Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα «Νεκρώνει» η χώρα από την γενική πανελλαδική απεργία

«Νεκρώνει» η χώρα από την γενική πανελλαδική απεργία

0
apergia-feb161

Κάλεσμα Εργατικού Κέντρου για την απεργία της 17ης Μαΐου ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

Ποιοι κλάδοι εργαζομένων και επαγγελματιών απεργούν σήμερα

«Νεκρώνει» η χώρα από την γενική πανελλαδική απεργία που προκηρύχθηκε για σήμερα, Τετάρτη 17 Μαΐου 2017, ενάντια στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, το οποίο προβλέπει δημοσιονομικά μέτρα και πλήττει κυρίως μισθωτούς και συνταξιούχους αλλά και επαγγελματίες με τον νέο υπολογισμό των εισφορών. Έως και χθες το σύνολο των συνδικάτων της χώρας μετά την προκήρυξη της απεργίας της 17ης Μαΐου από την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ έχουν ανακοινώσει την συμμετοχή τους στην κινητοποίηση, ενώ την Πέμπτη 18 Μαΐου θα συμμετάσχουν και στο συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για την ημέρα ψήφισης των μέτρων. Σχεδόν το σύνολο των εργαζομένων της χώρας αλλά ακόμα και των ελευθέρων επαγγελματιών θα συμμετάσχουν σε μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις των τελευταίων ετών, όπως διαφαίνεται από τις ανακοινώσεις συμμετοχής.

Συγκεκριμένα, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία προκήρυξε 48άωρη απεργία, η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) από την πλευρά της προκήρυξε πανελλαδική απεργία των νοσοκομειακών γιατρών για την ίδια ημέρα, όπως και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Επίσης στην απεργία έχουν αποφασίσει να συμμετάσχουν και διάφοροι επιστημονικοί φορείς. Στην απεργία θα συμμετάσχουν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι που διαμαρτύρονται κατά του «συμπληρωματικού μνημονίου που συνεχίζει την κατεδάφιση της οικονομίας, της κοινωνίας, των εργαζομένων και όσων δικαιωμάτων έχουν μείνει όρθια». Η ΟΤΟΕ, εκφράζοντας τον κλάδο των τραπεζοϋπαλλήλων, συμμετέχει στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, όπως και οι παραγωγοί αγροτικών προϊόντων και οι πωλητές λαϊκών αγορών. Η ΓΣΕΒΕΕ αποφάσισε επίσης να αντιδράσει δυναμικά στην απόφαση για λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές αλλά και στα γενικότερα προβλήματα που βιώνουν όλοι οι επαγγελματίες όπως οι αυξημένες επιβαρύνσεις στο ασφαλιστικό, η αύξηση του ΦΠΑ, η μείωση του κύκλου εργασιών και κατανάλωσης και το φορολογικό.

Κάλεσμα από το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης

Το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης προσκαλεί όλους και όλες στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο για την σημερινή πανεργατική απεργία που αποφάσισαν τα συνδικάτα. Όπως αναφέρει το κάλεσμα μεταξύ άλλων: «Απεργούμε και διαδηλώνουμε για να πετάξουμε στα σκουπίδια την νέα μνημονιακή συμφωνία. Κατεβαίνουμε στο δρόμο για να μην αφήσουμε να περάσει η νέα επίθεση που φέρνουν δανειστές και κυβέρνηση ενάντια στους εργαζόμενους και βήμα για να επιβάλλουμε κλιμάκωση με νέα πανεργατική απεργία για να μην περάσει το νέο μνημόνιο διαρκείας».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…