Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Σε «λίφτινγκ» στο ταρτάν και τους χώρους του ΔΑΚ σκοπεύει να προχωρήσει ο Δήμος Ξάνθης

Σε «λίφτινγκ» στο ταρτάν και τους χώρους του ΔΑΚ σκοπεύει να προχωρήσει ο Δήμος Ξάνθης

0
dak zimies

Δρομολογείται τοποθέτηση προβολέων για να παραταθεί η χρήση του σταδίου και κατά τις βραδινές ώρες

Σε ανανέωση διάφορων χώρων του ΔΑΚ (Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο) Ξάνθης, γνωστότερο ως «γήπεδο Ασπίδας» σκοπεύει να προχωρήσει ο Δήμος Ξάνθης, έτσι ώστε να επιδιορθωθούν ζημιές αλλά και να γίνει περισσότερο λειτουργικό, ώστε να εξυπηρετεί περισσότερους συμπολίτες. Η προσέλευση Ξανθιωτών που καθημερινά αθλούνται είτε επαγγελματικά, είτε ερασιτεχνικά στο ΔΑΚ εξάλλου είναι ήδη πολύ μεγάλη με τους ιθύνοντες του Δήμου να σκοπεύουν να τοποθετήσουν προβολείς ώστε να παρατείνουν τις ώρες λειτουργίας του και κατά τις βραδινές ώρες για να υπάρχει χρόνος τόσο για τους συλλόγους που προπονούνται ή αγωνίζονται εκεί, όσο και για τους Ξανθιώτες που επισκέπτονται το χώρο για να αθληθούν με τρέξιμο.

Ειδικότερα, οι ιθύνοντες στον τομέα του αθλητισμού του Δήμου έχουν θέσει στις προτεραιότητες την ανακατασκευή μέρους του «ταρτάν» σε σημεία που έχει φθαρεί, όπως και σε κομμάτια του χλοοτάπητα του γηπέδου ποδοσφαίρου του ΔΑΚ.

Η κίνηση όμως που εκτιμάται ότι θα διευκολύνει τη χρήση του γηπέδου για τον κόσμο και τους συλλόγους είναι η τοποθέτηση «δυνατών» προβολέων, ώστε να παραταθούν οι ώρες λειτουργίας του σταδίου για να μην προκύπτουν προβλήματα με τους αθλητικούς συλλόγους, τις ποδοσφαιρικές ομάδες και τους δρομείς οι οποίοι πολλές φορές συνωστίζονται με αποτέλεσμα να προκαλούνται διάφορα προβλήματα.

Τους χώρους του σταδίου επισκέφθηκε το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης (31/05) η αντιδήμαρχος αθλητισμού Δήμου Ξάνθης κα. Αλεξία Γκιρτζίκη, με τη συνοδεία μηχανικού της πολεοδομίας αλλά και του υπεύθυνου του τομέα άθλησης κ. Θανάση Πανδρακλάκη οι οποίοι κατέγραψαν τις ελλείψεις και τα σημεία που χρειάζονται επιδιορθώσεις, ενώ συναντήθηκαν και με εκπροσώπους συλλόγων για να ενημερωθούν για διάφορα προβλήματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Ε» τα διάφορα έργα βελτίωσης, εφόσον ξεκινήσουν θα ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, ωστόσο θα χρειαστεί να ξεπεραστεί πρώτα το διαδικαστικό/γραφειοκρατικό κομμάτι, με τη μελέτη του έργου, την έγκριση της Οικονομικής Επιτροπής και τη διακήρυξη ώστε να βρεθεί στη συνέχεια ο ανάδοχος που θα προχωρήσει στις εργασίες. Ήδη η αρχή της προσπάθειας είχε γίνει από τον προκάτοχο της κας Γκιρτζίκη στον τομέα αθλητισμού του Δήμου κ. Μιχάλη Λομβαρδέα, με τη νυν αντιδήμαρχο αθλητισμού να έχει πάρει «ζεστά» το ζήτημα ώστε να δρομολογηθούν οι εξελίξεις.

Ας ελπίσουμε ότι με ανάλογες κινήσεις από πλευράς Δήμου θα αλλάξει – προς το καλύτερο – η εικόνα του σταδίου του ΔΑΚ και θα μπορεί να φιλοξενεί περισσότερο κόσμο που θα αθλείται χωρίς προβλήματα.

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πολλά ρεκόρ σε συμμετοχές και χρόνους στον 5ο αγώνα VIA EGNATIA RUN

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Αλεξανδρούπολη Με ρεκόρ στις συμμετοχές των δρομέων, αλλ…