Σχόλια 10/05/17

0
vironos
Βρέθηκε σώα η 91χρονη από την Σταυρούπολη
Αίσιο τέλος είχε για την 91χρονη, κάτοικο Σταυρούπολης η περιπέτεια της εξαφάνισή της την Δευτέρα το βράδυ από το σπίτι της κόρης της η οποία και ειδοποίησε της Αρχές. Άμεσα οργανώθηκε επιχείρηση ανεύρεσης της ηλικιωμένης με τη συνδρομή της Αστυνομίας, της ΕΜΑΚ αλλά και πολλοί κάτοικοι της Σταυρούπολης. Αργά την νύχτα σταμάτησε η αναζήτηση και ξεκίνησε νωρίς το πρωί με συνδρομή και της Ομάδας Διάσωσης Ξάνθης και τελικά η γιαγιά βρέθηκε στις 10 το πρωί της Τρίτης, κοντά στον οικισμό της Σταυρούπολης. Είναι καλά στην υγεία της αλλά μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας για εξετάσεις, ενώ την προανάκριση για τα αίτια της εξαφάνισης θα ενεργήσει το αστυνομικό τμήμα της Σταυρούπολης.
Μ.Ξ.


Πού θα βρουν το δίκιο τους;
Αρνητική ήταν η απάντηση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης στους 50 συμβασιούχους που κατέθεσαν αίτημα προσωρινής διαταγής καταβολής μέρος των δεδουλευμένων που τους οφείλονται, επειδή η Επίτροπος αρνείται να υπογράψει τα εντάλματα πληρωμής. Είναι το δεύτερο αίτημα που καταθέτουν οι εργαζόμενοι όμως η δικαιοσύνη τα απέρριψε και τα δύο. Και τώρα δεν έχουν παρά να περιμένουν να βγει η απόφαση των ασφαλιστικών μέτρων με χρονικό περιθώριο έως και 2 μήνες και αν δικαιωθούν να πάρουν τα δεδουλευμένα 4 μηνών, επειδή μέχρι τον Απρίλιο ήταν τα ασφαλιστικά μέτρα ενώ θα πρέπει να καταθέσουν άλλα ασφαλιστικά για τους υπόλοιπους μήνες που θα παραμείνουν απλήρωτοι, Και στο μεταξύ οι συμπολίτες μας αυτοί δουλεύουν καθημερινά μαζεύοντας τα σκουπίδια μας και ενώ υπάρχει νόμος που τους κατοχυρώνει τις συμβάσεις τους και ενώ οι δήμαρχοι συμφωνούν να πληρωθούν, η δικαιοσύνη έχει άλλη γνώμη.
Και το ερώτημα είναι: Πού θα βρουν το δίκιο τους οι άνθρωποι αυτοί;
Μ.Ξ.


4 χρόνια και ακόμη δεν εκδόθηκε απόφαση του ΣτΕ για το μεγάλο έργο της Ξάνθης
Πέρασαν 4 χρόνια από την δίκη στο ΣτΕ που αφορούσε το έργο μεταφοράς νερών του Νέστου στην πεδιάδα της Ξάνθης και ακόμη απόφαση δεν βγήκε. Πρόκειται για την κύρια δίκη που θα κρίνει το έργο. Αναρωτιέμαι τελικά αν έχει σημασία η έκδοση της απόφασης αφού ακόμη κι αν είναι θετική με τι λεφτά θα γίνει το έργο αφού τα λεφτά πέταξαν; …. Πρέπει απ’ την αρχή να ενταχθεί αφού επικαιροποιηθεί η μελέτη κ.τ.λ. κ.τ.λ. Η αλήθεια είναι ότι το μεγαλύτερο έργο στο νομό μας που θα είχε τεράστια σημασία για τον αγροτικό τομέα αφού μέσω δικτύων θα μεταφερόταν νερό σ’ όλη την πεδιάδα και θα σταματούσαν οι γεωτρήσεις και η υφαλμύρωση που προκαλούν, σταμάτησε λίγο πριν αρχίσει από την προσφυγή 4 Οικολογικών οργανώσεων.
Μ.Ξ.


