοπάνησε γνωρίζοντας ότι η καταδίκη θα είναι βαρειά.
Γ.Δ.


«Καίει» υπουργούς και βουλευτές ο Μαρτίνης αλλά ούτε λέξη στα κανάλια!
«Καίει» πρώην υπουργούς με την κατάθεσή του στην Εξεταστική για την Υγεία ο πρώην πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού και διοικητής του νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέας Μαρτίνης, ο οποίος είναι και προφυλακισμένος για το ομώνυμο σκάνδαλο. Ο κ. Μαρτίνης «έδωσε στεγνά» εν ενεργεία υπουργούς και βουλευτές όπως: Αβραμόπουλο, Λοβέρδο και Γεωργιάδη: «Ο κ. Αβραμόπουλος έκανε το σύστημα άλωσης Ερυθρού Σταυρού, ο κ. Λοβέρδος έσκαψε το λάκκο του Ντυνάν, και ο κ. Γεωργιάδης μάς έριξε μέσα και σφράγισε πολύ καλά», δήλωσε ο κ. Μαρτίνης, επεξηγώντας πως ο Λοβέρδος του ασκούσε πιέσεις να αποσύρει μήνυση που είχε καταθέσει κατά του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου που ήταν εκτελεστικός πρόεδρος στον όμιλο Marfin Investment Group και αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου στο «Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Κέντρο Αθηνών Υγεία ΑΕ», αλλιώς υποστήριξε ότι θα έκλεινε τη στρόφιγγα του ΕΟΠΥΥ στο Ντυνάν!
Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος! Κι ούτε λέξη στα κανάλια ή σε site!Μήπως δεν είναι τόσο φαντασιόπληκτοι ή διακατέχονται από ιδεοληπτικές εμμονές οι του ΣΥΡΙΖΑ όταν καταγγέλλουν «διαπλοκή και ομερτά»;
Βέβαια ο Μαρτίνης ξεχνά μια βασική νομική αρχή: Ένοχος , ένοχον ου ποιεί.
Μ.Ξ.


Υποκλινόμαστε …
Για άλλη μια φορά υποκλινόμαστε στον Μανώλη Γλέζο! Ο 94χρονος, αναγνωρισμένη ηρωική μορφή, παρέδωσε μαθήματα ήθους και πολιτικού πολιτισμού με σεβασμό στην ιστορική μνήμη, έναντι του άκρατου λαϊκισμού και μιας στρεβλής ερμηνείας της. Με την κίνησή του να παραγκωνίσει την Ζωή Κωνσταντοπούλου όταν αυτή προσπάθησε να εμποδίσει τον γερμανό πρέσβη να καταθέσει στεφάνι στην τελετή μνήμης των σφαγιασθέντων του Διστόμου από τους Χιτλερικούς , έδειξε ποια είναι η Ελλάδα, ποιο είναι το μεγαλείο της, τα ιδεώδη της, όσο και αν προσπαθούν να την μικραίνουν με κάτι τέτοιες επονείδιστες πράξεις και μάλιστα άτομα που διετέλεσαν πρόεδροι της Βουλής!
Μ.Ξ.


Χωριό του κάμπου της Ξάνθης. Το ζευγάρι ντυμένο με τα γιορτινά του ρούχα, πηγαίνει σε κοινωνική εκδήλωση σε διπλανό χωριό. Μεταφορικό μέσον το βοϊδάμαξο…
(Αρχείο Κώστα Μαυρομάτη)


