Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Ομοσπονδία Αστυνομικών: «Ως πρόβατα επί σφαγή στέλνονται οι αστυνομικοί στα γήπεδα»

Ομοσπονδία Αστυνομικών: «Ως πρόβατα επί σφαγή στέλνονται οι αστυνομικοί στα γήπεδα»

0
astynomia epeisodia

«ΠΑΕ και ΕΠΟ ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και το επόμενο πρωτάθλημα να διεξαχθεί χωρίς παρουσία αστυνομικών»

Δηλώσεις του Γ.Γ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ κ. Μαλλικόπουλου στο «Ε» για τα κρούσματα βίας στα γήπεδα

Ένας ατελείωτος «μύλος» απόδοσης ευθυνών για την εικόνα των θλιβερών επεισοδίων που σημειώθηκαν στο «Πανθεσσαλικό» Στάδιο του Βόλου πριν την έναρξη του τελικού κυπέλλου Ελλάδας ΠΑΟΚ – ΑΕΚ (2-1) ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων, έχει ξεκινήσει από το Σάββατο όταν και διεξήχθη ο αγώνας με τις διάφορες εμπλεκόμενες πλευρές να αλληλοκατηγορούνται ως υπαίτιοι για όσα διαδραματίστηκαν στους εξωτερικούς χώρους και τις κερκίδες του σταδίου.

Απ’ όσα παρακολουθήσαμε και διαβάσαμε σε επίσημες ανακοινώσεις, ο Δήμος Βόλου, οι δύο φιναλίστ ΠΑΕ και οι φίλαθλοι επιρρίπτουν τις ευθύνες στην αστυνομία, η ΕΠΟ επιρρίπτει ευθύνες στα ΜΜΕ(!) που όπως αναφέρει η Ομοσπονδία έδωσαν μεγάλη έκταση στα επεισόδια ενώ κατά την ΕΠΟ δε συνέβη κάτι επιλήψιμο στον τελικό που ήταν «γιορτή»(!), η πλευρά της αστυνομίας ανταπαντάει πως δεν είχε την ευθύνη και διαχείριση καθώς πρόκειται για έναν αγώνα ανάμεσα σε «εταιρίες» που ανήκουν οι ιδιώτες οι οποίοι θα πρέπει να έχουν την ευθύνη για τη μετακίνηση των οπαδών τους και μέσα σε όλα αυτά το ελληνικό ποδόσφαιρο συνεχίζει να απαξιώνεται με τη δράση (ή αδράνεια) όλων των παραπάνω, με «θύματα» τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους που – στη συγκεκριμένη περίπτωση του τελικού – ταλαιπωρήθηκαν, σε ορισμένες περιπτώσεις κινδύνεψαν με τραυματισμό, ή αποχώρησαν από το γήπεδο πριν τη σέντρα εξαιτίας της έκρυθμης κατάστασης που είχαν δημιουργήσει 300 περίπου «χούλιγκανς».

«Το επόμενο πρωτάθλημα να διεξαχθεί χωρίς την παρουσία αστυνομικών»!

Μάλιστα μετά τη γενική «κατακραυγή» που εισέπραξε η ελληνική αστυνομία, εξέδωσε μέσω τους συνδικαλιστικού της οργάνου, την ΠΟΑΣΥ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων) ανακοίνωση για τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.

Σε αυτήν αναφέρει ότι πριν από το πρόσφατο ντέρμπι των δικεφάλων, συνέβη ό,τι συμβαίνει σχεδόν κάθε Κυριακή. Δηλαδή ότι: «αλητήριοι με όπλα πέτρες, τούβλα, μολότωφ, φωτοβολίδες, καδρόνια, καπνογόνα στρέφονται κατά Αστυνομικών και κατά όποιου πραγματικού υγιούς φιλάθλου, με σκοπό τον τραυματισμό τους ακόμα ακόμα και την δολοφονία τους».

Παράλληλα, επιτίθεται στις ΠΑΕ και την ΕΠΟ, σχολιάζοντας ότι οι οπαδοί απολαμβάνουν την ασυλία τους, υπογραμμίζει ότι «Απόστρατοι Ανώτατοι Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν προσληφθεί από τις ΠΑΕ ως υπεύθυνοι ασφαλείας για ¨ευνόητους λόγους¨ και καταλήγει με την περισσότερο ρητορική τοποθέτηση «Το επόμενο πρωτάθλημα να διεξαχθεί χωρίς την παρουσία αστυνομικών»¨!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΟΑΣΥ:

«Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος, ένας υποδειγματικός ποδοσφαιρικός αγώνας όπως με απύθμενο θράσος αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Π.Δ.Ε. της Ε.Π.Ο.

Όπως κάθε Κυριακή συμβαίνει σε πολλούς ποδοσφαιρικούς αγώνες, «φίλαθλοι» δηλαδή κατά το κοινώς λεγόμενο αλητήριοι με όπλα πέτρες, τούβλα, μολότωφ, φωτοβολίδες, καδρόνια, καπνογόνα στρέφονται κατά Αστυνομικών και κατά όποιου πραγματικού υγιούς φιλάθλου, με σκοπό τον τραυματισμό τους ακόμα ακόμα και την δολοφονία τους.

Ναι για τέτοιους αλητήριους μιλάμε!!!

Φυσικά όλοι τους απολαμβάνουν ασυλία από τις Π.Α.Ε., Ε.Π.Ο., ακόμη ακόμη και από την επίσημη πολιτεία για διαφορετικούς φυσικά λόγους, οπαδικοί στρατοί για πίεση στην πολιτεία και για τα ψηφαλάκια που όλοι τους έχουν ανάγκη.

