Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Τοπική Αυτοδιοίκηση Μπαίνουν νέες πινακίδες σε Χρύσα – Εύμοιρο – ΒΙ.ΠΕ.

Μπαίνουν νέες πινακίδες σε Χρύσα – Εύμοιρο – ΒΙ.ΠΕ.

0
oikonomiki 62017

Εγκρίθηκαν από την οικονομική Επιτροπή οι όροι του διαγωνισμού

21.000 για δράσεις πυροπροστασίας και 18.900 για γκρέιντερ

Διαδικαστικού χαρακτήρα ήταν τα θέματα ημερήσιας διάταξης της Οικονομική Επιτροπής που συνεδρίασε την Παρασκευή 2 Ιουνίου στις 2 το μεσημέρι. Παρά ταύτα σε κάποια θέματα η αντιπολίτευση που εκπροσωπείται από τον κ. Αχμέτ Καρά και τον κ. Μυλωνά καταψήφισαν ή ψήφισαν λευκό.

21.000 για δράσεις πυροπροστασίας και 18.900 για γκρέιντερ

Ειδικότερα το πρώτο θέμα αφορούσε στην έγκριση της απόφασης της εκτελεστικής επιτροπής σχετικά με την κατανομή του ποσού των 39.600 ευρώ που πήρε ο δήμος από το υπουργείο για την πυροπροστασία του 2017. Σύμφωνα με την απόφαση της εκτελεστικής το ποσό των 21.000 ευρώ διατίθεται για δράσεις πυροπροστασίας και το ποσό των 18.600 ευρώ για την αγορά γκρέιντερ . Το θέμα εγκρίθηκε ομόφωνα.

8.000 ευρώ κληροδότημα για σχολείο

Στην συνέχεια η Διευθύντρια Οικονομικής υπηρεσίας του δήμου κα Σπανού παρουσίασε τον απολογισμό – ισολογισμό του 2016 των 2 κληροδοτημάτων του Π. Κουγιουμιουτζόγλου τα έσοδα από τα πιο διατίθενται σε σχολείο. Η κα Σπανού εξήγησε πως γίνεται ξεχωριστός απολογισμός – ισολογισμός για τα κληροδοτήματα που εντάσσεται στον προϋπολογισμό του δήμου. Τα έσοδα ανήλθαν σε 8.000 ευρώ και τα έξοδα σε 7.731 ωστόσο με το ταμειακό υπόλοιπο ισοσκελίζεται.

Διαγωνισμός για την προμήθεια πινακίδων σε Χρύσα – Εύμοιρο και ΒΙΠΕ

Έτοιμη είναι η μελέτη για την τοποθέτηση πινακίδων αριθμοθεσίας και ονοματοθεσίας οδών μετά των ιστών τους στην περιοχή της Χρύσας, του Ευμοίρου και την ΒΙΠΕ Ξάνθης. Η οικονομική επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα την διενέργεια προμήθειας με συνοπτικό διαγωνισμό με τις τεχνικές προδιαγραφές και την κατάρτιση των όρων της διακήρυξης του διαγωνισμού που προτείνει η μελέτη.

Καταψήφισε η αντιπολίτευση θέμα διαδικαστικό που προβλέπεται από τον νόμο

Την διαφωνία της εξέφρασε η αντιπολίτευση στο 6ο που αφορούσε την ανάληψη υποχρεώσεων για το έτος 2017 και έγκριση διάθεσης πιστώσεων από διάφορους κωδικούς. Όπως εξήγησε η κα Σπανού ο νόμος προβλέπει για μια μελέτη να δεσμεύονται ποσά από διάφορους κωδικούς υπηρεσιών προκειμένου να φαίνεται η επιβάρυνση σε κάθε υπηρεσία. Ο κ. Χατζηευφραιμίδης διευκρίνισε ότι η πρόσκληση που αναφέρεται στην εισήγηση αφορά κτηνιάτρους προκειμένου να υλοποιηθεί το πρόγραμμα στειρώσεων, αιματολογικοί έλεγχοι και σήμανσης των αδέσποτων. Επίσης οι άλλες δεσμεύσεις ποσών γίνονται προκειμένου να αντικατασταθούν κάποια παγκάκια στο Δροσερό αλλά και σε άλλες πλατείες ή περιοχές της πόλης που έχουν φθαρεί ή σπάσει. Ωστόσο η αντιπολίτευση καταψήφισε αυτό το θέμα.

Αντιρρήσεις για νομικά «τερτίπια»

Τα υπόλοιπα θέματα αφορούσαν εξουσιοδοτήσεις των δικηγόρων της νομικής υπηρεσία για παραστάσεις τους σε δίκες που αφορούν τον δήμο. Το ενδιαφέρον του κ. Καρά κέντρισε μια αναφορά για παράσταση σε δίκη του δικηγόρου του δήμου κ. Λάμπρου, με ημερομηνία 15/5/2017 ενώ η δικάσιμος ήταν στις 12/5/2017 για μια υπόθεση που επιδόθηκε έγκλιση στον δήμο στις 23/11/2016. Ο κ. Καρά ρώτησε γιατί καταθέτει την αναφορά εκ των υστέρων και ενώ δεν αναφέρεται αν τελικά έγινε η δίκη ή αναβλήθηκε. Διευκρινήσεις έδωσε ο κ. Λάμπρου στον οποίο τηλεφώνησε η κα Παρτσαλίδου και, όπως είπε, η δίκη έγινε και ο ίδιος εκπροσώπησε το δήμο, έχει όμως το δικαίωμα να καταθέσει την Αναφορά έως ότου βγει η απόφαση.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Τοπική Αυτοδιοίκηση
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κωδικός «Κόσυνθος» στο τεχνικό πρόγραμμα

Εντάχθηκε πρόβλεψη για μελέτες έργων μετά από αίτημα του Σ. Μελισσόπουλου που αποδέχτηκε η…