Μόνον εδώ συμβαίνει
Ραμαζάνι, Ραμαζάνι, αλλά θα πρέπει επιτέλους να μπει και μια τάξη στην απόλυτη ασυδοσία κάποιων – λίγων ευτυχώς- ιμάμηδων. Οι οποίοι ξημερώματα, ανοίγουν τα μεγάφωνα των τζαμιών στους μιναρέδες και δημιουργούν σοβαρά ζητήματα στους περίοικους που ξυπνούν από την ένταση των ψαλμωδιών. Επιτέλους αυτή η νοοτροπία που γίνεται από κάποιους ελάχιστους φανατικούς θα πρέπει να σταματήσει αμέσως. Διότι ΚΑΝΕΙΣ και εν ονόματι της όποιας θρησκείας ΔΕΝ ΕΧΕΙ το δικαίωμα να ξυπνά στις 3.30 το πρωί ανθρώπους που αργότερα θα πάνε στις δουλειές τους.
Οφείλει η Πολιτεία να λάβει άμεσα μέτρα απαγόρευσης χρήσης των μεγαφώνων σε ώρες κοινής ησυχίας. Διότι όπως απεδείχθη, σκόπιμα λειτουργούν έτσι κάποιοι μουεζίνηδες. Άρα, αυτοί να εντοπιστούν και ενημερωθούν. Εάν συνεχίσουν, να τιμωρηθούν όπως ο νόμος ορίζει. Γιατί άλλο πράγμα είναι η ελεύθερη εκτέλεση των θρησκευτικών λειτουργιών κι άλλο η ενόχληση των κατοίκων την ώρα του ύπνου τους. Πουθενά στην Ευρώπη όπου υπάρχουν τζαμιά δεν ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ αυτό το πράγμα. Εκεί οι νόμοι εφαρμόζονται προς όλους, χωρίς διακρίσεις ψηφοθηρίας.
Γ.Δ.


Τις ζήσαμε όλες
Το σχόλιο απευθύνεται στους αναγνώστες μιας κάποιας ηλικίας. Κι αυτό διότι όντας πολιτικού περιεχομένου, αναφέρεται και στο παρόν αλλά και στο παρελθόν. Οι έχοντες λοιπόν κάποια χρονάκια στις πλάτες τους, έχουν την εμπειρία πως έζησαν, πως γνώρισαν τις βασικές πολιτικές παρατάξεις που διαφέντεψαν (κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο). Τους έλειπε ως εμπειρία η Αριστερά. Την γνώρισαν κι αυτήν, και ο πίνακας συμπληρώθηκε.
Ένας πίνακας που ξεκινάει από την ΕΡΕ, την ΕΔΑ, την Ένωση Κέντρου, το παράνομο τότε ΚΚΕ. Δεν θα πάμε πιο πίσω διότι ελάχιστοι ζουν για να τα θυμούνται. Ακολούθως στο κάδρο μπήκε και η Δικτατορία των Συνταγματαρχών και εκεί πλέον κλείνει ο κύκλος, ανοίγοντας ένας νέος.
Με την Νέα Δημοκρατία, με το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, την Αριστερά, τους Ακραίους Δεξιούς, έως τους χρυσαυγίτες. Τα ηνία της χώρας βέβαια ήταν σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μέχρι που ξημέρωσε η ημέρα (νύχτα ήταν αλλά τέλος πάντων) που ο κύκλος έκλεισε με την λεγόμενη Αριστερά.
Δεξιά, Κέντρο, Αριστερά. Όλοι είχαν τις ευκαιρίες τους, το χρόνο τους για να κυβερνήσουν, δεν έχουν παράπονο πλέον. Μπορεί να ξεκίνησαν από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, όμως συνέκλιναν στην επιθυμία να κυβερνήσουν. Κυβέρνησαν με ελάχιστες διαφορές όπως φαίνεται.
Κι έτσι, προς το παρόν, κλείνει ο κύκλος των ιδεολογιών. Τις ζήσαμε όλες. Πώς θα διαμορφωθούν τα πράγματα από δω και πέρα είναι δύσκολο να προβλέψουμε.
Γ.Δ.