Η κλασική πολυφωτογραφισμένη και ζωγραφισμένη γωνία Βύρωνος (πρώην Υδραγωγείου) και Πυγμ. Χρηστίδη. Οι γωνίες στα σαχνισιά με ζημιές
(Αρχείο Κώστα Μαυρομάτη)


Αθωώθηκε το Δ.Σ. Αβδήρων του 2013
Αθωώθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δημοτικού συμβουλίου Αβδήρων του 2013 από την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, στην ακροαματική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε χθες. Να σημειώσουμε πως η μήνυση εναντίον τους υποβλήθηκε από ιδιώτη και αφορούσε προσωπική του υπόθεση τιμολόγησης. Αρχικά κατατέθηκε μήνυση και εναντίον του τότε δημάρχου Βασίλη Τοσλακίδη ενώ στην συνέχεια αποσύρθηκε καθώς εισηγητής ήταν ο τότε αντιδήμαρχος κ. Παραστατίδης. Οι δημοτικοί σύμβουλοι ψήφισαν την γνωμοδότηση της υπηρεσίας για τον τρόπο και το ποσό πληρωμής του τιμολογίου που όμως δεν έβρισκε σύμφωνο τον ιδιώτη και γι αυτό προσέφυγε στα δικαστήρια.
Μ.Ξ.


«Έφυγε» ένας Μπρωκούμης
Ένας Ξανθιώτης ευπατρίδης έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα από προβλήματα με την καρδιά του. Πρόκειται για τον Χριστόδουλο Μπρωκούμη, 60 χρόνων, δικηγόρο Αθηνών. Η εξόδιος ακολουθία έγινε χθες παρουσία συγγενών και φίλων. Ήταν ανύμφευτος και ζούσε με την μητέρα του η οποία ζει. Ήταν άνθρωπος χαμηλών τόνων, ευγενής, και ως δικηγόρος πρόσφερε τις Νομικές του υπηρεσίες αφιλοκερδώς σε αρκετούς Ξανθιώτες. Ζει επίσης ο αδερφός του Μάρκος, συνταξιούχος στρατιωτικός, ο οποίος επισκέπτεται μάλιστα τακτικά την Ξάνθη.
Η οικογένεια Μπρωκούμη είναι γνωστή στους Ξανθιώτες (κυρίως τους παλαιότερους) διότι ο παππούς Χριστόδουλος Μπρωκούμης διετέλεσε ο πρώτος διορισμένος Έλληνας δήμαρχος μετά την απελευθέρωση από τους Βούλγαρους το 1919. Ο γιος του Τιμολέων Μπρωκούμης, υπήρξε βουλευτής της ΕΡΕ επί Κων/νου Καραμανλή, ενώ υπήρξε και διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας στην Ξάνθη. Απεβίωσε στην Αθήνα ο Τιμολέων το 1983-84. Η καταγωγή των Μπρωκούμηδων ήταν από το Μονοδέντρι Ζαγορίου, ενώ η σύζυγος του γενάρχη Χριστόδουλου ήταν η Ξανθιώτισσα Φωτεινή Τριανταφυλλίδου.
Γ.Δ.


Δεν θα βάλουμε ποτέ μυαλό
Το απόγευμα της Δευτέρας στο Βελλίδειο Θεσσαλονίκης γινόταν μια βιβλιοπαρουσίαση για την οικονομική κατάσταση ώς το 2015. Μόνο αυτό δεν ήταν όμως. Ήταν μια βραδιά αφιερωμένη στον Κώστα Καραμανλή. Ο χώρος μέσα και έξω γεμάτος κόσμο, όλη η διακυβέρνηση του 2004-2009, μια εκδήλωση χαράς επειδή θα ερχόταν ο Καραμανλής. Κόσμος που ήθελε να του πιάσει το χέρι, να βγει μια φωτογραφία μαζί του, χειροκροτήματα. Όσοι ήταν εκεί ομολογούν ότι κοίταξαν το ημερολόγιο γιατί ένιωθαν ότι ζουν σε άλλη δεκαετία. Για κάποιο λόγο η λατρεία και το πάθος στο πρόσωπό του γιγαντώθηκαν. Ένας από αυτούς που χρεοκόπησαν δημοσιονομικά την χώρα λατρεύεται από τους πολίτες γιατί μοίραζε λεφτά και θέσεις. Και τον προέτρεπαν να βγει μπροστά για να μας επαναφέρει στον δρόμο του πεπρωμένου! Όσους προσπαθούν να νοικοκυρέψουν την οικονομία και να διορθώσουν τα τόσα λάθη του παρελθόντος ο κόσμος μοιάζει να τους εχθρεύεται. Είναι βέβαια γιατί αναγκάζονται να κάνουν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και να βάζουν φόρους, αλλά κατά τα άλλα για το χάλι μας ευθύνονται αποκλειστικά οι προδότες και οι πουλημένοι πολιτικοί. Οι πολίτες ποτέ. Είναι η δική μας ιερή αγελάδα, άμοιρη ευθυνών πάντα και κάποιες φορές παραπλανημένη. Καλά να πάθουμε λοιπόν και τώρα και στο μέλλον. Γιατί ό,τι σπέρνουμε, θερίζουμε. Με αυτό τον κρατισμό διαπαιδαγωγηθήκαμε επί δεκαετίες. Να μην αναλαμβάνουμε ποτέ τις ατομικές μας ευθύνες και να τα περιμένουμε όλα από τον πατερούλη, το κράτος.
Χ.Δ.