Και για να προλάβουμε το ερώτημα γιατί η Αστυνομία δεν τους συλλαμβάνει απαντάμε:

Γιατί η Αστυνομία, δεν έχει στην ουσία την ευθύνη και την διαχείριση αλλά οι Π.Α.Ε. και οι Απόστρατοι Ανώτατοι Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., που έχουν προσληφθεί ως υπεύθυνοι ασφαλείας, για ευνόητους λόγους.

Κλείνοντας η Ομοσπονδία μας, θα πάρει πρωτοβουλίες έτσι ώστε το επόμενο πρωτάθλημα ίσως να διεξαχθεί χωρίς την παρουσία Αστυνομικών αφού αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι θα επιτραπεί να στέλνονται Αστυνομικοί στα γήπεδα, ως πρόβατα επί σφαγή, για να συνεχίσουν ορισμένοι το «θεάρεστο έργο τους».

Οψόμεθα…

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

O Πρόεδρος Γερακαράκος Γρηγόριος

Ο Γενικός Γραμματέας Μαλλικόπουλος Κωνσταντίνος».

Να σημειώσουμε ότι ο Γ.Γραμματέας της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ. Μαλλικόπουλος υπηρετεί στο ΑΤ Ξάνθης (είναι αποσπασμένος στην Αθήνα λόγω των υποχρεώσεων στην Ομοσπονδία των αστυνομικών) κι έτσι το «Ε» επικοινώνησε μαζί του, για να διαπιστώσει εάν όντως στην ελληνική αστυνομία υπάρχει βούληση για… «αποχή» τους από τα ελληνικά γήπεδα την επόμενη σεζόν.

«Η δήλωση μας για απουσία αστυνομικών από τα γήπεδα την επόμενη αγωνιστική περίοδο είναι περισσότερο ρητορική, καθώς δεν είμαστε εμείς αυτοί που θα αποφασίσουμε αν θα υπάρχει παρουσία ή όχι. Εμείς λέμε αυτό που λέει το κοινό αίσθημα. Δεν μπορεί για ένα αθλητικό γεγονός το οποίο διεξάγεται ανάμεσα σε δύο «ανώνυμες εταιρείες» να κινητοποιούνται όλες οι αστυνομικές δυνάμεις σχεδόν όλης της χώρας με έξοδα του ελληνικού λαού», δήλωσε αρχικά ο κ. Μαλλικόπουλος προσθέτοντας: «Θα πρέπει η πολιτεία να βρει τρόπους μαζί με τις ΠΑΕ να διασφαλίσει την ειρηνική διεξαγωγή των αγώνων. Δεν μπορεί ένας ποδοσφαιρικός αγώνας να γίνεται πεδίο μάχης. Ήδη οι ιδιωτικές εταιρείες φύλαξης (security) έχουν μπει στους χώρους των ΠΑΕ, η πολιτεία να βρει τον τρόπο σωστής λειτουργίας που θα είναι αποδοτική για όλες τις πλευρές».

Όσον αφορά τον τελικό κυπέλλου και αν υπάρχουν ευθύνες της αστυνομίας για τα όσα συνέβησαν ο κ. Μαλλικόπουλος απάντησε:

Κ.Μ.: «Όπως σας είπα οι αστυνομικοί εκτελούν εντολές. Δεν μπορεί να φταίνε αυτοί όταν τη διοργάνωση έχουν άλλοι όπως η ΕΠΟ και οι ΠΑΕ. Όπως και σε άλλα ¨ντέρμπι¨, έτσι και στο Βόλο έγινε μία τεράστια μετακίνηση αστυνομικών δυνάμεων με έξοδα του υπουργείου και του ελληνικού λαού για έναν αγώνα που είναι ευθύνη ιδιωτών».

Τέλος για κάποιους τρόπους που θα βοηθούσαν στο να αντιμετωπιστεί καλύτερα το ζήτημα της βίας στα γήπεδα ο Γ.Γ. της Π.Ο.ΑΣ.Υ. σημείωσε:

Κ.Μ.: «Η μετακίνηση φιλάθλων πάντα δημιουργεί προβλήματα, θα πρέπει να σκεφτεί η πολιτεία να απαγορεύσει τη μετακίνηση φιλάθλων έστω δοκιμαστικά να δει τι θα καταφέρει. Να κάτσουν όλοι οι αρμόδιοι μαζί με τις ΠΑΕ σε ένα τραπέζι για να συναποφασίσουν σε μία κοινή γραμμή αντιμετώπισης της βίας. Ας δουν το παράδειγμα της Αγγλίας και να το ακολουθήσουν. Αν θέλουν να βρουν λύσεις μπορούν. Δυστυχώς η δεκαετία του ’70 όπου οι φίλαθλοι αντίπαλων ομάδων παρακολουθούσαν πλάι – πλάι τους αγώνες έχει περάσει. Θα πρέπει να αλλάξει ο τρόπος σκέψης των παραγόντων αλλά και η κουλτούρα των φιλάθλων, ώστε να μπορεί ο φίλαθλος κόσμος και οι γονείς με τα παιδιά τους να πηγαίνουν στα γήπεδα χωρίς να κινδυνεύουν από ανεγκέφαλους», κατέληξε.

Δημήτρης Καλτέκης

dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εορτάζεται η παγκόσμια ημέρα Τάι Τσι & Τσι γκονγκ την Κυριακή

Στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Αγριάνη Την Κυριακή 28 Απριλίου και ώρα 11.00 το Κέντρο…