Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Νοιάζονται και δρουν» τα Ξανθιωτάκια και το αποδεικνύουν

«Νοιάζονται και δρουν» τα Ξανθιωτάκια και το αποδεικνύουν

0
noiazomai ethelontismos

Το μήνυμα του εθελοντισμού και της προσφοράς διακήρυξαν μέσα από τις δημιουργίες τους οι μαθητές δημοτικών σχολείων της πόλης μας

Στο πλαίσιο των Γιορτών Νεολαίας τα Δημοτικά 1ο, 2ο, 12ο και 14ο παρουσίασαν τα αποτελέσματα του προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω»

Το πρωί της Παρασκευής 2 Ιουνίου η κεντρική πλατεία της Ξάνθης ξεχείλισε ζωή, δημιουργία και εθελοντισμό. Μαθητές των Δημοτικών Σχολείων 1ο, 2ο, 12ο και 14ο παρουσίασαν τα αποτελέσματα του προγράμματος «Νοιάζομαι και δρω», που υλοποιούν οι παραπάνω σχολικές μονάδες. Σε μια εκστρατεία ενημέρωσης αλλά και διάχυσης των αποτελεσμάτων στο πλαίσιο των Γιορτών Νεολαίας 2017, σε συνεργασία με τοπικές εθελοντικές οργανώσεις και φορείς απέδειξαν την ευαισθησία που έχουν τα παιδιά και την διάθεση προσφοράς. Οι μαθητές εξέθεσαν σε ειδικά ταμπλό αφίσες και εικαστικές δημιουργίες σχετικές με το θέμα με το οποίο ασχολήθηκαν κατά την διάρκεια του σχολικού έτους, προκειμένου να ωθήσουν την ευρύτερη τοπική κοινωνία γύρω από τις αρχές και αξίες του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης και της ενεργού πολιτειότητας.

Χορός και τραγούδι και χρώμα… εθελοντικό

noiazomai kaidro panoΔεν αρκέστηκαν όμως μόνο στην έκθεση των όσων δημιούργησαν, αλλά οργάνωσαν με τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τους όμορφα δρώμενα με τραγούδι και χορό, με ευφάνταστους στίχους σε γνωστές μουσικές δημιουργίες, μοιράζοντας απλόχερα την αισιοδοξία και την αγάπη που έχουν μέσα τους. Δρώμενα, παιχνίδια και μηνύματα προσφοράς, εθελοντισμού, σεβασμού της ετερότητας και άλλα πολλά όπως: “Ο κύκλος του εθελοντή”, “Όλοι μαζί… μια ομάδα, μια εκστρατεία, ένα μήνυμα!”, ‘’Διαδηλώνοντας υπέρ του εθελοντισμού μ’ ένα… τραγούδι’’, “Στον εθελοντισμό λέμε ΝΑΙ” από το 1ο Δημοτικό, “Εκφράζομαι ποιητικά, δρω εθελοντικά”, “Οδός Ονείρων – Δώσε τη σκυτάλη”, “Σαν τον Καραγκιόζη”, “Χορεύοντας για τον εθελοντισμό” από το 2ο Δημοτικό, “Το τραγούδι του εθελοντισμού”, “Το αερόστατο του εθελοντισμού”, “Ο ιστός του ενεργού πολίτη” από το 12ο Δημοτικό, “Τα παιδιά ζωγραφίζουν στον τοίχο”, “Παίζουμε… ψείρες;” από το 14ο Δημοτικό, ήταν μερικές από τις δράσεις που παρουσίασαν τα παιδιά. Ένα διαδραστικό παιχνίδι με τα ονόματα και το έργο των εθελοντικών οργανώσεων που συμμετέχουν στην εκστρατεία έλαβε χώρα από τους μαθητές και τους εκπροσώπους εθελοντικών οργανώσεων, ενώ όλοι οι μαθητές έγραψαν τα μηνύματά τους σε χρωματιστά μπαλόνια και τα μοίρασαν στους περαστικούς που απόλαυσαν αυτή την πολύχρωμη και όμορφη κατάληψη της πλατείας.

ΧΑΡΗΣ ΔΙΑΦΩΝΙΔΗΣ

chdiafonidis@empros.gr

noiazomai paidia

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…