Μπαίνει φρένο
Επιτέλους, έστω και αργά, ξεκίνησε η ιδέα να μειωθεί η κατανάλωση πλαστικών σακουλών. Και η αρχή θα γίνει από τα Σούπερ Μάρκετ. Τα οποία συμφώνησαν πως από το 2018, σταδιακά, θα χρεώνουν στον πελάτη κάθε σακούλα. Στην αρχή 4 λεπτά του ευρώ και από το μέσον και μετά 8 λεπτά χρέωση ανά σακούλα. Το μέτρο κρίθηκε απαραίτητο διότι η Ελλάδα, στεριά και θάλασσα έχει γεμίσει με πλαστικές σακούλες. Μάλιστα η χώρα μας είναι η πρώτη πανευρωπαϊκά σε χρήση και κατανάλωση πλαστικών σακουλών.
Παντού γύρω μας, κυριαρχεί η πλαστική σακούλα. Έχει κατακλύσει τα πάντα. Από την αγορά ψωμιού, φρούτων, λαχανικών, ρούχων και παπουτσιών, παντού η πλαστική σακούλα είναι παρούσα. Χώρια που χρησιμοποιείται στο σπίτι για πολλές δουλειές πέρα από τη μεταφορά των σκουπιδιών. Σιγά –σιγά λοιπόν θα μπει ένα φρένο, η υπερκατανάλωση θα μειωθεί και το περιβάλλον θα δέχεται ασυγκρίτως λιγότερες πλαστικές σακούλες.
Γ.Δ.


98% των Ελλήνων δηλώνουν απογοητευμένοι
koelioΆκρως απογοητευμένοι παραμένουν οι Έλληνες, όχι μόνο για την παρούσα κατάσταση της οικονομίας αλλά και για τις προσδοκίες που έχουν για τις προοπτικές και τις συνθήκες στις οποίες θα μεγαλώσουν τα παιδιά τους σύμφωνα με έρευνα ανάμεσα σε 32 ανεπτυγμένες χώρες. Το συντριπτικό ποσοστό του 98% θεωρεί ότι η κατάσταση στην οικονομία σήμερα είναι πολύ κακή, φέρνοντας την Ελλάδα στην τελευταία θέση αισιοδοξίας των ανεπτυγμένων χωρών. Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε Μάρτιο και Απρίλιο, καταδεικνύει για άλλη μια φορά πόσο διάχυτη είναι πλέον η απαισιοδοξία στην ελληνική κοινωνία. Διότι όταν έναν λαό τον «ταΐζουν» συστηματικά με ουτοπίες και ψεύτικες ελπίδες, η συνειδητοποίηση της αμείλικτης πραγματικότητας φέρνει τεράστια απογοήτευση…


Τουρισμός χωρίς παιδεία

Μπορεί να έχει γίνει ‘’καραμέλα’’ το θέμα της παιδείας, αλλά καλώς ή κακώς χρειάζεται σχεδόν σε όλα. Όχι η γνώση που δίνουν οι σπουδές και το σχολείο, αλλά για να το πούμε γενικότερα η καλλιέργεια που μας κάνει ανθρώπους. Είτε μιλάμε με κάποιον, είτε οδηγούμε, είτε τρώμε, είτε εξυπηρετούμε. Ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε στους άλλους ανθρώπους. Αυτό φαίνεται ότι λείπει από πολλούς ανθρώπους που ασχολούνται με τον τουρισμό. Οι αριθμοί φέτος δείχνουν μεγάλη άνοδο στην επισκεψιμότητα και η πληρότητα έχει εκτιναχθεί σχεδόν παντού από νωρίς. Λογικό βέβαια να μην διέπονται από επαγγελματισμό όλοι οι ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων και ενοικιαζόμενων δωματίων, αφού πολλοί εξ αυτών ασχολήθηκαν χωρίς καμία περαιτέρω σχέση με το αντικείμενο. Απλά γιατί είχαν ένα οικόπεδο σε καλό σημείο, το έχτισαν και το νοικιάζουν. Όλοι βιώνουμε την οικονομική κρίση, αλλά κάποια προσπαθούν να βγάλουν τα σπασμένα. Πολλές μονάδες, χωρίς να έχουν ρίξει ένα ευρώ για να κάνουν τον χώρο τους ανθρώπινο, απαιτούν ποσά αστρονομικά για την εποχή. Να θέλεις 150 ευρώ την βραδιά για ένα ξενοδοχείο μέτριο, με σαγρέ τοίχους δεκαετίας ’80, με τις αράχνες του, το μουλιασμένο χαρτί υγείας που έπεσε στα νερά, τις κολλημένες τσίχλες στα έπιπλα και με θέα όχι ελαιώνες ή θάλασσα αλλά το διπλανό συνεργείο αυτοκινήτων, είναι κάτι παραπάνω από ξεδιάντροπο. Βέβαια, οι πιο πολλοί δεν απευθύνονται σ’ εμάς τους γηγενείς παρά μόνο στους ξένους τουρίστες. Οι οποίοι λες και δεν έχουν πάει σε άλλα ξενοδοχεία ή δεν μπορούν να ρίξουν μια ξεγυρισμένη αρνητική κριτική φεύγοντας. Κάπου πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε κοντόφθαλμοι και να μην επιδιώκουμε μόνο τις αρπαχτές.
Χ.Δ.