Λένε να κάνουν κινητοποιήσεις…
Δύο ώρες κράτησε τελικά η συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο για τα διόδια με τη συμμετοχή δημάρχων και βουλευτών, όμως τι θέλουν τελικά να κάνουν και τι θα κάνουν, που είναι και το πιο καίριο, δεν καταλάβαμε.
Ενόσω ήδη ξεκίνησε η κατασκευή του σταθμού στη Μέστη, οι δήμαρχοι του Έβρου είναι υπέρ των κινητοποιήσεων ενώ και ο περιφερειάρχης δεν απέκλεισε αυτό το ενδεχόμενο αν δεν υπάρξει παύση εργασιών μετά το ψήφισμα που ΘΑ ετοιμαστεί.
Παρόλο που ακούστηκαν διάφοροι προβληματισμοί και ρεαλιστικοί φόβοι, δεν υπήρξε κάποια στόχευση για το αποτέλεσμα της συνεδρίασης κι έτσι είπε ο καθένας τον πόνο του, για να μη λένε και οι πολίτες της ΑΜΘ ότι δε νοιάστηκαν για την κατασκευή διοδίων…
Ε.Δ.


Λίγο αργά δεν είναι τώρα για… δάκρυα;
Αλλά εδώ που τα λέμε, ήδη από το 2014 ξέραμε ότι θα γίνουν τα διόδια, ήδη έχει υπογράψει τη σύμβαση και έχει ξεκινήσει την κατασκευή ο ανάδοχος, άρα τι προσδοκούμε από τις κινητοποιήσεις; Άντε κι έκλεισε για κανά δυο ώρες ο δρόμος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, από πού πηγάζει η εκτίμηση των αυτοδιοικητικών ότι έτσι θα σταματήσουν την κατασκευή;
Μπορούν να διεκδικήσουν να μη λειτουργήσουν τα διόδια μέχρι να ολοκληρωθεί ο κάθετος άξονας του Έβρου (ή αλλιώς το γεφύρι της Άρτας) απ’ όπου υπάρχουν πολλές διελεύσεις και από Κυπρίνο και από Καστανιές; Μπορούν να ζητήσουν το συντομότερο δυνατό τη μελέτη για την κατασκευή διοδίων στους Κήπους (άλλη παλιά ιστορία); Πρόκειται να διεκδικήσουν την εφαρμογή της απόφασης Σπίρτζη για απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών από τους παράδρομους με περισσότερη αστυνόμευση;
Μάλλον είναι πιθανότερο να επιτύχουν κάτι ουσιαστικό με ρεαλιστικότερα αιτήματα. Μάλλον.
Ε.Δ.


ΝΟΔΕ-ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να «σφάζονται» για τα αγριογούρουνα
Απαντά η ΝΟΔΕ στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, ο οποίος την κατηγόρησε για… καθυστερημένα αντανακλαστικά σχετικά με το θέμα των αγριόχοιρων στο Εράσμιο, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα υπήρχε και επί παλαιότερων κυβερνήσεων. Η τοπική οργάνωση της ΝΔ χαρακτηρίζει άστοχη την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τον ότι περιορίζεται στην άσκηση κυβερνητικής αντιπολίτευσης στις προηγούμενες κυβερνήσεις. Υπενθυμίζει δε ότι αγνοούν ότι επί Υπουργίας κ. Κοντού, ενεργοποιήθηκε για πρώτη φορά στην περιοχή, η διαδικασία των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ για καταστροφές από αγριόχοιρους και ενημερώνει ότι για το θέμα κατατέθηκε επερώτηση στη Βουλή από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της ΝΔ στην Ξάνθη, βουλευτή Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη.
Ε.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…