Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ξεκινά σήμερα το 1° Διεθνές Εργαστήριο του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού την Αλεξανδρούπολη

Ξεκινά σήμερα το 1° Διεθνές Εργαστήριο του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού την Αλεξανδρούπολη

0
metios dimoudi petrovits antoniadis

Ευκαιρία για προβολή και δικτύωση χαρακτήρισε τη διοργάνωση ο περιφερειάρχης Χ. Μέτιος

Το εργαστήριο διοργανώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, το Υπουργείο Τουρισμού της Ελλάδας και η ΠΑΜΘ

Συνέντευξη Τύπου για το «1° Διεθνές Εργαστήριο του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού» που διοργανώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, το Υπουργείο Τουρισμού της Ελλάδας και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στις 26 και 27 Απριλίου στην Αλεξανδρούπολη, έδωσε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Δημήτρη Πέτροβιτς, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Κώστα Αντωνιάδη και της Θεματικής Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης κ. Ελένης Δημούδη στο Νομαρχείο Αλεξανδρούπολης.

Τη σημασία της διοργάνωσης για την Αλεξανδρούπολη και την Περιφέρεια ανέδειξε ο Περιφέρειάρχης

Στην εισαγωγή του ο κ. Μέτιος μίλησε για την «Πρωτοβουλία Τουριστικής Ανάπτυξης του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού» και το Πρόγραμμα «Δρόμος του Μεταξιού» του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, στο πλαίσιο των οποίων διοργανώνεται το «1° Διεθνές Εργαστήριο του Δυτικού Δρόμου του Μεταξιού».

Στη συνέχεια, έδωσε πληροφορίες για τις εργασίες, τους στόχους και το πρόγραμμα του Εργαστηρίου και εξέθεσε τους λόγους για τους οποίους η διοργάνωση μιας τέτοιας εκδήλωσης στην Αλεξανδρούπολη είναι σημαντική για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Όπως σημείωσε ο κ. Μέτιος, για δύο μέρες, όσο δηλαδή θα διαρκέσουν οι εργασίες του Εργαστηρίου, θα έρθουν σε επαφή

•δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς που σχετίζονται με τον τουρισμό από χώρες του Προγράμματος «Δρόμος του Μεταξιού» και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία, η Ουγγαρία, η Ρωσία, η Αρμενία και το Ιράκ,

•καθώς και δικαιούχοι του Ευρωπαϊκού Προγράμματος για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

ώστε να γνωριστούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να συνεργαστούν.

Τόνισε ότι βασικοί στόχοι του Εργαστηρίου είναι:

•Η αξιοποίηση νέων τουριστικών προϊόντων και περιοχών που φέρουν το αποτύπωμα του Δρόμου του Μεταξιού.

•Η δημιουργία νέων επιχειρηματικών ευκαιριών με την επαφή φορέων από διαφορετικές χώρες και κουλτούρες.

•Η ανάπτυξη του διακρατικού τουρισμού, που σημαίνει ότι κάποιος που ακολουθεί τον Δρόμο του Μεταξιού επισκέπτεται διάφορες χώρες. Μία από αυτές θα είναι πλέον και η χώρα μας και φυσικά η Περιφέρειά μας.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι με τη διοργάνωση αυτή δίνεται ιδιαίτερη δημοσιότητα στην Περιφέρειά μας και ευκαιρίες επικοινωνίας για την περαιτέρω τουριστική ενίσχυση. Ο κ. Μέτιος, δεν παρέλειψε να επισημάνει ότι: «η πραγματοποίηση του Εργαστηρίου στην Περιφέρειά μας κατέστη δυνατή μετά από ενέργειες του αείμνηστου Περιφερειάρχη μας Γιώργου Παυλίδη καθώς και του πρώην Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Μιχάλη Αμοιρίδη».

Ο κ. Μέτιος έκλεισε την εισαγωγή του κάνοντας μια αναφορά στη σημασία του έτους 2017 ως «Έτους Τουρισμού» για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Παράλληλες δράσεις για την προβολή του τουριστικού προϊόντος της ΑΜΘ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Εργαστηρίου κ. Πέτροβιτς μίλησε από την πλευρά του για οργανωτικά θέματα. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις παράλληλες ενέργειες που έχουν προβλεφθεί ώστε οι συμμετέχοντες στο Εργαστήριο να γνωρίσουν από κοντά τα αξιοθέατα, την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής.

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Εργαστηρίου κ. Αντωνιάδης αναφέρθηκε στις ευκαιρίες επικοινωνίας και δικτύωσης με ανθρώπους του τουρισμού που δίνει στην Περιφέρεια η διοργάνωση αυτού του Εργαστηρίου και τόνισε ότι κατά την έναρξη των εργασιών του θα υπάρξει παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας.

Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης, και επίσης μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του Εργαστηρίου, κ. Δημούδη, τέλος, τόνισε ότι κατά τη διάρκεια του Εργαστηρίου θα υπάρξει παρουσίαση μεταξωτών προϊόντων, όπως κεντήματα, φουλάρια, γραβάτες, κοσμήματα και υφάσματα, ενώ θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στους χώρους παραγωγής μεταξωτών.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έμφυλη βία δίχως τέλος σε Ελλάδα και Ευρώπη

Γράφει η Φωτεινή Οικονομοπούλου, απόφοιτη Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων του Παντείου Παν…