Εγνατία οδός ποιας εποχής;
Θέμα συζητήσεων, αντιπαραθέσεων, αναλύσεων και αλληλοκατηγοριών τελευταία η Εγνατία οδός, κυρίως λόγω των νέων διοδίων που πρόκειται να προστεθούν. Ασφαλώς και θα ανεβάσουν το κόστος μετακινήσεων των κατοίκων της περιοχής, αφού στα ήδη υπάρχοντα διόδια θα έχουμε δύο ή και τρία περισσότερα για να φτάσει για παράδειγμα κάποιος κάτοικος του Έβρου στην Θεσσαλονίκη. Οι αντιδράσεις ποικίλλουν, οι λύσεις είναι από ανεδαφικές μέχρι υλοποιήσιμες, χωρίς να φαίνεται όμως διάθεση να εφαρμοστούν από την πλευρά της εταιρείας. Πέρα από το τι θα γίνει τελικά, το θέμα είναι ότι έχουμε έναν αυτοκινητόδρομο που μετά από πολλά χρόνια έκανες τις μετακινήσεις πιο σύντομες. Αυτό συνέβη γιατί δεν χρειάζεται να περνά κανείς μέσα από χωριά και πόλεις, κατοικημένες περιοχές και φανάρια, αλλά και γιατί έχει στην διάθεσή του δύο με τρεις λωρίδες σε κάθε κατεύθυνση. Για να αναπτύξει όμως κάποιος την ταχύτητα των 130 χλμ που προβλέπεται για τέτοιους δρόμους (και ακόμη μεγαλύτερη που αναπτύσσουν πολλοί) πρέπει να είναι σε ανάλογη κατάσταση και το οδόστρωμα. Πάρα πολλά σημεία της Εγνατίας έχουν όμως φθορές στην άσφαλτο που μοιάζει πιο πολύ με χαλίκι, μπαλώματα, ‘’σαμαράκια’’, τα οποία σε τέτοιες ταχύτητες όχι απλά δεν κάνουν άνετη την οδήγηση αλλά ακόμη και επικίνδυνη. Όταν λοιπόν ζητάς από τους οδηγούς που χρησιμοποιούν τον δρόμο να πληρώνουν 5 ευρώ από την Ξάνθη στην Θεσσαλονίκη και άλλα 5 για να γυρίσουν, πρέπει τουλάχιστον να τους προσφέρεις έναν αξιοπρεπή δρόμο.
Χ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 27 Απριλίου 2024

Μία απαραίτητη Επιτροπή Υπάρχουν Επιτροπές και Επιτροπές. Ό,τι επιθυμείς θα το βρεις. Άλλε…